G4Media.ro

Donald Trump a discutat despre înfiinţarea unui nou partid în SUA –…

Donald Trump a discutat despre înfiinţarea unui nou partid în SUA – ”Patriot Party”

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a discutat în ultimele zile cu diverşi consilieri despre formarea unui nou partid politic, potrivit unor persoane avizate în legătură cu această problemă, într-un efort de a continua să exercite influenţă după ce va pleca de la Casa Albă, informează Wall Street Journal (WSJ) în ediţia sa de miercuri.

Trump a discutat despre această chestiune cu mai mulţi consilieri şi alte persoane apropiate, săptămâna trecută. Preşedintele a spus că ar dori ca noul partid să se numească ”Patriot Party”, potrivit surselor de informaţie ale WSJ.

Donald Trump a intrat în conflict în ultimele zile cu mai mulţi republicani de prim rang, printre care liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, care a declarat marţi că preşedintele în exerciţiu este de vină pentru că a provocat sângerosul asalt asupra Capitoliului, din 6 ianuarie.

Sondajele arată însă că Donald Trump continuă să fie susţinut de membri de rând ai Partidului Republican, notează WSJ.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Nu este foarte clar cât de hotărât este Donald Trump să formeze un nou partid, ceea ce ar presupune o importantă investiţie de timp şi resurse. Preşedintele Trump are o bază largă de susţinători, dintre care unii nu au fost puternic implicaţi în timpul campaniei lui Trump din 2016.

Terţe partide eşuează de obicei să atragă suficient sprijin pentru a juca un rol major în alegerile naţionale. Orice efort pentru înfiinţarea unui nou partid ar atrage probabil o puternică opoziţie din partea oficialilor republicani, care vor fi iritaţi de ideea că Donald Trump deturnează o parte dintre susţinătorii candidaţilor GOP (Grand Old Party), cum mai este denumit Partidul Republican.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Aur versiunea Sua. Dacă înființează partidul, o sa rupă o bună parte din electoratul republican.

  • Dacă exista vreo speranţă, ea stă, totuşi, în proli. Dar poate el să fie sigur că, atunci când o veni vremea lor, lumea construită de ei nu va fi, pentru unul ca el, ca Winston Smith, la fel de alienantă cum este astăzi lumea Partidului? Da, poate să fie sigur, pentru că aceea va fi, cel puţin, o lume normală. Acolo unde există egalitate, poate exista şi normalitate. Mai devreme sau mai târziu, tot trebuie să se întâmple, forţa să se transforme în conştiinţă. Prolii sunt nemuritori, de asta poţi fi convins uitându-te la femeia voinică de jos, din curtea interioară. Până la urmă, tot or să se trezească la realitate. Iar până atunci, chiar dacă ar fi să mai dureze încă o mie de ani, prolii vor supravieţui, în ciuda tuturor împotrivirilor, ca păsările, perpetuând, prin trupurile lor, acea vitalitate pe care Partidul nu o are şi nici nu o poate ucide.
   – Ţi-aduci aminte, zice Winston, de sturzul ăla care ne-a cântat atunci, prima oară, la marginea pădurii?
   – Nu ne cântă nouă, zice Julia. Cânta că-i făcea lui plăcere. Nici măcar pentru asta. Cânta si-atât.
   Păsările cântă, prolii cântă, Partidul nu cântă. în toată lumea largă, la Londra, la New York, în Africa sau în Brazilia, în regiunile necunoscute şi interzise de dincolo de frontiere, pe străzile Parisului şi Berlinului, în satele de pe nesfârşitele câmpii ale Rusiei, în bazele din China şi Japonia – peste tot găseşti aceeaşi fiinţă solidă şi de neînvins, ajunsă monstruoasă din cauza corvezilor şi a naşterilor, care trudeşte din prima zi de viaţă şi până la moarte şi care totuşi cântă. Dintr-o asemenea burtă puternică trebuie să iasă, într-o bună zi, o rasă de fiinţe puternice. Tu, cel de astăzi, eşti dintre cei morţi; viitorul este al lor. Dar ai şi tu şansa de a face parte din acest viitor, dacă îţi perpetuezi mintea aşa cum ei îşi perpetuează trupul şi dacă transmiţi mai departe adevărul simplu devenit Doctrină secretă, că doi şi cu doi fac patru.

