G4Media.ro

Daniel Morar anunță Grupul pentru Dialog Social că renunță la premiul primit…

Sursa Foto: Inquam Photos

Daniel Morar anunță Grupul pentru Dialog Social că renunță la premiul primit în 2011 din cauză că GDS i-a acordat premiul pentru 2018 lui Augustin Lazăr: Activitatea dânsului a presupus volens nolens, prin actele întocmite în dosarul disidentului anticomunist Iulius Filip, cauționarea regimului represiv

Judecătorul CCR, Daniel Morar, a trimis o scrisoare Grupului pentru Dialog Social în care îi anunță că renunță la premiul primit în 2011 din cauză că GDS i-a acordat recent premiul pentru 2018 procurorului general Augustin Lazăr. ”În contextul dezvăluirilor recente ivite în spațiul public cu privire la activitatea domnului Augustin Lazăr ca procuror în perioada regimului comunist, surprinderea mea a fost cât se poate de mare atunci când am aflat că premiul G.D.S. pe anul 2018 a fost acordat acestuia, în pofida faptului că activitatea dânsului a presupus volens nolens, prin actele întocmite în dosarul disidentului anticomunist Iulius Filip, cauționarea regimului represiv”, arată Morar în scrisoarea către GDS.

Redăm mai jos integral scrisoarea lui Daniel Morar:

”Stimați membri ai Grupului pentru Dialog Social (G.D.S.),

Decizia dvs. de a acorda premiul G.D.S. pe anul 2018 domnului procuror general Augustin Lazăr m-a determinat să reflectez asupra semnificației acestui premiu, acordat și subsemnatului în anul 2011, și să vă adresez această scrisoare deschisă.

Încep prin a spune că revoluția din decembrie 1989 m-a ”prins” în facultate, student la Drept, la Universitatea UBB din Cluj-Napoca, la vârsta de 23 de ani, având educația intelectuală pe care mi-o permiteau cărțile și lecturile disponibile într-o societate închisă. Odată cu apariția organizației dvs, prima organizaţie a societăţii civile constituită legal după căderea dictaturii, și a Revistei 22, orizontul meu s-a deschis cum nu credeam că este posibil.

Urmăream asiduu revista pe care o editați și citeam cărțile și articolele publicate de către dvs. Aveam încredere în echilibrul și spiritul critic al opiniilor exprimate în cadrul G.D.S, ”grup independent, care nu se subordonează nici unei grupări politice și care refuză orice colaborare cu cei care au susținut vechiul regim”, așa cum se sublinia în actul de înființare a organizației.

Cu alte cuvinte, m-am format citindu-vă pe dvs și pe alți teoreticieni ai ”societății deschise”. Prin urmare, atunci când G.D.S. mi-a acordat premiul în anul 2011, pentru „modul în care, în pofida presiunilor politice, am asigurat eficienţa, independenţa şi imparţialitatea anchetelor de corupţie şi fraudă în dosare cu politicieni şi alţi funcţionari publici”, am apreciat acest gest nu atât ca o recunoaștere a meritelor și a realizărilor mele profesionale, în calitate de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, cât, mai ales, ca o acceptare a faptului că sunt format în spiritul valorilor civice pe care organizația dvs le promova.

Tocmai de aceea, în contextul dezvăluirilor recente ivite în spațiul public cu privire la activitatea domnului Augustin Lazăr ca procuror în perioada regimului comunist, surprinderea mea a fost cât se poate de mare atunci când am aflat că premiul G.D.S. pe anul 2018 a fost acordat acestuia, în pofida faptului că activitatea dânsului a presupus volens nolens, prin actele întocmite în dosarul disidentului anticomunist Iulius Filip, cauționarea regimului represiv.

Din câte ne dăm seama, domnul Augustin Lazăr nu a fost un torționar, însă nu este nici un inocent. Profesia de procuror în regimul comunist a ales-o în cunoștință de cauză și trebuia să înțeleagă care sunt consecințele unei asemenea activități într-un regim represiv. Avea de ales, chiar în condițiile acelor vremuri, mai ales că erau anii 80, iar nu anii 50.

