G4Media.ro

Economia Germaniei nu este „bolnavul Europei”, este doar „obosită” şi are „nevoie…

Sursa foto: Twitter / Christian Lindner

Economia Germaniei nu este „bolnavul Europei”, este doar „obosită” şi are „nevoie de o cafea”, spune ministrul german al Finanţelor

Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, a respins vineri ideea că economia Germaniei ar fi bolnavul Europei şi în schimb a comparat-o cu un om obosit care are nevoie de „o cană bună de cafea”, sub forma reformelor structurale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Germania nu este un om bolnav”, a spus Christian Lindner la un panel organizat la Forumul de la Davos. Potrivit lui Christian Lindner, Germania este asemenea unui „om obosit”, după mai mulţi ani de criză, iar prognozele referitoare la un ritm redus de creştere sunt, cel mai probabil, un semnal de alarmă.

Germania are nevoie acum de „o cană bună de cafea, adică de reforme structurale”, a spus Lindner.

La un panel dedicat perspectivelor economiei mondiale, ministrul german al Finanţelor a estimat că anul 2023 a fost „un semnal de alarmă”, adăugând că printre provocări se numără creşterea Inteligenţei Artificiale şi ameninţarea fragmentării economiei globale.

Economia germană, cea mai mare din zona euro, s-a contractat cu 0,3% anul trecut, pe fondul unei inflaţii persistente, al preţurilor mari la energie şi cererii externe slabe.

Într-un interviu acordat joi pentru Reuters, Christian Lindner a spus că se aşteaptă la un ritm de creştere mai mare pe termen mediu în Germania.

Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că factorii care au frânat recent avansul economiei germane vor persista şi în primele luni din 2024 iar, în unele cazuri, ar putea avea chiar un impact mai puternic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...