G4Media.ro

Dorin Cocoş a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar.…

Foto: Dorin Cocoș la DNA. Sursa: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Dorin Cocoş a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar. Fostul soț al Elenei Udrea este acuzat de spălare de bani

Un om de afaceri a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba de omul de afaceri Dorin Cocoş.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălarea banilor.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2009-2011, acesta ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

„În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se precizează în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Foto: Dorin Cocoș la DNA. Sursa: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. o sa faca asta zbirna cind o cinta cocosul pe acoperisul palatului cotroceni

 2. CIUMA PORTOCALIE PDL, PARDON ACUM SUNT IN PNL…

 3. Hotii de mare anvergura au alterat clasa politica romaneasca.

 4. Nr. unic (nr. format vechi) : 11344/3/2021
  Data inregistrarii 15.04.2021
  Data ultimei modificari: 15.04.2021
  Sectie: Secţia I Penală – Camera Preliminara / Fond
  Materie: Penal
  Obiect: infracţiunea de spălare de bani (Legea 656/2002 art. 23) Art. 29 alin. 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplic. art. 5 CP
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  COCOŞ DORIN Inculpat