G4Media.ro

Dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, instigare…

Dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, amânat pentru că CCR nu a publicat motivarea deciziei privind completurile specializate

Instanţa supremă a amânat, luni, pentru 7 octombrie, dosarul în care sunt judecaţi fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu, motivul fiind că nu a fost publicată de către Curtea Constituţională motivarea deciziei privind completurile specializate, transmite Agerpres.

La termenul de luni al procesului, judecătorii ar fi trebui să audieze un martor adus cu mandat, însă instanţa a ridicat din oficiu o excepţie în legătură cu aplicarea deciziei CCR privind completurile specializate pe corupţie.

Practic, judecătorii aşteaptă ca CCR să publice motivarea, pentru a vedea cum se aplică decizia privind rejudecarea dosarelor în care completurile de 3 au dat soluţii înainte de ianuarie 2019.

În acest dosar, fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost achitat în primă instanţă, în septembrie 2017, de un complet de 3 judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. În acelaşi dosar, instanţa a dispus şi achitarea fostului primar al municipiului Ploieşti Iulian Bădescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de către DNA.

Pe 3 iulie, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție privind completurile specializate pe corupție de la Instanța Supremă, una dintre consecințe find că toate procesele aflate pe rolul Instanței Supreme la completurile de 3 judecători vor fi reluate dacă nu au primit între timp o sentință definitivă. Sesizarea a fost făcută de deputatul PSD Florin Iordache.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal clubului CSU Asesoft Ploieşti – controlat de Ghiţă – o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. Finanţarea a avut loc în contextul unei selecţii de proiecte privind programul ‘Promovarea sportului de performanţă’, organizată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, aflat sub autoritatea Consiliului Local Ploieşti.

„Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi”, susţinea DNA.

Conform procurorilor, Sebastian Ghiţă a disimulat, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, adevărata natură a provenienţei imobilului, prin efectuarea unor plăţi reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM, din contul unei firme controlate de acesta către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

Ulterior, fostul primar al Ploieştiului a transferat această sumă de bani către o altă societate controlată de deputatul Sebastian Ghiţă, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. CCR trebuie desfiintat. Sper la un referndum cu desfiintarea legilor ce guverneaza CCR. Sa fie doar membri care nu au facut niciodata politica, implicit rude de gradul I, II sau afini. Sper sa gasim 7…. Niste cacati pana la urma si judecatorii astia in general. Tot niste fripturisti.

    • Corect, CCR trebuie desfiintata si sa ramana Parlamentul unic legiuitor.

      Ce-i porcaria asta, CCR, cu membri care nu-s alesi de popor? E un dulap cu slugi PSD care distrug justitia si persecuta oamenii cinstiti.

  2. Jocuri!Toti se tin de jocuri si nimeni nu construieste nimic. O sa fie bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.