G4Media.ro

Domul din Milano va găzdui, timp de trei luni, Divina Comedie/ Lângă…

Domul din Milano va găzdui, timp de trei luni, Divina Comedie/ Lângă altarul principal al catedralei va fi recitat zilnic un cânt din opera lui Dante

Dante Alighieri și Duomo din Milano, două monumente unite într-o sărbătoare culturală comună. În perioada 7 aprilie – 15 iulie, cu ocazia aniversării a șapte sute de ani de la moartea poetului, lângă altarul principal al catedralei vor fi lecturate, câte unul în fiecare zi, toate cele o sută de cânturi ale „Divinei Comedii”, scrie La Stampa, citată de Rador.

Massimiliano Finazzer Flory semnează regia artistică a evenimentului iar lectura este încredințată elevilor Școlii Piccolo Teatro „Luca Ronconi”, care vor fi acompaniaţi de muzicienii orchestrei Teatrului La Scala.

Protopopul Catedralei, Monseniorul Gianantonio Borgonovo amintește de rolul important jucat de poetul fiorentin în construirea catedralei, deoarece „deja în 1418 părinții noștri din Veneranda Fabbrica au organizat o lectură Dantis pentru a strânge fonduri pentru construirea noii catedrale. Astăzi, propunem o lectură integrală a „Divinei Commedii” pentru a ne bucura de frumusețea cuvântului lui Dante, care a rămas viu în cultura noastră de peste șapte secole ”.

Finazzer Flory leagă evenimentul de faza dramatică pe care o trăim. Și spune: „Exilul lui Dante a durat mult mai mult decât era prevăzut: Italia culturii trebuie să poată reporni Italia politicii. Comedia este catedrala literaturii. Credem în continuitatea și spiritualitatea artei, un adevărat vaccin împotriva superficialității timpului nostru ”.

Proiectul este posibil datorită sponsorului principal, Intesa Sanpaolo și Retelit. Intrarea va fi gratuită, rezervările necesare, iar protocolul împotriva Covid va fi respectat cu stricteţe.

Sursa: La Stampa/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel/ Sursa Foto: Facebook / Domul din Milano

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu vor fi „lecturate”, ci vor fi „citite”. Dumneavoastră „audiați” muzică, sau „ascultați”?

  2. Frumos spus : „Italia culturii trebuie să poată reporni Italia politicii. Comedia este catedrala literaturii. Credem în continuitatea și spiritualitatea artei, un adevărat vaccin împotriva superficialității timpului nostru ”.
    Iata o valoare adaugata si necesara catedralelor !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.