G4Media.ro

Două persoane din Ialomița, tată și fiu, sub suspiciune de infecție cu…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Antraxul este o boala infectioasa de tip zoonotic (transmisa de la animale infectate la om), care apare ca urmare a infectiei cu bacteria Bacillus anthracis.
    Transmiterea se face prin contactul cu sporii bacteriei, care se gasesc in mediul inconjurator.
    In general, mamiferele paricopitate erbivore (bovine, caprine si ovine) dezvolta antrax de pe solul contaminat. Sporii bacterieni sunt foarte rezistenti, pot supravietui pe sol chiar ani de zile si pot fi transmisi si pe calea aerului.
    Antraxul este cunoscut ca agent de potential bioterorism, datorita capacitatii sale de a produce forme severe de boala la om prin inhalare sau contact cu pielea.
    Boala este rar intalnita in tarile dezvoltate, ca urmare a programelor de vaccinare a animalelor si a oamenilor, dar ramane o problema de sanatate publica in anumite regiuni sarace subdezvoltate ale lumii.
    Exista trei tipuri specifice de antrax: cutanat (94% din cazuri), respirator (5% din cazuri) si gastrointestinal (1% din cazuri). Cel cutanat, buba neagra, este forma cea mai usoara. Cel respirator este de cele mai multe ori letal.

  2. Informația asta trebuia să facă parte din articol. A fost sintetizată în câteva minute de pe situri consacrate de profil medical, fără AI ChatGPT etc.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.