G4Media.ro

Deputatul PSD Gheorghe Șimon, fost ministru al economiei, atac la PNL pe…

Foto: Facebook/ PSD

Deputatul PSD Gheorghe Șimon, fost ministru al economiei, atac la PNL pe tema plagiatelor lui Bode, Cîmpeanu și Roman: O problemă majoră care afectează imaginea de ansamblu a Guvernului

Gheorghe Șimon, deputat PSD și fost ministru al Economiei în guvernul Tudose, a lansat miercuri o critică dură la adresa liderilor PNL acuzați de plagiat și a cerut îndepărtarea acestora din guvern.

Atacul vine pe fondul unei serii de critici lansate în ultimele două săptămâni din PSD la adresa partenerilor liberali de coaliție.

”Când ai în partid membri ”copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă! În ultimii doi ani, trei miniștri liberali au fost dovediți că au plagiat în lucrările care au stat la baza obținerii unor titluri academice: ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, liberalul Florin Roman, ministrului Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu și, mai nou, Lucian Bode, ministrul de Interne”, a scris Șimon într-un comunicat de presă.

El a făcut trimitere la o analiză Le Monde pe tema plagiatelor, arătând că ”PNL nu mai poate amâna la nesfârșit clarificarea acestor probleme de plagiat care vizează miniștrii liberali din Guvern. Faptul că aceste plagiate au fost sesizate și analizate de presa mare internațională ne arată că nu mai e o chestiune punctuală, ci o problemă majoră care afectează imaginea de ansamblu a Guvernului României. În titlul prestigioasei publicații, se face trimitere la Guvernul României care este ”fragilizat” de o serie de plagiate ale miniștrilor PNL. Deci PNL trebuie să rezolve problema și cât mai repede. Când ai în partid membri ”copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă!”.

Context. Marți, organizaţia judeţeană a PSD i-a acuzat pe liberali şi pe prefectul Mircea Creţu că au sărbătorit mai devreme cu aproape o săptămână Ziua Micii Uniri, din cauză că acum „mai-marii oraşului sunt plecaţi în minivacanţe”, fapt pe care social-democraţii îl descriu drept „o ruşine”.

Deputatul PSD Marian Mina a lansat un atac public la PNL, pe tema rotativei care ar urma să aibă loc în luna mai: ”Au început să le sară batistele pe nas de furie (…) Mai ușor cu nervii, că aveți jumătate dintre miniștrii voștri cu probleme (…) Mămăliga se umflă și vă va exploda în față”, sunt câteva dintre replicile social-democratului într-o postare făcută sâmbătă, pe Facebook.

Mina îi întreabă pe cei de la PNL de ce miniștri ca Lucian Bode, Cătălin Predoiu sau Virgil Popescu mai sunt în funcții în urma scandalurilor în care au fost implicați, al plagiatului, al declarațiilor lui Predoiu referitor la o achitare, deși nu exista sentința, și al facturilor la energie.

Pe de altă parte, Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu (PSD) a solicitat demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la Jilţ-Sud.

Demisia lui Virgil Popescu a fost cerută și de deputatul PSD Mihai Weber: „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL”, a scris el, pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Problema majora a guvernului sunteti voi toti. Unii mai mizerabili decat ceilalti…

  2. Toți sunteți la fel, nu va mai arătați cu degetul!!! Problema este alta, ați creat o caracatița care sugruma și omoară/distruge tot ce este bun in țară!

  3. Aia fura doctorate voi furați tot…ca cap 💩 aveti da minte ce va trebuie.
    Toți analfabeți si „prostănacii” sunt înghesuiți la voi…și la aur restu.

  4. Ooo, stai să intre și besedeii în colimator, să vezi atunci plînsete. Numai dați Emiliei Șercan ce are nevoie dacă vă simțiți imaculați…