G4Media.ro

Din 15 martie, singura opțiune de programare pentru vaccinare va fi pe…

Din 15 martie, singura opțiune de programare pentru vaccinare va fi pe listele de așteptare. Fiecare persoană va avea 24 de ore să confirme programarea după ce este notificată, dar nu va ști pentru ce vaccin / Gheorghiță: În nicio țară nu se poate opta pentru un anumit tip de vaccin

Singura opțiune de programare pentru vaccinarea anti-COVID va fi pe listele de așteptare, începând din 15 martie, iar. fiecare persoană va avea 24 de ore să confirme programarea după ce este notificată, dar nu va ști pentru ce tip de vaccin, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care a susținut că în nicio țară nu se poate opta pentru un anumit tip de vaccin.

Va exista câte o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, iar pe acestea se vor putea înscrie și persoanele din populația generală, care se regăsesc în etapa a treia în strategia de vaccinare și care de la jumătatea lunii aprilie probabil vor putea să fie programate.

„Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până în acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră şi îşi creează un cont, va alege opţiunea de a se programa în această listă de aşteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic, fiecare centru de vaccinare va avea o listă de aşteptare. Persoana respectivă, respectând aceeaşi modalitate, respectând categoria din care face parte, va trece în această listă de aşteptare. În momentul în care în respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile, persoana va fi notificată prin sms şi prin email şi va avea la dispoziţie acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai spus că centrele de vaccinare vor fi vizibile doar din lista de așteptare și că, pentru locurile disponibile la programare, vor fi trimise notificări cu respectarea raportului de 75% persoane vârstnice, vulnerabile și 25% angajați din domeniile esențiale.

„Pe locurile care vor rămâne disponibile vom notifica și persoanele din etapa a treia”, a precizat Gheorghiță.

Precizările președintelui CNCAV despre modul de programare începând cu 15 martie:

Vom avea un număr de câteva milioane de eoameni pe lista de așteptare. Vor fi notificate în ordine persoanele cu boli cronice, persoanele de peste 65 de ani, iar 25% persoanele din domenii esențiale. Dacă rămân locuri libere, nu stăm cu locuri libere, începem să programăm persoane din etapa a treia.

Pentru luna aprilie vom avea locuri disponibile și pentru persoanele din etapa a treia.

O persoană nu se va putea înscrie la mai multe centre.

Pe luna martie sunt ocupate aproape toate locurile libere.

Din 15 martie, orice persoană care se înscrie va trece direct în această listă de așteptare. Înscrierea și programarea efectivă se vor face prin această listă de așteptare.

Fiecare persoană va ști câte persoane se află înaintea ei la un centru. Va putea migra la alt centru, dar va trebui să se șteargă din lista de așteptare pe care este.

Când își face cont, fiecare persoană își alege un centru de vaccinare și intră pe lista de așteptare a acelui centru de vaccinare. Fiecare centru de vaccinare are lista de așteptare proprie și fiecare persoană va putea vedea câte persoane sunt în față.

Nicio persoană nu va putea opta pentru un vaccin. Vor fi centre monovaccin, majoritatea vor fi de la BioNTech/Pfizer pentru că e cea mai largă categorie de vârstă și cele mai multe doze disponibile, urmate de AstraZeneca și Moderna. Distribuirea vaccinurilor pe centre va fi în funcție de structura populației pe categorii de vârstă din fiecare județ.

În funcție de tipul și de data rapelului, persoana respectivă va putea intui tipul de vaccin. Nu va ști ce vaccin este la fiecare centru. În nicio țară persoanele nu pot opta pentru un anumit tip de vaccin.

Sunt peste un milion de persoane care și-au făcut cont pe platformă, dar nu s-au putut programa până la acest moment.

