G4Media.ro

Directorul medical de la „Matei Balș”: Nu cred că se pune problema…

Sursa foto: Pixabay

Directorul medical de la „Matei Balș”: Nu cred că se pune problema atunci când avem medicamente generice că nu le putem cumpăra. Discuţia este atunci când sunt medicamente care au un preţ ridicat şi nu reuşim să le cumpărăm / Trebuie programe sociale în această direcţie

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a afirmat că nu se pune problema atunci când avem medicamente generice că nu le putem cumpăra, precizând că discuţia este atunci când sunt medicamente care au un preţ ridicat şi nu reuşim să le cumpărăm. El crede că este nevoie de programe sociale care să îi ajute pe pacienţii care nu pot cumpăra aceste medicamente, relatează News.ro.

Adrian Marinescu a declarat, luni, la Prima News, că problema cu medicamentele generice nu este doar în România, ci în toată lumea.

„E o discuţie cu medicamentele generice. N-aş vrea să înţelegem că în România lucrurile stau diferit şi că aceste medicamente originale şi medicamente generice nu există peste tot în lume. E important pentru că noi trăim cu impresia că se întâmplă doar în România şi că e un lucru rău. Ce mi se pare extrem de important atunci când un medicament nu îl poţi înlocui, sunt astfel de situaţii, medicamente ieftine necesare în diverse afecţiuni şi pe care medicul realmente nu are cum să le înlocuiască şi este în căutare şi ajunge în punctul în care aceste medicamente trebuie să fie aduse la vecinii noştri fie că vorbim de Ungaria sau de alte cazuri. Am văzut lucrul ăsta inclusiv la nivel de spital. Sunt antibiotice de care ai nevoie şi îţi dai seama că ele de fapt există”, a afirmat Marinescu.

El susţine că trebuie introduse programe sociale pentru a ajuta pacienţii care nu îţi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie.

„Nu cred că se pune problema atunci când avem medicamente generice că nu le putem cumpăra. Discuţia este că atunci când sunt medicamente care au un preţ ridicat şi care sunt absolut necesare pentru anumită boală şi nu reuşim să le cumpărăm şi eu cred că în această situaţie trebuie să fie programe sociale care să ne ajute în direcţia asta pentru că altfel soluţia…Ştiţi că este un cerc vicios, în momentul în care nu luăm anumite medicamente, de fapt, afecţiunea noastră de bază ajunge într-un stadiu avansat şi vom plăti mai mult. Tot statul, tot cetăţenii vor plăti şi nu este o rezolvare să nu îţi iei anumite medicamente. Trebuie să fie programe sociale care să îi ajute pe cei care nu pot să cumpere aceste medicamente”, a explicat Adrian Marinescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...