G4Media.ro

Doi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor îi cer directorului FBI să deschidă…

Doi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor îi cer directorului FBI să deschidă o anchetă penală în cazul președintelui Donald Trump, după publicarea convorbirii în care îi cere unui oficial din Georgia să îi „găsească” voturi

Doi membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor a SUA au cerut luni Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să deschidă o anchetă penală în legătură cu preşedintele Donald Trump pentru că a făcut presiuni asupra unor oficiali pentru a invalida rezultatele alegerilor prezidenţiale, relatează dpa, citată de Agerpres.

Într-o convorbire telefonică înregistrată care a fost publicată în weekend, prima dată în Washington Post, Trump a pledat pe lângă principalul oficial al autorităţii electorale din Georgia să schimbe rezultatul alegerilor de la 3 noiembrie în acest stat, argumentând că tot ce trebuie să facă este „să găsească 11.780 de voturi”.

Într-o scrisoare către directorul FBI Christopher Wray, congresmanul Ted Lieu, membru al Camerei Reprezentanţilor din California, şi deputata Kathleen Rice, din New York, au argumentat că „dovada fraudei electorale a dlui Trump este acum la lumina zilei”.

„În calitate de membri ai Congresului şi foşti procurori, credem că Donald Trump s-a angajat în solicitarea sau în conspiraţia de a comite un număr de infracţiuni electorale”, au scris Lieu şi Rice în scrisoare. „Vă cerem să deschideţi imediat o investigaţie penală asupra preşedintelui”, se mai menţionează în textul celor doi.

În cele două luni scurse de la alegerile prezidenţiale din SUA, Trump a refuzat să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden.

Aliaţii lui Trump au deschis în schimb zeci de procese pentru a răsturna rezultatele alegerilor în state decisive cheie. Aproape toate procesele au fost respinse din cauza lipsei de dovezi.

Congresul se va reuni miercuri pentru a certifica victoria în alegeri a lui Biden înainte de învestirea sa, pe 20 ianaurie.

 

Citește și:

Scandal în SUA: Trump îi cere unui oficial din Georgia să îi „găsească” voturi, într-o înregistrare publicată de Washington Post

Sursa foto: Donald Trump/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Coruptia practicata de administratia Trump a diseminat si-n Romania. Fara sustinerea SUA pe fața, Iohannis nu aproba linsajul procurorului sef DNA si nu inscauna procurori sefi corupti si santajabili, premierul Orban nu-si permitea inscaunarea prefectilor corupti pe spaga iar Justitia si MAI nu acoperea acte teroriste de distrugere si coruptie. Trump se crede in Romania unde Sectia Speciala cauta voturi prin saci. FBI ar trebui sa extinda ancheta si-n Romania.

  2. Emil este doar un trol second hand
    Ce poți să îi ceri ?