G4Media.ro

BREAKING Curtea Constituțională a admis conflictul dintre Parlament și Înalta Curte privind…

BREAKING Curtea Constituțională a admis conflictul dintre Parlament și Înalta Curte privind completurile specializate pe corupție / ”Decizia nu are niciun efect asupra dosarului în care a fost condamnat Liviu Dragnea”

Curtea Constituțională a admis miercuri, cu majoritate de voturi, conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție privind completurile specializate pe corupție de la Instanța Supremă, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la ședință.

Potrivit acestora, judecătorii au constatat existența unui conflict până la data de 23 ianuarie 2019, când colegiul de conducere al ÎCCJ a decis înființarea de completuri specializate.

Sursele citate au explicat că decizia luată azi de CCR nu va avea niciun efect asupra dosarului în care a fost condamnat Liviu Dragnea.

Acestea au mai precizat însă că toate procesele aflate pe rolul Instanței Supreme la completurile de 3 judecători vor fi reluate dacă nu au primit între timp o sentință definitivă.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, nu intră sub incidența deciziei CCR, au explicat sursele din cadrul CCR, deoarece a fost condamnat în primă instanță, de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte, pe 21 iunie 2018, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Sentința completului de 3 judecători de anul trecut a fost menținută și de completul de 5 judecători, care l-a condamnat definitiv pe Dragnea în data de 27 mai 2019. Rămâne însă de văzut dacă avocații lui Dragnea vor invoca decizia Curții de azi într-o eventuală contestație în anulare după ce va veni motivarea condamnării definitive a fostului lider PSD.

Decizia Curții a fost luată cu 5 voturi ”pentru” și 4 voturi ”împotrivă”. Au votat împotriva luării acestei decizii judecătorii Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. În favoarea deciziei au votat judecătorii Valer Dorneanu, Cristian Deliorga, Gheorghe Stan, Marian Enache și Attila Varga.

”Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condițiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003”, a transmis ulterior Curtea Într-un Comunicat de presă.

”A admis sesizarea formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de neconstituirea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a completurilor de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, contrar celor prevăzute de art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003”, se mai arată în comunicatul CCR.

Curtea Constituţională a reluat, miercuri, dezbaterile asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Judecătorii constituţionali erau în pronunţare pe sesizarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache, însă aceasta a fost repusă pe rol, după ce Simina Tănăsescu, Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au fost numiţi judecători CCR pentru un mandat de 9 ani, schimbându-se astfel componenţa Curţii.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat pentru prima oară în dezbatere sesizarea formulată, pe 25 martie, de Florin Iordache, context în care acesta afirma că ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile către Florin Iordache. Demersul a fost făcut cu intenția de a anula decizia completul de 3 judecători de la ÎCCJ, care îl condamnase în primă instanță pe Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Prezentă miercuri la Curtea Constituțională, șefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, a cerut suspendarea dezbaterilor de la Curtea Constituţională privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe completurile specializate în cauze de corupţie, susţinând că trebuie aşteptată o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), transmite Agerpres.

Pe de altă parte, şefa Instanţei Supreme a contestat numirea preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, ca judecător raportor în acest caz.

De asemenea, Tarcea a spus că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, nu avea calitatea de a depune sesizarea la CCR.

Solicitarea Cristinei Tarcea de suspendare a dezbaterilor a fost însă respinsă de CCR, iar şedinţa continuă.

La începutul şedinţei de la CCR, Tarcea a explicat că mai multe instanţe din ţară au sesizat CJUE cu privire la competenţa Curţii Constituţionale de a lua o decizie în legătură cu modalitatea de compunere a instanţelor.

Astfel, a arătat Tarcea, prin încheierea din 22 aprilie 2019, un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a adresat CJUE următoarea întrebare: „Art. 19 alin 1 din Tratatul privind UE trebuie interpretat în sensul că se opune adoptării unei decizii de către un organ exterior puterii judecătoreşti, Curtea Constituţională a României, care să aprecieze asupra modalităţii compunerii unor completuri de judecată, cu consecinţa creării premiselor necesare admiterii unor căi extraordinare de atac împotriva hotărârilor judecătoreşti definitive pronunţate într-un interval de timp?”.

