G4Media.ro

Directorul serviciului de informații naționale: Rusia și Iranul au obținut informații despre…

sursa foto: Facebook/ John Ratcliffe

Directorul serviciului de informații naționale: Rusia și Iranul au obținut informații despre listele electorale americane/ Alegătorii au primit emailuri de intimidare

Directorul comunităţii naţionale de informaţii a SUA, John Ratcliffe, a acuzat miercuri seară Rusia şi Iranul că au pus mâna pe datele anumitor alegători americani şi au întreprins acţiuni pentru a-i influenţa, în perspectiva alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, notează AFP, citată de Agerpres.

Iranul a trimis astfel e-mailuri „vizând să intimideze alegătorii, să incite la tulburări sociale şi să-i dăuneze preşedintelui Trump”, a afirmat John Ratcliffe într-o conferinţă de presă anunţată în ultimul moment.

Moscova şi Teheranul „au întreprins acţiuni specifice pentru a influenţa opinia publică în legătură cu alegerile noastre. Am putut confirma că informaţii despre listele electorale au fost obţinute de Iran şi, separat, de Rusia”, a adăugat el.

„Aceste date pot fi utilizate de actori străini pentru a încerca să ofere false informaţii alegătorilor înscrişi pe listele respective, despre care ele speră că vor semăna confuzie şi haos şi vor submina încrederea în democraţia noastră”, a mai spus John Ratcliffe.

Anunţul a fost făcut după ce alegători democraţi au raportat că au primit e-mailuri ameninţătoare care le erau adresate personal, în numele Proud Boys, un mic grup de extremă-dreaptă. Mesajele le ordonau să voteze pentru Donald Trump.

„Suntem în posesia tuturor informaţiilor voastre. În prezent sunteţi înregistrat ca democrat şi ştim asta pentru că avem acces la întreaga infrastructură electorală”, potrivit unui astfel de e-mail. „Veţi vota cu Trump în ziua alegerilor sau veţi avea de-a face cu noi”, a ameninţat mesajul.

Directorul comunităţii naţionale de informaţii a mai afirmat că Iranul, duşman al lui Donald Trump, a difuzat o înregistrare video lăsând să se înţeleagă că oamenii pot trimite buletine de vot frauduloase, inclusiv din străinătate.

John Ratcliffe şi directorul FBI, Christopher Wray, aflat alături de el, nu au explicat cum au pus mâna Rusia şi Iranul pe aceste date şi nu au precizat cum s-ar putea folosi Moscova de ele.

Christopher Wray a dat asigurări că sistemul electoral american rămâne sigur şi „rezistent”.

sursa foto: Facebook/ John Ratcliffe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. iar China a clonat deja alegatorii

  2. Hunter Biden si tacsu au probleme mari, geaba incearca presa mainstream sa musamalizeze, iar unii ”fosti” din servicii sa raspandeasca fake newsul cu implicarea rusilor sau a chinezilor.
    Pe langa acuzatiile de coruptie care-l vizeaza si pe Bideu sr., Rudy Giulani a predat autoritatilor si un laptop cu niste poze deocheate. Evident, cu minori.
    Apoi sa vedem si implicarea clanului in Romania.
    Cred ca pe amandoi ii paste un sejur la Leavenworth.

  3. Magaria doamnei Clinton inca nu s-a terminat.

  4. bat apa in piua cu leptopul de vreo doi ani . fake de proportii .

  5. Directorul serviciilor de informatii nationale ale cui? Ce titlu este acesta? Era prea mult sa scrieti SUA?

  6. Imagineaza-ti ca primest un email „Gigel Popescu, stim ca locuiesti la nr 7. Daca nu votezi cu UDMR peste o luna, iti vom lua piuitul.” Cum ar putea sa fie intimidare? Am inteles, iranienii ne vor decapita prin HTTPS si atasamente la email, dar cum vor sti oamenii rai cu cine am votat?

    Exista un singur soi de propaganda care urla „se fura alegerile”. Numai guvernantii care simt ca nu au legitimitate tin cu tot dinadinsul sa para ca alegerile conteaza si ca ei sunt acolo pusi de popor. Fiindca nu au avut nevoie de mai multa legitimare, Hitler si Merkel nu s-au plans niciodata; la fel Stalin si Putin. Nici nea Vasile de la colt nu are vreo strabatere cu privire la onestitatea alegerilor.

    Numai in Romania de azi si in SUA de azi exista mari ingrijorari in ambele haite de guvernare.

  7. „Duma” e ca nu cred ca statele mentionate si-l doresc adversar pe Trump …