G4Media.ro

Doi preoți catolici au fost trimiși în judecată pentru abuzuri sexuale care…

Doi preoți catolici au fost trimiși în judecată pentru abuzuri sexuale care s-ar fi petrecut în incinta Vaticanului

Sfântul Scaun a anunţat marţi trimiterea în instanţă a doi preoţi italieni pentru presupuse abuzuri sexuale care s-ar fi produs într-un seminar care se află în incinta Vaticanului, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Promotorul justiţiei la Vatican (echivalentul Ministerului Public) a cerut marţi trimiterea în judecată a preotului Gabriele Martinelli, sub acuzaţia de abuzuri sexuale care ar fi avut loc în seminarul Pie X înainte de 2012, şi a preotului Enrico Radice pentru complicitate”, a precizat Sfântul Scaun într-un comunicat.

„Ancheta a fost deschis în 2017 în urma informaţiilor publicate de presă” pentru fapte care ar fi fost comise când Gabriele Martinelli era seminarist şi Enrico Radice rector al seminarului Pie X, adaugă Sfântul Scaun.

Comunicatul precizează că trimiterea în judecată a celor doi preoţi a fost ordonată pe 16 şi 17 septembrie.

Presupusul agresor, Gabriele Martinelli, seminarist în vârstă de 21 de ani la momentul producerii faptelor, a fost hirotonisit preot în 2017.

Seminarul Pie X se află chiar în interiorul zidurilor Vaticanului, situându-se la câţiva paşi de reşedinţa Sfânta Marta, unde locuieşte papa Francisc.

Seminarul formează minori care devin copii de cor în basilica Sfântu Petru şi în cadrul ceremoniilor papale.

Potrivit media italiene, unul dintre seminarişti, coleg de cameră al uneia dintre victime, afirmă că a fost martor la zeci de agresiuni sexuale.

Împreună cu alţi doi seminarişti, el l-a denunţat pe presupusul agresor mai întâi în persoană superiorilor săi din seminar, apoi în scris cardinalilor, transmite Agerpres.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sfantul Scaun ar trebui sa spuna si sa dea in judecata si ingerul pazitor al persoanelor abuzate, care au permis abuzul dar si pe ingerul pazitor al celor care abuzau pentru ca au permis acest lucru.Dumnezeu stie ce fac acesti ingeri?

  2. Vaticanul este cetatea prorcului mincinos

  3. Biserica a fost ceva pentru ca a reusit sa dețină controlul absolut, cu trecerea timpului influența scade, dupa ce fumul se risipa ghici ce apare la lumina ca sunt o adunătură de monștrii cu puteri infinit mai mari decât politicienii și apar la lumina toate mizeriile ascunse sub o siglă ISUS. Deschideți ochii și priviți spre cer și spre voi înșivă nu spre oameni in probe, nu sunt cu mult mai buni de cat noi toti din contră.

  4. Articol preluat de la France Presse și tradus de o persoană care nu știe că în unele situații și numele proprii trebuie traduse. Mai ales din franceză. În limba română nu există ”Pie X” ci ”Pius al X-lea” sau, păstrând forma italiană ”Pio X”. Mă rog, n-ai ce să-i faci, asta e cultura generală a omului recent.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.