G4Media.ro

Doza booster va putea fi făcută la 4 luni de la schema…

Doza booster va putea fi făcută la 4 luni de la schema inițială, începând din 17 ianuarie, anunță Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi, devansarea dozei de booster, de la şase luni la patru luni, iar această modificare va fi disponibilă din data de 17 ianuarie, relatează News.ro.

„Sunt câteva modificări pe care le-am decis în această săptămână şi anume prima, care considerăm că este importantă, este legată de devansarea termenului de administrarea dozei de booster de la şase luni la patru luni pentru toate tipurile de vaccinuri efectuate în momentul de faţă în România. Ca atare, toate persoanele care au cel puţin patru luni de la prima schemă de vaccinare completă pot să meargă să efectueze doza de booster, tocmai pentru a da posibilitatea de a completa schemele de vaccinare în momentul de faţă pentru că ştim datele ştiinţifice ne arată o protecţie sporită, o refacere dacă vreţi a eficienţei vaccinărilor faţă de infecţia cu varianta Omicron”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

El a explicat şi de ce a fost ales acest prag de patru luni.

“Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte ţări europene, majoritatea au ales două praguri de trei luni sau de patru luni. Am decis să optăm pentru pragul de patru luni pentru că datele ştiinţifice ne arată că protecţia faţă de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schemă de vaccinare. Şi un al doilea lucru important este legat de faptul că din punct de vedere al efectului imunologic practic mai devreme de patru luni se pierde efectul de booster real pe care o doză de vaccin o are asupra răspunsului imun. Şi atunci practic am optat pentru această devansare de două luni pentru a ajunge la patru luni perioada de la care o persoană poate să-şi efectueze doza de booster. Această modificare va fi disponibilă începând de luni 17 ianuarie, practic de luni, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare, se pot prezenta pentru efectuarea dozei de booster, incluzând aici toate persoanele de peste 12 ani”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a menţionat că rămân valabile recomandările legate de tipul de vaccin care se fac la doza booster.

“Se menţin aceleaşi recomandări legate de tipul de vaccin care se efectuează la doza de booster şi anume persoanele care la prima schema de vaccinare au efectuat un vaccin pe bază de ARN mesager pentru booster vor putea opta doar pentru un vaccin pe bază de ARN mesager. De asemenea, persoanele care au efectuat la prima schemă Astrazeneca vor putea opta la Booster pentru unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager. Singura diferenţă este la persoanele care au primit o doză de vaccin Johnson and Johnson care pot opta la booster la cerere pentru a efectua acelaşi tip de vaccin adică Johnson. Recomandarea noastră fermă este de a se administra un vaccin pe bază de ANR mesager la booster, în cazul celor care au fost vaccinaţi la prima doză cu Johnson pentru că efectul imunogen este superior”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Se pregatesc si la noi de restrangerea valabilitatii certificatului doar cu booster.

  Yupiii!!

  • Oameni buni motivul clar pentru care tai frunze la caini zilnic pe net este ca nu sunt in stare sa fac ceva mai bun cu viata mea de ratat in timp ce altu imi reguleaza nevasta salbatic. Apropo ala de mai jos e clona.

 2. :)))) decomdata,chiar azi m-a facut unul conspirationist pe aici cand am zis asta! Baieti,peste un an o sa bagati boostere de la sculare la culcare! Nu multe ca in timp nu reziatati. Ba,vaxxerilor,chiar sunteti#rezistenti,ma,isi bat astia joc se voi de doi ani iar voi tot behaiti placid.

  • Oamenii au nevoie de certificatul ala nenorocit de asta isi fac vaccinul.
   Cel mai nasol este ca aia care poate ar fi salvați teoretic de vaccin – cei in varsta – nu au nevoie de certificat.

  • Daca nu i-ati zis si cu labele, dom Calache, ati behait degeaba.

  • Postac droggy,vezi ca sefu Rafila a declarat aseara ca boosteul se face o data pe an,o data pe an ca-ti „oboseste sistemul imunitar” Acum ascunde-te dupa usa si fa la*ba! Nu ti-a iesit niic de data asta brasoava

  • pai o data pe an sau din sculare pana in culcare? Hotarati-va, ca nu mai stiti ce vorbiti.

  • Una zice Rafila, alta Gheorghiță.
   Adevarul este ca acuma se practica medicina disperării, nu mai este vorba de știința deloc.
   Băgam doze in ei după ureche si vedem ce se întâmpla.

  • Draggy,ai incredere in stiinta,aseara o data pe an,azi la 4 luni,peste un an cu perfuzia!

  • Pentru tine sunt necesare patru labe. Una la sculare, una la culcare si restul vezi tu.

  • Daca nu faceti cu va poruncesc eu va rup si va sparg pe toti! Va arat eu cine e Calache maaaaa maaaa

  • Calache,
   Clona ta e foarta pr.o.as.ta, are 2-3 propozitii pe foaie !

  • A, deci dvs erati clona, dl fricos?

 3. O doza booster la vremea ei face cat 10 femei.

  • 🤣🤣🤣🎯

  • Vorbiti din proprie experienta?

 4. Alo, dati la PLUSRei si doza 4, ca se cearta intre ei la Iasi. In stil leftard. Si de la bani evident. 🤣🤣🤣

 5. E clar, trebuie iesit masiv in strada la protest daca impun boosterul pentru a avea certificat valabil. Deja este bataie de joc si nu mai are legatura cu sanatatea ci mai degraba cu controlul populatiei !

  • Nu pot sa impuna nimic. Nici 15% din romani nu vor face doza booster.
   Trei sferturi dintre cunoscutii mei cu 2 doze nu o vor pe a treia.

  • Măi sa fie ! Adică la toate vaxxonurile se întâmplă la fel. Bullshit-lu trebuie la 4 luni. Unde este studiul care arata acest lucru și cine la întocmit ? Despre suprasolicitarea sistemului imunitar ce spun aceaste studii ? Sau nu contează. O sa vedem peste ceva timp ce se întâmplă. Oricum, cine îl face semnează că își asumă orice se întâmplă după, iar vina e a păcătosului pentru că el „a ales”.

  • Pentru dvs propagandistii anti occidentali trebuie iesit in strada din orice motiv, pentru a destabiliza statul de drept si democratia. O tot tineti langa cu povesti de adormit copiii, cu certificatul, cu imunitatea si alte aiureli.

  • Tu @draggy, ești lupul îmbrăcat în blană de oaie. De fapt ești un propagandist provax. Cel mai mare de prin zona. O lepra care se amesteca în discuții fără să aibă ceva de spus. Cum de ai timp sa comentezi atât de mult și ce te mâna în această direcție dacă nu beneficiile de pe urma vaxurilor. Și nici macar nu ești vaxat.

 6. De ce? Care este scopul, motivul? Oare ce se iveste?

 7. Schema initiala? Dar cea primara? De ce?