G4Media.ro

„Doar situații excepționale precum mari calamități sau războaie pot duce la desfiinţarea…

„Doar situații excepționale precum mari calamități sau războaie pot duce la desfiinţarea Pilonului 2 de pensii” – Consiliul Investitorilor Străini

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) atenţionează Guvernul că „există o tendință generală a autorităților de a aborda insuficient de dinamicile pe termen lung” şi spune că doar „situații excepționale precum mari calamități sau războaie pot pune în discuție fluxurile financiare din Pilonul II”.

Organizaţia investitorilor străini se arată „îngrijorată” într-un comunicat de presă din cauza posibilelor măsuri ale guvernului privind Pilonul 2 de pensii şi acuză „lipsa de transparență” în promovarea politicilor guvernamentale.

Reamintim că guvernul Dăncilă a anunţat în repetate rânduri, prin vocea unor miniştri, că ia în calcul modificări ale modului în care funcţionează cei trei piloni ai sistemului de pensii.

Foto: Gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pai, avem o situatie de mare calamitate, se numeste ”Dezastrul PSD”…!

 2. Prostia romanilor care nu voteaza este o catastrofa nationala, ne condamna la saracie si subdezvoltare pe termen lung.

  Si nici asta nu justifica nationalizarea contributiilor la pilonul II.

 3. Eu sunt pentru libertatea de a alege , acum oamenii sunt obligati sa cotizeze la pilonul 2 .
  Fiecare trebuie sa fie responsabil pentru deciziile care le ia , in ceea ce priveste viata lui .

  • Si ce preferi? un fond de pensii unde nu stii ce se intampla cu banii si se impart la toti sau un fond unde ai transparenta si banii tai sunt doar ai tai?
   Ca tot zici ca fiecare decide pentru el…

 4. Pai de ce nu si guvernarea p$d, poate duce la desfiintarea pilonului 2, ca este si ea tot o catastrofa naturala sau nenaturala nici nu conteaza?

 5. Se strang semnaturi pentru o petitie adresata Primului Ministru pe platforma Declic prin care se solicita pastrarea contributiilor la pilonul 2.

 6. Observ ca mai toți comentatorii vorbesc de lehamitea noastră de a participa la vot. Desi pare o iluzie eu as schimba sistemul de vot: interzicerea dreptului de vot la toti cei care nu au un minim de 10 clase, domiciliu stabil preferabil o proprietate, un anumit status social. Trebuie interzis dreptul la vot tuturor celor fără discernământ, si lista poate continua. Acest lucru ar pune ordine in multe aspecte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.