 2. Patriot Barby, mai bine. Sa-i inscrie si pe Barby si pe cei din echipa lui, pe czc si pe ceilalti. Sa nu-i uite pe pensionarul 🤔 si pe sotul lui. Sa nu-i mai vad comentand pe aici.

 3. O bună idee să i distrugă pe republicanii trădători

 4. Poate face-n Romania stat paralel cu Dragnea si Iohannis. In SUA nu roiesc partidele.

 5. Partidul lui Trump nu va fi orice partid tert. Trump are foarte mult suport ca procent din populatie. Nu pot sa ma pronunt daca va fi o alegere buna pentru americani, e posibil sa intareasca tot mai mult Partidul Democrat (Socialist). Trump has a great ego trying to come out of his fathers shadows.

  Am mai citit ceva si despre o posibila Trump News Network, asta ii va da foarte multa influenta. TOATE canalele de stiri au avut vizualizari duble datorita lui Trump, unii il urmaresc pentru ca il idolarizeaza, altii pentru ca este controversial.

  • Faptul ca urmaresti tumbele unui clown (portocaliu) nu inseamna ca il aprobi sau il votezi. Cu audienta e cam cu „vulpita” la noi.

 6. Proud Boys – partizanii -au bagat Partidul Republican in cea mai neagra criza 🙂 Evident, vor boicota toate alegerile 🙂 …in numele patriotismului 🙂

 7. Minciuna, furtul și trădarea este de netolerat în politică. Trump are dreptate și are mari șanse să reușească.

  • Eu zic mai intai sa inveti gramatica si dupa aia sa te discuti politica. Trump are mare dreptate mai ales ca hotul e el. Minciuna???? Pai el a zis zeci de mii de cand a preluat mandatul. I le-au numarat.

  • Minciuna, furtul și trădarea sunt principalul obiect de activitate al politicii domnul meu…

  • Pai nu el solicita sa i se „faca rost”de 11000 de voturi?

  • @andrei,
   După ce m-ai învățat garamatică, am observat un text ne conform cu gramatica: „si dupa aia sa te discuti politica”. Eu aveam intenția să scriu numai o singură calitate și pe urmă l-am trecut pe cele două. Mai învață și tu, dar nu numai gramatică!

 8. Si America are nevoie de o reforma a clasei politice. Poate miscarea asta sa fie „trigger” ul care trebuie.
  Rupe, nu rupe din GOP e pana acum singurul lider mondial care s-a opus Chinei.
  Iar daca SUA vor sa ramana nb.1. Trebuie sa se ia”la trântă ” cu China

  • @L aur
   Tu de ce crezi ca este singurul lider care s-a opus Chinei?
   1. Este singura economie care concureaza celei americane
   2. Sunt interese multilaterale pentru a folosi China drept oportunitate, si nu inamic
   3. Cand vrei sa te opui Chinei, cum este mai bine s-o faci, singur sau cu parteneri puternici? Cand spui „America First” si rupi parteneriate internationale si te pui „bine” cu toti aliatii de orice natura, cum se numeste asta? Curaj sau inconstienta?
   4. Cand fugi de responsabilitatea de lilder mondial, cum crezi ca se vor misca apele internationale in relatia cu tine? Nu crezi ca te vor izola oricat esti tu de America?
   Cam asa stau lucrurile atunci cand mantra este „America First”…

 9. Partidul GM ( Gimme Money) ar trebui sa aiba destul succes.
  Chiar si dupa ce a pierdut alegerile a reusit sa stranga peste 300 de milioane de la fraieri.

  O sa aiba nevoie pentru avocati si procese si in continuare.

 10. Republicanii ar trebui sa facă scut în jurul lui, nu sa îl trădeze. Dacă își va face partid, nu știu cât succes va avea, dar va încurca pe multi

  • doar pe republicani ii va incurca si astfel ii va favoriza pe democrati. la cata politica stie si la cat de narcisist e, ar fi in stare sa-si faca partid, convins ca aia 70 de milioane il vor vota pe el.

 11. partidul lui Trump e corect sa se numesca Russian Party ca doar mincinosul e 100% creatia lui Putin si a Cambridge analytica

 12. Trump este o istorie tristă pentru toată lumea și în mod special pentru America.
  Noul partid nazist al lui Trump este o glumă proastă care din fericire are și un efect pozitiv – bagă toți imbecilii într-o singură cutie.

 13. It’s the Dixiecrats all over again.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.