De asemenea, printr-o altă încheiere din 13 mai 2019, un alt complet de 5 judecători de la Instanţa supremă a sesizat CJUE cu întrebarea: „Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, articolul 19 alineatul (1) din acelaşi tratat şi articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate în sensul că se opun intervenţiei unei curţi constituţionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanţă de judecată) cu privire la modalitatea în care instanţa supremă a interpretat şi aplicat legislaţia infraconstituţională în activitatea de constituire a completurilor de judecată?”.

Preşedintele ÎCCJ a mai spus că mai este o sesizare a Curţii de Apel Bucureşti trimisă la CJUE, iar una dintre întrebări este: „Principiul supremaţiei dreptului european se opune unei reglementări interne care să permită unei instituţii politico-jurisdicţionale, precum Curtea Constituţională, să înfrângă prin decizii nesupuse unei căi de atac principiul raporturilor juridice?”.

„În acest context, având în vedere faptul că pe rolul CJUE se află trei întrebări prealabile care vizează compatibilitatea competenţelor Curţii Constituţionale de a stabili cu privire la modalitatea de compunere a instanţelor care fac parte din sistemul judiciar, vă rugăm să dispuneţi suspendarea cauzei până când se va pronunţa CJUE”, a cerut Tarcea.

Șefa Curții Supreme a subliniat că specializarea judecătorilor de la ÎCCJ în fapte de corupţie ar încălca principiul repartizării aleatorii a dosarelor şi „ar fi absurd” ca un magistrat să nu poată judeca o cauză pentru că nu ar fi în domeniu.

Cristina Tarcea a participat la şedinţa CCR în care a fost discutată sesizarea depusă de Florin Iordache în legătură cu un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în cazuri de corupţie.

„Ce ar însemna completuri specializate la Curtea supremă? Ce înseamnă specializare? Este specializarea completului ca entitate abstractă sau specializarea judecătorului? Avem 9 completuri mari şi late la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă am specializa două sau am specializa trei completuri, nu am face altceva decât să încălcăm o dispoziţie extrem de importantă care se referă la repartizarea aleatorie a dosarelor. Am avut ani în care 100% din dosarele de fond de la ÎCCJ erau cauze de corupţie, ani în care erau 90%, 80%, 70%. Ce făceau celelalte completuri de fond? Judecau cauze de corupţie în 2-3 completuri de judecată, iar ceilalţi ar fi aşteptat să le vină rândul când soluţionau apelurile la aceleaşi dosare, pentru că, în apel, nu se punea problema specializării pe fapte de corupţie. Este absurd să nu poţi judeca în primă instanţă pentru că nu eşti specializat, dar să poţi pronunţa o hotărâre definitivă în apel pe fapte de corupţie”, a explicat Tarcea.

Şefa Instanţei supreme a precizat că sunt doar câteva curţi de apel din ţara care au completuri specializate pe fapte de corupţie – instanţele din Alba Iulia, Bihor şi parţial Galaţi, arătând că o eventuală decizie a Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict de natură constituţională va afecta grav şi celelalte instanţe din ţară.

Tarcea a mai spus că toţi judecătorii de la Curtea supremă sunt specializaţi în dosare de corupţie, deoarece magistraţii de aici, spre deosebire de alte instanţe, au şi alte atribuţii, respectiv dau soluţii de principiu, unifică practica judiciară, asigură interpretarea unitară a legii, inclusiv în legătură cu infracţiunile de corupţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

70 comentarii

 1. Daca il scot acum si pe dragnea chiar o sa ne ducem pe pl…

  • Daca am avea justitie, cei 5 judecatori corupti de la CCR ar fi arestati astazi pentru aderare la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu, pentru obstructionarea justitiei si pentru favorizarea infractorilor, in forma continuata.
   CCR nu se poate pronunta pe legalitate, ci doar pe constitutionalitate. Nu exista niciun conflict intre parlament si ICCJ.
   Nu exista niciun judecator la ICCJ care sa nu fie specializat pe coruptie.
   Ciordache nu avea dreptul sa sesiseze CCR.

