G4Media.ro

Directorul celei mai mari fabrici sibiene: ”Sunt director de 33 de ani…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. „Am fost nevoiți să învățăm ce trebuie să facem și unde vrem să ajungem. Singura soluție a fost să ascultăm de consultanța din domeniu…”

    Din cele spuse de domnul Ioan Deac se înțelege cu ușurință nu doar că NU a ascultat „consultanța în domeniu”, dar nu are cunoștințe de economie nici măcar la nivelul manualului ed clasa a XI-a. Acest lucru reflectă și nivelul conferințelor ASTRA, unde a fost invitat să-și manifeste ignoranța și aroganța.

    Domnia-sa nu a înțeles principiul economic elementar că veniturile salariaților, ca preț al forței de muncă, reflectă echilibrul dintre cerere și ofertă, pe o piață liberă, deschisă și concurențială.

    Pentru a putea oferi pe factorul de producție numit Muncă prețul stabilit de piață, este necesar ca produsele realizate de compania domniei-sale să fie competitive, cu o valoare adăugată suficient de mare încât să-și poată plăti angajații la nivelul pieței și să obțină și profitul necesar pentru investiții, retehnologizare, calificarea personalului etc.

  2. Omul are dreptate.

    Doar ca lecția învățată de mine în capitalism este ca esenta este capitalul.

    Ca muncitor (în ultimii 45 – 50 ani) abia te menții la nivelul inflației.

    Ca deținător de capital, bați serios inflația.
    Ca manager ești compensat indirect pentru munca echipei tale.

    Din păcate aici e un conflict de interese în sensul ca omul a condus fabrica timp de 33 ani și își dorește forța de muncă ieftina dar nu prea convinge oamenii sa vina pe salarii mici.

    Si atunci încep chestiile motivationale de la HR cu scopul mai înalt și suntem o familie (pana la disponibilizări)

    • @Datornicul _ „Omul are dreptate [ …] își dorește forța de muncă ieftina…”

      Obiectivul oricărui antreprenor, al oricărui investitor, este obținerea de profit.

      Pentru a crește nivelul de competitivitate al produselor sale, acest antreprenor privește (se înțelege din articol) mai degrabă spre reducerea costurilor cu forța de muncă decât spre creșterea gradului de tehnologizare și eficientizarea proceselor, pregătirea forței de muncă, marketing etc.

      Astfel, domnia-sa speră că poate obține produse mai ieftine plătind mai prost angajați bine calificați pe care să-i convingă să nu emigreze, încât componentele auto fabricate în compania domniei-sale să concureze cu altele similare ale firmelor concurente și să fie mai competitive decât acelea pe o piață liberă și deschisă.

      Altfel spus, antreprenorul dorește să devină mai competitiv decât fabricanții chinezi, în condițiile producției din Uniunea Europeană. Or, acest lucru este posibil doar prin utilizarea de tehnologie performantă, nu prin reducerea salariilor la nivelul celor din China. E simplu și ar fi trebuit să știe deja acest lucru atât el, cât și cei care l-au invitat la ASTRA.

  3. Asta e baiatul ala care cu banii compa, a facut o sucursala in imobiliare si acu isi bate joc de actionari. Si vrea sa dea lectii, daaaa…

  4. Asta-i ăla care oferă un preț cu 30% mai mic decât prețul unei acțiuni Compa … atunci când vrea sa divizeze compania Compa (auto vs imobiliare)… și ne dă lecții … după ce își diluează investitorii cu zeci de procente. Anunțul lor a dus la o scădere a prețului acțiunii cu 15% într-o zi….șmecherie…

  5. Sau mă înșel?