Istoria ne arată că actele de tortură în timpul regimurilor dictatoriale erau comise de regulă de forțele de miliție/poliție, de către ofițeri de siguranță/securitate sau de către gardienii închisorilor. Însă, tot istoria ne arată că disidenții politici erau oprimați de către autoritățile regimului, de regulă, cu ajutorul magistraturii.

Procurorii și judecătorii acestor regimuri politice erau cei care, potrivit legii, dispuneau trimiterea în judecată a oponenților regimului și, respectiv, dispuneau condamnarea și încarcerarea acestora. Tot ei erau cei care cenzurau, într-un fel sau altul, liberarea condiționată a deținuților. Dacă o făceau din convingere, din frica de Securitate ori din grija de a nu-și periclita cariera are mai puțină importanță acum. Este însă târziu să vorbim despre responsabilitatea lor juridică. Ce este important de afirmat este că nu erau inocenți.

Constatăm, de asemenea, că societatea românească postcomunistă nu a generat o dezbatere serioasă cu privire la rolul magistraturii în perioada 1945-1989 care să fi evidențiat măcar o ”culpă istorică” a judecătorilor și procurorilor. Aceasta însă nu face legitimă dorința unui procuror, care a cauționat într-un fel sau altul un regim represiv, de a ocupa cea mai înaltă magistratură în cadrul Ministerului Public, aceea de procuror general într-o societate democratică în care, în plus, comunismul, ca regim politic, a fost condamnat.

În condițiile în care domnul Augustin Lazăr a păstrat tăcerea cu privire la aceste aspecte ale carierei sale, măcar în momentul în care ele au apărut în spațiul public ar fi trebuit să-și prezinte demisia. Nu a înțeles să o facă, dar nu aceasta este vina dvs. ”Vina” dvs este că, în aceste condiții, după tot ce știm/știți acum și în pofida valorilor pe care le-ați promovat de-a lungul anilor, înțelegeți să îi acordați premiul G.D.S. Astfel, în opinia mea, premiul dvs încetează să mai recompenseze o persoană care promovează valorile unei societăţi democratice şi ale statului de drept.

Dintr-o altă perspectivă, apreciez că valoarea nu trebuie văzută acolo unde nu există. Valoarea este un lucru în sine și nu se definește doar prin raportare la non-valoare. Dincolo de motivarea oficială a acordării premiului domnului Augustin Lazăr (”pentru merite deosebite în lupta anticorupție”), înțeleg, dintr-o luare de poziție publică a unui membru G.D.S. că premiul îi este acordat domnului Augustin Lazăr pentru faptul că ”a rezistat” ca nimeni altul în aceste vremuri. Da, dânsul, personal, a rezistat. Însă Ministerul Public, statutul procurorilor, reputația acestora au devenit mai fragile ca oricând în urma exercitării mandatului său.

Procurorul general al României trebuie să fie un lider responsabil și inteligent care să-și exercite în așa fel atribuțiile încât, la finalul mandatului, să nu predea această instituție fundamentală a statului mai slabă decât atunci când a preluat-o. Inconvenientele și dificultățile acestei funcții publice nu sunt inerente doar acestor vremuri, însă procurorii generali ai României postdecembriste au reușit să mențină sau să consolideze statutul și rolul procurorului.

Prin urmare, dacă dorim să evaluăm corect lucrurile, consider că esențială nu este ”rezistența” personală a domnului Augustin Lazăr, ci efectele pe care le-a generat această ”rezistență” asupra Ministerului Public, cu consecințe asupra modului în care această instituție își îndeplinește misiunea fundamentală, aceea a apărării ordinii de drept, a drepturilor și intereselor cetățenilor.

Stimați membri ai G.D.S.,

Rostul acestei scrisori nu este acela de a critica alegerea dvs., ci doar de a-mi justifica decizia de renunțare la premiul G.D.S. pe care mi l-ați acordat în anul 2011.

București, 16 aprilie 2019

Cu stimă,
Daniel Marius Morar”

Context. Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat marți, într-o conferință de presă în care oferă detalii despre implicarea sa în cazul disidentului anticomunist Iulius Filip, că nu a instrumentat dosare penale privind fapte împotriva regimului comunist și că nu este ofițer, subofițer, agent sau colaborator al fostei Securități sau altui serviciu de informații.

Lazăr a precizat că dorește să își exprime scuze instituționale pentru practicile discutabile dinainte de 89, instituite prin lege.

