G4Media.ro

De astăzi se pot face programări pentru vaccinul AstraZeneca. Se pot vaccina…

De astăzi se pot face programări pentru vaccinul AstraZeneca. Se pot vaccina persoanele între 18 și 55 de ani. Rapelul se va face doar la cabinetul la care are loc prima vaccinare

Astăzi, 10 februarie a.c., la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, în cele 180 de cabinete din toată țara fiind disponibile 10.800 de sloturi/zi, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalități de programare:
1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător
2. Prin intermediul medicului de familie/curant
3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25
4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).

Foto: Centrele de vaccinare AstraZeneca

 • Citește și: 

Circa 200.000 de locuri pentru vaccinul AstraZeneca vor fi disponibile de mâine în platforma de programare / Gheorghiță, despre eficacitatea de 60%: Ne protejează într-o proporție foarte mare de formele severe de boală. Vaccinul gripal are o eficacitate de 40-60%, iar pentru unele tulpini de 20%

Premierul Florin Cîțu: Fac un apel către profesori să se vaccineze / Vom primi 800.000 de doze AstraZeneca în această lună

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Se poate face unu pe stanga si unu pe dreapta?

 2. Anunt!!! Cine dorește am 3 vaccine de donat + rapelul . Va rog seriozitate pentru o „acțiune caritabila”. Succesori!!!

 3. Nu toată lumea între 18 și 65. Doar cei esențiali

 4. Nu toată lumea între 18 și 65. Doar cei esențiali

 5. Ca să parafrazez clasici în viață: „Și cu ce naiba ne ajută asta pe noi?” Unde sunt dozele de Pfizer și Moderna?
  Aata trecând peste faptul că nici măcar zeama asta chioară de AZ nu este pentru toată lumea ci doar pentru „aleși”!

 6. Refuzati vaccinul Astra Zeneca! Este erzatz!
  Republica Africa de Sus a renuntat la intregul contract cu Astra ZEneca si a refuzat o livrare de un milion de doze.
  Au testat si are eficienta 10% la tulpina sud africana. Cum se raspandeste aceasta tulpina, la sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie va fi majoritara si la noi.
  Exact la timp pentrui rapelul (inutil) la vaccinul Astra Zeneca.
  Guvern Roman, trimiteti inapoi TOATE dozele de vaccin Astra Zeneca.
  Nu experimentati pe cetatenii romani un vaccin ineficient.
  Oamenii se vor crede protejati si nu vor fi. Este foarte periculos acest lucru!

 7. O eficiență de 50% la un vaccin este ok, ca la antigripal.

 8. Astazi m-am vaccinat cu AstraZeneca. Sunt in categoria de varsta 18 – 55 ani si m-am programat la vaccinare prin apel la nr dedicat special, vaccinarea fiindu-mi recomandata de medicul de familie. De fapt medicul de familie mi-a dat doar ideea de a suna la nr de telefon special destinat.