 2. nemernicii. Care e problema in fapt? Ca nu s-a dat o decizie prin care sa spuna ca se constituie complete specializate cu X, Y, Z judecatori in componenta? E o formalitate absurda in conditiile in care toti judecatorii de pe penal intrau in aceste complete. Problema ar fi fost daca in lege ar fi scris ca judecatorii pe coruptie trebuie sa aiba diverse diplome care sa ateste specializare. ORI, NU EXISTA ASA CEVA la ICCJ. Poate intra oricine sa judece de pe penal, indiferent de tipul infractiunii.

 3. Pana aici a fost…Sa vezi acum ce incep sa fie provate cai extraordinare de atac a hotararilor date de completele de 3 – ICCJ, sa vezi cum incearca marii corupti sa iasa din puscarii. Mi-e scarba…Daca as sti sa fac altceva in afara de actiuni, intampinari, contracte, etc, astazi as pleca din Romania.

 4. Justitia e distrusa totalmente de slugile lui Dragnea.

  • cred ca doar un om distrus poate sustine ca justitia e „totalmente” distrusa in Ro

   incercati sa invatati cum e cu partea plina a paharului, doamna

  • @despre distr…

   Hai siktir ca n-am chef de polemici cu imbecilii PSD-isti!

 5. Ne ustura,dar se mai poate.Hai CCR ma da tati in noi ca ducem.Popo(r)ul asta trage bine ,e tolerant!

 6. Ziceam mai devreme ca stie Tarcea ce stie de nu mai doreste sa continue la ICCJ!
  Inseamna ca avea informatii din interiorul CCR privind decizia pentru completurile de 3 si nu mai vrea sa se prostitueze inca o data cu extragerea de bile 3 din 49!

  • Pai javrele de Stan si Deliorga pentru ce au fost pusi acolo…iata rezultatul! Trebuie votat cu mic, cu mare,pentru a avea un Parlament curat! Ciordache ne freaca ridichea din 2016…cat mai asteptam?

 7. Dragnea ramane in puscarie…
  Valcov scapa de condamnarea la 8 ani de puscarie (si multi altii)

  • Nici Valcov nu scapa. Sentinta in care a fost condamnat la 8 ani de inchisoare s-a dat pe 8 februarie 2018

  • @sebi

   Atentie la ani!

  • A fost data atunci, insa a aparut motivarea la un an si ceva dupa. Oricum, e cu dus si intors daca scapa si valcov, pe langa udrea, bica, andreea cosma si care dracu mai sunt. Pentru valcov, deja se judeca apelul la completul de 5 judecatori ICCJ, s-au administrat probe, e posibil sa nu scape.

 8. Eu cred ca individual care a lovit cu bata 7 oameni este urmarit pe nedrept de politie si, daca va fi prins vreodata, va trebui eliberat imediat!

  • Evident, nu stiu daca judecatorii care il vor judeca sunt specializati pe lovituri cu bata. Toti infractorii ar trebui eliberati. De exemplu violatorii, au fost judecati de judecatori specializati pe viol? Nu. Atunci trebuie eliberati imediat.

  • De fapt, la ce ne mai trebuie justitie, atatia bani aruncati in salarii si pensii, plus pensii speciale ametitoare, desfiintata toata justitia, economie la buget, si ne conducem dupa cele 10 porunci biblice, iar popii sa pedepseasca prin blesteme si afurisenii!

 9. Atâta timp cât majoritatea în CCR este formată din comuniști, infractorii vor fi ocrotiți. Dar vai de ei va fi după căderea acestui guvern, pt că românul nu va uita nimic din câte a trebuit să îndure!

 10. Eu cred ca mecanicii TAROM care au furat piese si combustibil, punand in pericol vietile calatorilor, nu trebuie anchetati pentru ca este abuziv si neconstitutional.

 11. Precizarea din titlu, ca dragnea nu scapa, face toti banii. G4 Media mi-ati facut ziua! :)))

  • Important este ca si cei care au condamnare in prima instanta sa nu scape,ca de restul se va ocupa noul parlament cand va revizui constitutia ,respectiv sa nu mai fie picior de penal in nicio functie publica,plus picior de asa zis judecator CCRist pus din interese politice!

  • Nu că vreau sa va stric ziua, Dna Lia, dar cei Mega profesioniști judecători CCR care tocmai au fost „tocmiți” au mandat pe 9 NOUĂ! ani daca nu mă înșel…
   Și până la anul, mai urmează vreo 2 bucăți…
   Că sa fie bine, să nu fie rău..

