G4Media.ro

Ecoul numărului de înmatriculare ”M..EPSD”: Funcționarilor de la Serviciile Permise și Înmatriculări…

Ecoul numărului de înmatriculare ”M..EPSD”: Funcționarilor de la Serviciile Permise și Înmatriculări din țară li s-a atras atenția să fie atenți ca oamenii să nu semneze cu ”expresii sau cuvinte jignitoare”

Direcția Permise și Înmatriculări a transmis vineri o dispoziție serviciilor din subordine din toată țara prin care să li se atragă atenția angajaților să fie atenți la semnăturile oamenilor, astfel încât acestea să nu conțină ”cuvinte sau expresii jignitoare”.

Situația a fost semnalată inițial de un cititor G4Media.ro, iar apoi a fost confirmată de Biroul de presă al DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor).

Dispoziția a fost trimisă prin fax către Serviciile din toate județele, iar funcționarii au fost puși să semneze că au luat la cunoștință. De asemenea, acestora li s-a transmis ”să fie vigilenți”.

”Este fără precedent”, ne-a transmis un funcționar de la unul din Serviciile de Permise din țară. ”Lucrez de peste 15 ani la permise și niciodată nu ne-am uitat la semnături. Aceasta este o chestiune pe care și-o asumă fiecare. Ce scrie acolo, că e o mâzgălitură sau altceva, aia apare pe permis. Semnătura este o chestiune personală a fiecărui om, care nu poate fi cenzurată de o autoritate. Nimeni nu îți poate spune cum să te semnezi”, a mai precizat funcționarul.

Întrebat dacă a întâlnit în mod frecvent ”expresii sau cuvinte jignitoare” în loc de semnături, funcționarul a răspuns: ”Niciodată”.

Motivul invocat de DRPCIV pentru trimiterea dispoziției a fost că ”oamenii scriu tot felul de bazaconii în loc de semnături”. ”Unii scriu <<Ura, am luat permisul!>> sau altele asemenea”, a explicat Biroul de presă. La întrebarea de ce se face referire expresă în dispoziție la cuvinte sau expresii jignitoare, răspunsul a fost: ”Pentru o acoperire completă”.

Dispoziția trimisă de Direcția de Permise vine la scurt timp după scandalul numărului de înmatriculare ”M..EPSD”, care a pus pe jar Poliția Română, instituția reacționând disproporționat și invocând prevederi legale inexistente pentru reținerea permisului și deschiderea unui dosar penal pe numele posesorului autoturismului, Răzvan Ștefănescu, un român stabilit în Suedia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a anunțat însă pe 7 august clasarea dosarului penal deschis pe numele lui Ștefănescu, ”pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România”.

În ordonanţa întocmită de procurorul de caz se arată că dosarul a fost clasat întrucât ”fapta nu există”.

De asemenea, procurorul a dispus restituirea celor două plăcuţe către autorităţile suedeze, prin intermediul Ambasadei Suediei din Bucureşti.

”Având în vedere că în cauză se va dispune restituirea celor două plăcuțe de înmatriculare inscripționate ”MUIEPSD” autorităților suedeze prin intermediul Ambasadei Suediei din București, urmează a se dispune delegarea organelor de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a proceda la scoaterea de la camera de corpuri delicte a celor două plăcuțe de înmatriculare inscripționate ”MUIEPSD” și predarea acestora autorităților suedeze prin intermediul Ambasadei Suediei din București”, se arată în ordonanța de clasare a dosarului penal.

Decizia procurorilor vine după ce vineri, 3 august, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat într-un comunicat oficial că va propune parchetului să claseze dosarul penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu. IGPR a recunoscut în comunicat că Direcția Rutieră a interpretat ”eronat” Convenția de la Viena și a anunțat că șeful Poliției a ”declanșat verificări”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Tuturor pupincuristilor si slugilor banditului de dragnea si jegului de tariceanu sa le trag un numar de inmatriculare suedez!

  • E dictatura prostilor.

  • Lasa asta, vrem sa vedem pe cine scoate vinovat tov. comandant Buda pentru incalcarea drepturilor cetateanului (teribilist, sa recunoastem) din Suedia.

   G4Media, insistati va rog la dl. Buda, ne inrtereseaza rezultatul si mai ales concluziile controlului. Cine e ala incompetent sau care a dacut-o cu rea intentie?

 2. iar am terminat problemele din tara si ne tinem de magarii gen nr inmatriculare.

  pai si cine va impiedica sa va puneti al 2-lea numar in geam ?

  #partidul promite

 3. Dacă te cheamă Mihail Abagiu, ai încurcat-o!

 4. O poza de un milion de cuvinte ” Oriunde cu placere MUIE PSD”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.