Citește și

Vaccinul AstraZeneca provoacă îngrijorări şi anularea unor vaccinări în Germania

Ministrul german al sănătăţii propune ca persoanele vaccinate cu AstraZeneca să poată primi mai târziu şi un vaccin diferit, mai eficient

Şefa Comisiei Europene le transmite europenilor: Aş face vaccinul AstraZeneca / Îndemnul vine pe fondul numeroaselor refuzuri de a face acest vaccin din cauza studiilor privind efectele secundare mai severe și eficiența mai scăzută

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sunt multi oameni care vor sa se vaccineze, dar vor si sa poata alege cu ce. Ma tem ca rezultatul acestei politici va fi si mai multa neincredere in vaccinuri si in autoritati.

 2. Pai vor sti cu ce nene Gheroghita dupa data de rapel, daca zici ca nici aia nu o sa o stiu inainte e o si mai mare prostie ca eu poate plec din tara in 5 sapt deci la pfiser vii fi la astra nu….lasa prosteala….om trebuie sa stie ce baga in el

 3. Cuma naiba ramane modalitatea „similara”, daca nu te mai programezi si pentru rapel? Nu mai stii pe unde sunt locuri libere (ca practic nu mai sunt, te programezi pe locuri care se vor crea in functie de cum or veni vaccinurile). Ce naiba ramane „similar”? Login-ul?
  Nu de alta, dar avand in vedere cate vor trebui modificate, iar o sa fim surprinsi ca in primele 2 zile site-ul o sa aiba „probleme tehnice”.

 4. Problema nu-i asta. Incerc de o luna sa o inscriu pe mama fie si pe o lista de asteptate, da’ n-am cum. Imi apare lista centrelor si locuri 0 a fiecare. Nu exista lista de asteptare.

 5. Ca unul care a primit deja ambele doze pot sa-ti confirm ca programarea rapelului nu ridica probleme. La prima doza te trec in computer cu tipul de vaccin primit si in 24 de ore primesti pe telefon mesajul privind programarea la rapel – cu data si ora. Problema e sa-ti faci programarea initiala. Incerc de mai bine de o luna sa faca o programare pentru o prietena mai in varsta si de mai bine de o luna imi apar centrele fara locuri disponibile. Imi spun prietenii ca sambata, intre 9-10 s-au programat unii, dar chiar la ora aia eu n-am intrat. Lista de asteptare e admirabila, sublima , putem zice, dar lipseste cu desavarsire. Asa ca daca lista de asteptare ramane singura metoda de programare, atunci, fratilor, cei care inca nu s-au vaccinat, nici nu mai au cum s-o faca.

  • Inteleg ca nu e greu sa te programezi (inca nu ma incadrez, dar am programat pe altii), spuneam doar ca prodcedura nu e deloc similara, e schimbata aproape complet. Si ca ma astept sa apara iar balbe in urma schimbarilor.

 6. sa va bagati vaccinurile alea in koor, bai jigodiilor. bine ca ati avut voi dreptul sa stiti ce bagati in voi, sunt sigur ca daca ati fi aflat ce primiti in momentul in care erati in fata camerei de filmat, live, nu mai erati asa viteji. as fi curios sa vad si eu o lista cu astia speciali, parlamentari, doctori, vedete, pilosi, care s-au vaccinat cu „APA”Zeneca …

 7. Cate personalitati din parlament, guvern, etc s-au vaccinat cu Astra-Zeneca? Dumneata, domnule coordonator Gheorghita, cu ce te-ai vaccinat? Vedetele din toate domeniile cu ce s-au vaccinat?
  Acum au ramas oamenii ”de rand” la vaccin, si acestia trebuie sa ia ce li se ofera, nu? Gloara sa se multumeasca cu ce i se arunca!

 8. Nicio problemă. Mă duc la centrul de vaccinare în ziua în care sunt programat, aflu ce vaccin urmează să fac, iar dacă nu îmi convine, plec. Eu nu mă grăbesc să mă vaccinez și sunt dispus să mă înscriu periodic până nimeresc unde vreau. Întrebarea e: vor găsi autoritățile urgent oameni care să vină să se vaccineze în locul celor care refuză, sau vor fi o groază de doze irosite?

 9. Mai terminați odată cu „vârstnicii au prioritate”, impozitele nu „vârstnicii” le plătesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.