 12. CCR este inamicul numarul 1 al ordinii constitutionale in Ro. Aceasta sleahta de nenorociti va invalida alegerile parlamentare de anul viitor asa ca pregatiti-va de o noua revolutie!

 13. la CCR legile fundamentale ale fizicii nu lucreaza, daca un turist scapa trenul atunci ii ramine sa-si mai cumpere un bilet si sa incerce ziua urmatoare, la CCR se da timpul inapoi cu citeva ore ca turistul sa reuseasca, fix ca intr-un film fantastic.
  se pare ca psd-CCR zilele recente s-au inteles sa reia atacurile la justitie numai ca de data aceasta definitiv, sau ei distrug tara sau ii trimitim la cimitirul politic

 14. Asta este justiția care încalcã legea.Tocmai cei care trebuie sã o aplice o încalcã .Pãcat cã nu existã sancțiuni drastice pentru cei care cred cã legea este obționalã sau interpretabilã dupã capul lui Tarcea Securista .

 15. E simplu!
  Ciuma rosie stie ca alegerile care vin o vor pune la zid. Grupurile de interese pe care le-a servit cu atata agresivitate din decembrie 2016 stiu si ele acelasi lucru… Ca sa poata supravietui si sa poata reveni pe cai mari dupa cataclism, si-au pus mai intai oamenii de nadejde in toate institutiile-cheie ale statului, cu precadere in justitie si finante. Cu mana ccr si-au albit dosarele si au sufocat ICCJ. Au facut bugetul tarii praf si s-au asigurat ca pun ici si colo cate o bomba cu ceas (oug, legi, proiecte etc.) care va detona dupa ce vin altii la putere. Au arborat mai apoi o atitudine prefacut prietenoasa fata de Europa si un discurs la fel de prefacut despre respectarea statului de drept. Vor juca in continuare rolul pisicii care se taraste pe burta, ca sa n-o vada vrabia in ceafa careia urmeaza sa sara. Cine crede ca pesede se va duce de tot in cap, dupa ce romanii il vor alunga prin vot, se inseala! El si-a pregatit deja refugiul in care se va reface, amuzandu-se pe seama uitarii noastre.

  • Bine scris, dar intristator pentru oamenii normali!

  • Popeasco, nu jigni pisica – animal superb, plin de grație. Vânduții PSD sunt mai bine comparați cu șerpii veninoși, târâturi respingătoare …

  • Maria, ai dreptate, insa nu va mai avea ce sa refaca psdeul, deoarece trebuie sa fie absolut decimat la alegeri. Ce ne-a scos sa votam in 26 mai, ne va scoate in continuare si mai multi, pana se alege praful si pulberea de psd-alde-udmr! Prin fiecare nemernicie pe care-o fac zilnic, se asigura ca iesim din ce in ce mai multi la alegerile viitoare, si se mai asigura de-o treaba, si-anume de-o justitie impecabila, adica acea bucata din ea pe care n-o controleaza. De doi ani si jumatate hartuiesc judecatorii si procurorii prin masurile nemernice din legile justitiei hacuite si distruse de ei, iar ce n-au facut ei in parlament, a facut ccr, care distruge inca o data completele, dupa cele de 5 de anul trecut, acum trec la cele de 3. Daca-si inchipuie cineva ca dupa ce le mananca zilele si le arunca la cos toata munca, justitia va mai fi blanda cu ei, se insala amarnic. Cred ca DNA va cere de-acum inainte numai maximum de pedeapsa pentru fiecare invinuire, iar judecatorii daca-i condamna, vor fi de acord.

  • @Felis Felix
   Mea culpa 🙂

   @Gabriela Constantinescu
   Raul facut e al d*@cului de profund. Au scapat de cei mai incomozi oameni din justitie, iar celorlalti le-au distrus instrumentele cu care i-ar fi putut prinde/condamna. E mult si greu de lucru in urma lor…
   Daca opozitia de acum invata sa coopereze si gaseste solutii pt a opri exodul asta masiv de creiere&forta de munca , mai avem o sansa. Vreau sa fiu optimista!
   Daca nu, cei mai multi care vor ramane in tara in urmatorii 4 ani vor fi lepre asistate, lichele politice si idealistii care inca mai spera la prosperitate, adica Venezuela forever.

