G4Media.ro

Şefa Comisiei Europene le transmite europenilor: Aş face vaccinul AstraZeneca / Îndemnul…

Şefa Comisiei Europene le transmite europenilor: Aş face vaccinul AstraZeneca / Îndemnul vine pe fondul numeroaselor refuzuri de a face acest vaccin din cauza studiilor privind efectele secundare mai severe și eficiența mai scăzută

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că şi-ar face bucuroasă vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, în timp ce oficialii europeni încearcă să găsească urgent modalităţi pentru ca dozele de ser refuzate de germani să nu se irosească, relatează miercuri Reuters.

Remarcile şefei executivului european intervin pe fondul preocupărilor în creştere în legătură cu faptul că unele comentarii nefavorabile, făcute de înalţi oficiali europeni, printre care şi preşedintele francez Emmanuel Macron, au condus la încetinirea administrării unuia dintre cele trei vaccinuri aprobate în prezent la nivelul UE.

Mai devreme luna aceasta, Macron a declarat că Marea Britanie şi-a asumat un risc autorizând atât de repede AstraZeneca. Un studiu oficial german a descoperit dovezi că, deşi eficient, vaccinul are efecte secundare mai severe decât cei doi principali rivali ai săi.

‘Aş face vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, la fel ca produsele Moderna şi BioNTech/Pfizer’, a declarat von der Leyen publicaţiei Augsburger Allgemeine.

Acest sprijin pentru vaccinul AstraZeneca este cu atât mai surprinzător din partea ei cu cât intervine la o lună după ce Comisia Europeană a intrat într-o polemică acută cu AstraZeneca. Comisia i-a reproşat companiei britanico-suedeze că ar fi dat prioritate Marii Britanii în faţa UE în furnizarea vaccinului, ceea ce AstraZeneca a negat.

Comisia a fost criticată pentru ritmul lent al vaccinării în cadrul blocului comunitar cu 27 de membri, criticii spunând că executivul european nu a reuşit să asigure aprovizionarea cu suficiente vaccinuri în perioada de început, în condiţiile în care factorii de conducere speră ca datorită vaccinării să se poată pună capăt pandemiei care a devastat economia continentului.

În Germania, unde preferinţa pe scară largă pentru vaccinul BioNTech, de concepţie germană, a făcut ca un număr în creştere de vaccinuri AstraZeneca să rămână nefolosite, oficiali şi politicieni s-au întrecut în a sugera modalităţi de a se asigura că serurile nu se vor pierde.

Senatoarea Elke Breitenbach, membră a comisiei pentru afaceri sociale din Berlin, a propus ca dozele neutilizate să fie administrate celor 3.000 de persoane fără adăpost care trăiesc în centre provizorii în capitala germană. ‘Nu ar trebui să-i uităm pe cei care nu au un lobby puternic în spatele lor’, a declarat ea pentru Funke Media Group.

Ministrul de interne Horst Seehofer a declarat anterior că vaccinurile neutilizate ar trebui să ajungă la poliţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Da, stim, stim, ai face orice pentru a-ti demonstra incompetenta. Dar poate vrei sa-l faci si sa vedem cum este. Propun ca primii sa fie vaccinati politicienii si functionarii UE, iar apoi ceilalti oameni care muncesc si platesc taxe pentru ei.

  • Dorele, zici că e incompetentă pentru că recomandă ceva avizat de specialiști? Sau pentru că tu habar n-ai care-i treaba cu vaccinurile? Ori îți place mai mult ce-ți bagă pe gât șefa Șoșoacă?

 2. Ar fi o frumoasă mișcare de soft power, ca o parte din acest vaccin să fie direcționat către țări vecine UE, gen Moldova,Serbia, Ucraina

  • Partea aia ar fi cel mult simbolica.
   Nemtii le vor folosi oricum pana la urma, vor gasi din 80 de milioane de oameni suficienti care sa nu aiba figuri.

   Pe langa asta Serbia e bagata in vaccinuri chinezesti si imprumuturi de la banci chineze pana peste gat, nu au nevoie de vaccin de la EU si nici nu ar fi recunoscatori pentru gest.
   Moldova primeste vreo 200 de mii de la noi.

 3. Pai, e ca-n Romania.Pfizer la politicieni, prefecruri, servicii, medici, Astra la politisti, militari , profesori si inca nu s-a terminat….iar pentru restul asteptam johnson ca Romania a achizitionat 8 mil de doze..la 1500 lei- luna contributie casa atata merit- totul la comun ca-marxism!

 4. Pai fa-ti-l! Ar trebui sa apari in direct la tv vaccinandu-te cu astrazeneca. Asa se face pr.

  Daca spui doar ca ai face, nu rezolvi nimic.

 5. Dupa ce s-a vaccinat cu Pfizer acum poate zice ce vrea,la nivel declarativ poate zice ca il asteapta pe ala de la Sanofi sau chiar de la Cantacuzino.

 6. Vaccin produs în India? Niciodată, mai bine fac covid și mă imunizez natural decât să bag apă de ploaie maronie din India.

  Eu mă vaccinez cu pfizer, altfel nu mă vaccinez deloc.