G4Media.ro

Efecte neașteptate ale referendumului pe justiție: Agenția de rating Moody’s salută ”susținerea…

Efecte neașteptate ale referendumului pe justiție: Agenția de rating Moody’s salută ”susținerea ridicată pentru lupta anticorupție”

Agenția de rating Moody’s salută rezultatul referendumului pe justiție declanșat de președintele Iohannis într-un comentariu dedicat evenimentului și remis piețelor financiare. ”Rezultatul referendumului demonstrează o susținere ridicată pentru lupta anticorupție”, scrie agenția internațională de rating, arătând și că rezultatul alegerilor este ”un factor pozitiv” în balanța riscurilor evaluate la calcularea ratingului de țară.

”Referendumul a fost parte dintr-o tentativă a partidului de guvernământ de a amenda legislația din justiție prin OUG-uri care ar fi putut amnistia oficiali condamnați pentru abuz de putere. Rezultatele alegerilor sunt un factor pozitiv din perspectivă instituțională pentru că demonstrează atașamentul societății civile față de statul de drept și independența justiției”, arată Moody’s în nota consultată de G4Media.ro.

”Considerăm pozitiv rezultatul referendumului pentru că demonstrează intenția cetățenilor de a inversa trendul schimbărilor instituționale negative”, mai arată Moody’s.

Foto: Președintele Iohannis semnând decretul de declanșare a referendumului (Presidency.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sustiatori multi, mai putin hoardele de hoti psd+alde+udmr’

    Gunoaie din PSD iasi in Parlamentul Hotiei Nationale: Vasile Toma, Victorel Lupu, Adrian Pănescu, Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte. Inficati suporteri ai hotilor, toti.

  2. Hotii sa-si sustina propria condamnare? Ce vroiati,sa-si puna singuri catusele?Toti din psd-alde-udmr au macar un dosar de coruptie in lucru!

  3. Luptam precum eroii fara victorie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.