 16. „PSD și ALDE au depus propriul proiect de revizuire a Constituției / Printre prevederi: Fără penali în funcții publice și fără grațieri pentru infracțiuni de corupție”!
  Adica se vrea sa se spuna ca PSD si ALDE au inteles ce s-a intamplat in 26 mai 2019!
  Si-atunci cum se pupa cu decizia asta a CCR?! Sau „doar” CCR n-a inteles?!!!

 17. dar mai e careva surprins? majoritatea monstruoasa din ccr face parte din gio pesedist mafiot, deci vor trece orice linie rosie daca asta inseamna posibila salvare a infractorilor in dauna tuturor cetatenilor cinstiti din romania.

 18. Și erau unii mai jos vâre băteau câmpii ca e nasoala legea in Alabama, ca stiu ei cum e cu justiția:)) na justiție ca in Nigeria parlitilor!

  • Misto! Nu era o replica-ntr-un film de genul „Ce ma, vrei justitie?! Na justitie…!”

  • Iubesc site ul asta:) e atât de radicalizat și plin de dezaxati încât e comic:)) și îmi place ca toți dețin adevărul absolut. Mai ales ăla marxist. Abia astept sa înceapă circul cu eliberarea lu șosete in sandale sa vezi sfâșieri de haine pe aici:)))

  • Da, astazi te raportez, postac international!

  • Ok, madam. M-ai nenorocit:))) qed, niște dezaxati!

  • Sa ma raportezi la Haga, onu, curtea intergalactică și Ccr :)) hai ca o sa fie mișto!:)

 19. CCR a decis acum un an ca putereea de a sesiza CCr nu poate fi Transmisibila .Adica si-a incalcat decizia pentru ca Iordache nu poate sesiza in locul lui Dragnea.
  Asa am inteles oricum.Sa vedem cum va justifica.

 20. Ce credeati ca se termina? Nici gand…probabil niciodata.
  Multumim PSD+ALDE ca ati continuat munca de rahat a lui Livache si distrugeti complet orice urma de justitie corecta in Romania…imaginativi-l pe Valcov (marele strateg economic) cum o sa isi numere lingourile si tablourile in Elvetia, in timp ce fraierii mor in spitale si cei cu salariile marite vor fi ‘putin’ restructurati’. Am stat ca
  prostii au stat la cod la vot doar ca sa vada in cele din urma cum scapa infractorii….

 21. Nu are efect… Mai baieti, Iordache, Morar, maghiarul din CCR sunt cheia succesului lui Dragnea in eliberare in maxim 2 luni. Intai scandal si apoi decizia.

  • Morar a votat impotriva, n-ai citit bine. Dragnea nu mai prinde noul festival al infractorilor care e pregatit de aceasta ordinara decizie a ccr de azi.

 22. sa fie blestemati pana la a 7-a spita.
  totul pentru infractori, totul pentru gangsteri.

 23. comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali din istorie.

 24. dorneanu este cel mai sinistru om din aceasta tara.
  sa fie blestemat!

  • Și Slugărel. Să nu îl uitam pe Slugărel!
   Fără duhoarea lui toxică, livache nu avea timp să facă ce-a făcut și dorneanu nu avea atât tupeu de unul singur.

 25. Acum si presedintele trebuie sa aiba o pozitie. Nu poti accepta o prosteala pe fata; aia doi au fost numiti cu misiune,aluia i s a prelungit mandatul cu misiune ,au amanat constienti validarea referendumului,au asteptat momentul propice( vara,concedii,alegeri la UE),nu a contat ce s a intamplat in Moldova cu CC etc.Presedintele este chiar dator cu o pozitionare.

  • Zic să avem răbdare să se așeze lucrurile în Parlamentul European, să fie ales Procurorul-sef, să înceapă să răsfoiască prin dosare și să vedeți atunci vânătoare de infractori ca-n filmele americane…!
   PS. Mi-e tare teamă că n-o să am loc pentru toți și atunci voi fi nevoit să-i bag la grămadă in orice oală mi-o ieși in cale…
   PS. Nu vă pierdeți speranța, spectacolul adevărat nici măcar nu a început …!

