G4Media.ro

Directorul FBI, audiat în Senatul american: TikTok ar putea fi un instrument…

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

Directorul FBI, audiat în Senatul american: TikTok ar putea fi un instrument valoros pentru China dacă invadează Taiwanul

Guvernul chinez ar putea folosi TikTok pentru a controla datele a milioane de persoane și pentru a folosi aplicația video pentru a influența opinia publică în cazul în care China ar invada Taiwanul, a declarat miercuri directorul FBI, Christopher Wray, în fața Comisiei de Informații a Senatului american, scrie CNN.

Wray a răspuns afirmativ la întrebările senatorului republican Marco Rubio din Florida, membrul principal al comisiei, cu privire la faptul că TikTok ar permite Beijingului un control extins asupra datelor și ar fi un instrument de influență valoros în cazul unui război în strâmtoarea Taiwan.

„Elementul cel mai fundamental, care trece peste fiecare dintre aceste riscuri și amenințări pe care le-ați menționat și pe care cred că americanii trebuie să le înțeleagă este că ceva care este foarte sacru în țara noastră – diferența dintre sectorul privat și sectorul public – este o linie care nu există în modul în care operează Partidul Comunist Chinez„, i-a spus Wray lui Rubio în cadrul audierii.

Rubio, principalul republican din comisia senatorială, a susținut că TikTok reprezintă „o amenințare substanțială la adresa securității naționale a țării, de un tip cu care nu ne-am confruntat în trecut”.

Comentariile lui Wray vin la o zi după ce generalul Paul Nakasone, șeful Agenției Naționale de Securitate a SUA, a declarat în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului că este îngrijorat că TikTok ar putea cenzura videoclipuri pentru a modela opinia publică într-un mod care amenință interesele de securitate națională ale SUA.

Acesta este cel mai recent exemplu de presiune din partea oficialilor americani pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la presupusele riscuri de securitate ale TikTok, în timp ce Congresul analizează posibilitatea de a acorda administrației Biden mai multă autoritate pentru a aborda presupusa amenințare reprezentată de platformă, până la interzicerea aplicației în Statele Unite.

Directorul executiv al TikTok, Shou Chew, a declarat săptămâna aceasta că guvernul chinez „nu ne-a cerut niciodată date despre utilizatorii americani” și că firma nu le va furniza dacă guvernul le-ar cere. Chew a mai spus că „dezinformarea și propaganda nu își au locul pe platforma noastră, iar utilizatorii noștri nu se așteaptă la așa ceva”.

Compania a luat măsuri voluntare pentru a izola datele utilizatorilor din SUA de restul organizației, inclusiv prin găzduirea acestor date pe serverele operate de gigantul tehnologic american Oracle. De asemenea, negociază un posibil acord cu administrația Biden care ar putea permite TikTok să continue să funcționeze în SUA în anumite condiții.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...