G4Media.ro

Deputatul PNL Alexandru Muraru critică numirea unei foste deputate PSD ca director…

Deputatul PNL Alexandru Muraru critică numirea unei foste deputate PSD ca director al unui prestigios liceu din Iași

Alexandru Muraru, deputat PNL, critică într-un comunicat de presă numirea de către inspectoarea școlară generală din Iași, Genoveva Farcaș, a fostei deputate PSD Camelia Gavrilă ca director al Colegiului Național ”Costache Negruzzi”.

”E ca și cum doamna Ecaterina Andronescu ar fi fost numită astăzi directorul colegiului ”Spiru Haret” din București pe criterii arbitrare, prin prisma influenței sale politice. Consider că această decizie este una rușinoasă și aruncă o mare umbră asupra modului discreționar de promovare în sistemul de educație. Un fost deputat nu poate primi, la două săptămâni după finalizarea mandatului, în virtutea afilierii politice, această funcție de consolare”, arată Muraru.

Inspectoarea Genoveva Farcaș a fost numită în funcție în 2017, când pe atunci deputata Camelia Gavrilă era extrem de influentă în domeniul educației în guvernările succesive ale PSD.

Muraru anunță că, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație, va sesiza corpul de control al Ministerului Educației pentru a verifica legalitatea acestei numiri.

”Acest lucru arată și o lipsă de perspectivă, o problemă morală gravă, o folosire a școlii ca paravan pentru situații în care foști deputați, candidați sau demnitari în funcții politice utilizează ulterior educația ca o formă de refugiu. Este o desconsiderare a corpului profesoral de la colegiul ”Costache Negruzzi”, a elevilor și a părinților. Doamna Camelia Gavrilă a fost între apropiații lui Liviu Dragnea, a participat la măsurile de demolare a statului de drept”, a mai arătat Muraru. (Foto: Facebook / Camelia Gavrilă)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. sa fie pusi directori, ai nostri, din popor:)))!

  una era sa fi spus ca este incompetenta…dar sa folosesti argumente politicianiste asta e ca pe vremuri, cand nu puteai ocupa un post daca in tinerete ai fost simpatizant sau membru al vreunui partid burghezo-mosieresc!

  iar aia ca vom sesiza a ME este dintr *O Scrisoare pierduta..*Batem o depeșă la București, la Comitetul central, la minister, la gazete, scurt și cuprinzător:. *

  noi inca nu am *iesit* din Caragiale……….1

 2. Se dovedește ,a cata oară, ca inspectoratele școlare TREBUIE desființate! Inspectoratele sunt instituții revolute care nu s-au reformat , pline de activiști și politruci. Numirea unui personaj de trista faima la conducerea Colegiului din Iasi,confirma existenta unei caracatițe care se va opune prin toate mijloacele oricărei schimbări reale in învățământul românesc!

 3. !Ioan

  eu cred ca nu ati gandit problema …

  a descentraliza decizia la nivel de director i-ar face pe directori angajatori de profesori, pai sa vezi atunci pile si relatii,

  si apoi ar intra la ore si i-ar spune unui profesor ce nota trebuie sa ia Popescu, ca este fiul prietenului cel mai bun si trebuie sa intre la cel mai bun liceu

  ca daca nu-i da nota, nu mai pupa el post la el, la scoala…

  ca sa descentralizezi asa ceva ar trebui sa ai o cultura a onestitatii extraordinara?

  pai credeti ca coruptia politicienilor a aparut din senin? coruptia este jos, langa dumneata, la stanga, la dreapta,

  pai atata timp cat profesorii dau meditatii propriilor lor elevi din clasa, mai vreti o dovada?

  acolo unde ai coruptie, numai institutia de deasupra o poate controla!

  posturile se ocupa acum prin concurs? se pot vedea punctajele candidatilor? exista transparenta in ocuparea posturilor? nu e bine cum este acum?

  vreti feudalitatea directorului, asa cum exista feudalitatea primarului?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.