 26. cetatenii sunt omorati in spitale pentru a plati slugile care sa-i scape pe gangsterii partidului.

 27. PSD+PSD+PSD+PSD+UDMR au votat ‘pentru’. Iohannis+Iohannis+Băsescu+PNL au votat ‘împotrivă’. Ce ar mai fi de comentat?

 28. ce vrea udemereul pentru romania ? coruptie, banditi , coruptie.
  de aia le-au asigurat din pix voturile maghiarilor gangsterii partidului.

  • Mai vor ceva, nemernicii, pas cu pas spre enclavizare, vezi codul administrativ.

 29. singura noastra sansa ca natiune este sa iesim in numar extrem de mare la vot, la prezidentiale, la parlamentare, dar mai ales la locale (diaspora sa vina in tara sa voteze la locale daca nu vrea sa-si ia adio de la Romania) impotriva ciumei rosii PSD-ALDE-UDMR-Pro Romania. Daca in noul parlament, ciuma rosie va avea mai putin de o treime, se poate modifica Constitutia astfel incat sa scoatem toate cozile de topor bagate de mafioti in justitie si in toate institutiile. Cel mai important, in noua Constitutie sa se prevada ca la Curtea Constitutionala sa nu poata fi numite lichele aservite vreunei puteri sau mafiotilor, sa fie adevarati judecatori mai presus de orice banuiala, dar mai ales ca mandatele noilor judecatori sa intre in vigoare odata cu noua Constitutie.

 30. Foarte bine. Sa ramana Dragnea la puscarie! Numai asa ne vom putea consolida ca o colonie penitenciara la periferia Europei. Securistii nu trebuie sa nu ia bocancul de pe grumazul justitiei. Pedepsele trebuie sa fie exemplare pentru toti cei care nu inteleg ca tara este predata sovietelor externe!

  • Bă postac psdist, mai du-te-n p.la mea cu colonia penitenciară…si cu dragnea vostru cu tot.
   Jegurilor .

 31. Teroristii au pasat dosarul la bolsevicii Diicot, cica siguranta nationala, vrajeli, solutia este la arme si razboi contra teroristilor rusi militeni bolsevici calaii poporului roman! NESUPUNERE CIVICA DESFIINTAREA MILITIEI JANDARMERIEI SECURISTE KGB-ISTE TERORISTE SI NEPLATIREA TAXELOR CATRE STATUL MAFIOT MILITIENESC SECURIST TERORIST. DACA SINTETI LASI VETI MURI CA LASII PE ASTA SE BAZEAZA TERORISTII TORTIONARI, GARZI PATRIOTICE SI RUPETI CAPUL MAFIEI, VA DISTRUG FAMILIILE, VIITORUL SI TARA DACA NU II CALCATI PE CAP PE TERORISTII TORTIONARI SI GIO!!!
  Ai grija Maline, ca teroristii te fileaza si vor sa te scoata din circuit cum au facut cu ala de la Hexipharma, deci fii foarte vigilent si sa ai mereu cu tine pe cineva, mare grija la masina sa nu ti-o „lucreze” teroristii militeni tortionari asasini care sint capabili de orice.
  Maline vezi ca puscariasul dragnev va pune haitele de interlopi pe tine si pe Marian, aveti grija ca acesti criminali sint in stare de orice. Sa ii inregistrati cind va ameninta si sa aratati in tribunal proba video sau audio! Amenintarea e infractiune la codul penal si judecatorii trebuie sa pedepseasca pe cei care ameninta pentru a evita crime, obligati justitia sa previna crime pina nu va fi prea tirziu, sinteti vinati de mafioti, ramineti vigilenti si niciodata singuri. Tiganii interlopi sint platiti de puscariasul dragnev si protejati de militenii securisti tortionari teroristi! Anaf trebuie obligat sa confiste averile puscariasului dragnev ca nu le poate justifica. Puscariasul dragnev nu se va linisti, va pregati razbunarea din puscarie acest militian bolsevic calau terorist muist kgb-ist tortionar, aveti grija ca nu trebuie sa fie eliberat ci tinut in cusca, ca e in stare de orice. A pus banii in Elvetia si offshores pe numele tirfei, interpol trebuie sa faca ancheta si sa recupereze cu statul roman peste 500 de milioane de euro de la puscariasul dragnev care cumpara gardienii corupti!!!!
  Romania stat mafiot securist bolsevic terorist cu propriul popor : au omorit peste 1000 de romani in 89, au batut si gazat poporul neinarmat in 10 AUGUST 2018 RAMINE ZI NEAGRA PENTRU MILITENII SALBATICI PRIMITIVI ASASINI OLIGROGFENI TERORISTI TORTIONARI, omoara oamenii in spitale si pe drumuri si sosele, au omorit legionarii inainte de razboi, au terorizat mii de intelectuali in inchisorile comuniste acesti teroristi bolsevici care sint calaii poporului roman!
  Penalii au armata represiva :militeni, teroristi asasini oligrogfeni, securisti, etc in jur de 177.000 de paraziti tortionari care fura pe romani cu 2 MILIARDE de euro pentru pensii penale nemuncite ale papusarilor securisti. DESFIINTAREA MILITIEI JANDARMERIEI SECURISTE KGB-ISTE TERORISTII BATAUSI GOLANI INTERLOPI BOLSEVICI ASASINII POPORULUI ROMAN TREBUIE SA MEARGA LA PUSCARIE APOI LA CIMITIRUL JILAVA CU GIO!
  PETITIE PENTRU DESFIINTAREA MILITIEI TERORISTI SI NESUPUNERE CIVICA GREVA GENERALA FISCALA!
  Unde ascundeau tablouri, bani, aur in cimitire, astia nu au nici un Dumnezeu sint niste escroci cu care si Corrado Cattani avea probleme in a-i prinde, acesti borfasi actioneaza in stil mafiot ca gruparile mafiote italiene : Cammora (Napoli) Ndrangheta(Calabria), Cosa Nostra (Sicilia).
  Puscariasul dragnev militian stalinist cocalar drogat muist e nascut la betie in puscarie si eprubeta ca o greseala a naturii!
  Minte muista marioneta puscariasului dragnev, nu s-a schimbat nimic, dovada: gaz pauker dan penala kgb-ista, tradiceanu, melescanu, etc.
  SCRIETI la UE sa nu se aprobe MCV ca aceeasi bolsevici sint la putere, aceste lepre conserve kgb-ist e mint cum respira. DESFIINTAREA MILITIEI JANDARMERIEI SECURISTE BATAUSI GOLANI INTERLOPI BOLSEVICI ASASINII POPORULUI ROMAN, 10 august 2018 ramine zi neagra pentru militenii salbatici si bolsevicii kgb.
  Nu trebuie sa se prescrie faptele in care se trag de timp de cei vizati, mai mult timpul care l-ai pierdut NU se pune la prescriere si se adauga in momentul cind esti disponibil adica fara tras de timp”! Nu ne luati pe toti de idioti penalilor rusi ca nu ne-am nascut ieri! Sint TERORISTI TORTIONARI rusi, conserve staliniste obosite care vor sfirsi la groapa nu inainte sa sfirseasca la jilava si cimitirul jilava!!
  DESFIINTAREA militiei securiste bolsevice, 10 august 2018 ramine zi neagra pentru militenii salbatici si bolsevicii kgb, trebuie adusi la Haga pentru genocid si crime impotriva umanitatii!
  La puscarie cu penala muista amanta kgb-ista pauker dan gaz a puscariasului dragnev, toti din gio la jilava si cimitirul jilava!
  Pro Russia poate, kgb-isti IMPUTITI sobolani sovietici Mars la Kremlin conserve lor linga lenin.
  Te vei razgindi la tirgusor drogato pauker gaz, vine 10 AUGUST 2018, voi de fapt asteptati sa va iasa amantul puscariasul dragnev pe 5 Iunie 2019 apoi sa gazati poporul roman?
  Verificarea si confiscarea „averilor” de la aceste conserve staliniste ANAF si statul mafiot complice sa ii ia la intrebari, cum pot justifica masini, case, bani, etc. Dar ei nu vor sa o faca ca nu iese spaga din furat. Au pus in valize cash sa dea bani la gardieni, droguri pentru puscariasul dragnev sa se calmeze, telefoane, mesaje de luat pentru mafia de afara cu santaje „aveti grija ce faceti ca va dau in git pe toti”!! Stil mafiot si solutia este sa ii ia cit mai rapid la puscarie pe complici. Romania nu are nevoie de sobolani si conserve staliniste obosite si de psihopati care fura din banii romanilor!
  Gaz daca nu va spune adevarul va fi inculpata mai tirziu pentru 10 AUGUST 2018!
  Curva de Irina s-a dus la puscarie sa-i se semneze procura de la banci unde au pus banii romanilor!
  Acest penal si altii ieșeau din tara cu pasaport diplomatic, adica fara controlul bagajelor unde aveau banii furati din Romania ” transferati” in Elvetia si offshores!!
  Ii duce curva chiftele bunicului pedofil
  Fi su si curva au fost in vizita la bunicu sa vada viitoarele lor conditii de locatari unde vor ajunge.

 32. Dracu’ sa va ia !
  Daca va inchipuiti ca inamovibilitatea acopera si tradarea de tara, atunci va inselati amarnic ! Dar toate la timpul lor…
  PS. Urmati-i sfatul lui Sorin Vantu si incepeti sa construiti puscarii la standarde inalte, doar n-o sa va petreceti batranetile in celule jilave si pline cu gandaci…!

 33. Ccr este psd. Demiterea de urgenta a judecatorilor numiti de psd si arestarea lor.

 34. care e rolul rusiei ?

 35. @ciorditorul extenuat – de fapt, analfabetul extenuate . Tu si ceilalti analfabeti ca tine veti putea emite opinii dupa ce veti absolvi, pe bune, scoala primara. Pana atunci, mars la alfabetizare. Asta este fata voastra adevarata – niste analfabeti v-au angajat pe voi, alti analfabeti.

  dorneanu, deliorga, stan , attila, iordache – sinistre figuri, campioni in distrugerea justitiei din Romania, vor trebui sa plateasca pentru nelegiuirile lor. Nu avem dreptul sa uitam niciodata ca acesti nemernici ne-au sfidat pe toti abuzand de puterea cu care au fost investiti. VETI PLATI, TICALOSILOR !!!

 36. Postac psdist extenuant, lasa-ne! N-are cine sa dea oug pentru cai de atac extraordinare din urma, aia e, si teapa macar pentru draknea, daca pentru valcov probabil nu!

 37. O mana de oameni distrug o tara, pun la pamant justitia si nimeni nu intreprinde nimic. Presedintele va iesi peste 2-3 zile cu o declaratie, ca de obicei.
  CJUE a fost sesizata de cateva ori in chestiunea competentei CCR de a stabili modalitatea de formare a completurilor, raspunsul este in asteptare, CCR nu tine cont si merge mai departe. Este evident ca nu CCR decide cum se formeaza completurile de judecata.

  Cred ca de aceasta data Presedintele Iohannis personal ar trebui sa sesizeze de urgenta CJUE.
  Situatia este f grava in Romania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 38. CCR ciuma rosie.
  Încă un dușman al poporului, trebuie resetata cât mai repede.
  Vai numai comuniști peste tot în funcții importante.
  Revoluție fraților!!!

 39. Deliorga și Stan zis Geani, două ajutoare pentru grupul infracțional organizat condus de Dornean la CCR.
  De fapt din această cauză au tot amânat pronunțarea, ca să ajungă să fie numiți și cei doi jokeri psdiști, unul fost sef la SS iar celălalt cât pe ce să fie inculpat alături de mafioții Mazăre și Constantinescu.
  Vă dați seama cam ce „magistrați” sunt cei doi. Despre Dornean ca fost presedinte al camerei deputaților psd, nici nu mai avem ce comenta.

 40. Bă sugaciule, ru nici nu știi să scrii corect în limba română și mai vorbești despre „buzuri”?
  Du-te mă…în apa mării, morții mtii!!

 41. Legea bunului plac sau legea pumnului in gura . Dece CCR a acceptat sa primeasca o solicitare dela un vice- presedinte de Camera , care prin lege si chiar prin decizii anterioare ale CCR , nu-i prmitea sa faca Contestari la CCR.Ca atare si decizia CCR este la fel de ilegala , precum admiterea contestatiei dela un insarcinat al titularului de Presedinte al Camerei