Întrebat dacă își dă demisia din funcție și dacă se retrage din competiția pentru un nou mandat de procuror general, Augustin Lazăr a spus că plecarea sa nu ar fi în interesul societății.

Nu în ultimul rând, Lazăr a declarat că nu putea refuza calitatea de membru în comisia de liberări condiționate, aceasta fiind o atribuție de serviciu.

Citește integral

Augustin Lazăr, despre cazul disidentului anticomunist Iulius Filip: Nu puteam refuza să fiu în comisia de liberare condiționată, era o atribuție de serviciu / Demisia mea nu ar fi în interesul societății

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

56 comentarii

 1. Gest penibil, mitocănesc

  • GDS trebuia sa-i retraga premiul lui Morar, atunci cind a vazut ca acesta a aderat la grupul infractional organizat psd si a participat la luarea unor decizii aberante, in favoarea infractorilor.
   Este evident ca Morar s-a vindut mafiei psd sau este santajat cu ceva de mafie.
   Doar infractorii, likelele si slugile acestora il contesta astazi pe Procurorul General.
   Magistratii cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili trebuie sa curete sistemul de slugile mafiei din CCR, CSM, ICCJ, Curtile de Apel, Judecatorii, Inspectia Judiciara si Sectia Speciala.

  • @Cosmin
   Ai scris „șantajat”?
   Cherchez la femme!

 2. deci lol…unul din lacheii lui dragnea la ccr sare ca o domnisoara ofuscata, desi el votase cot la cot la ccr diverse mizerii cerute de psd…hai siktir

 3. Odios persoanaj Daniel Morar ! A pus umarul la demiterea lui Kovesi, acum incearca sa il manjeasca si pe Augustin Lazar cu acesta manipulare care pute a Psd

 4. Daca aceasta scrisoare venea de la un stimabil, o acceptam ca si punct de vedere. Dar tu, care alaturi de niste politruci ai distrus Justitia prin deciziile CCR din ultimii ani..ce justificare ai sa faci asta? Pe tine cine te-a obligat sa te intorci la 180 de grade dupa ce ai terminat mandatul de procuror?

 5. Dna Macovei;
  Asta este” stanca” de care vorbeati?

  • N-o invinovati pe d-na Macovei fiindca nu e Nostradamus ca sa „vada” cum va evolua un om, care la momentul 2005-2006 parea OK. Pe Morar l-a stricat anturajul din ccr, nefiind sef, precum la DNA, a trebuit sa decida daca se raliaza sau nu la decizii strambe…
   Aici a clacat, dar….
   Gandeste-te, de exemplu, ca si mirii isi jura fidelitate in fata altarului si, nu de putine ori, se ajunge la divort pe motiv de adulter din partea lui sau a ei…
   Morar n-a fost prea multumit ca a ajuns judecator la ccr, el isi dorea sa ajunga procuror general. Poate, ca deraierea lui are drept cauza si asta: ca procuror daca gresesti, mai exista o sansa sa nu nenorocesti pe cineva, adica judecatorul sau completul, dupa caz.
   Ca judecator la ccr, unde nu exista nici recurs nici contestatie, o greseala intentionata sau nu, cantareste mult mai greu nefiind posibila anularea ei.
   In orice caz, eu sunt tare dezamagit de itinerarul sau, apreciat prin pozitionarea fata de adevar si dreptate…

 6. SI CREDETI CA O SA CRAPE OBRAZUL LUI AUGUSTIN LAZAR SI CELOR CARE AU HOTARAT CA SA-L PREMIEZE??? NICI VORBA!!! IL AU MAI GROS CA AL PORCULUI!!!

 7. Vreti sa-i ia lui Lazarica premiul „Speranta Tortionarilor Comunisti”? Nu-i frumos! El a muncit mult la Aiud ca sa merite numele de Vsinescu2.Mai reflectati!

 8. Te crucesti frate… Sa-i fie rusine acestiu disident neo comunist

 9. Tocmai asta vorbeste, care a pus umarul la demolarea justitiei in Romania …

 10. Ar trebui sa compare activitatea lui Lazar in sistemul dictatorial, cu activitatea lui pentru a institui unul. Lacheu ordinar!

 11. Cine vorbeste? Un om care a pus umarul decisiv la decizii ale CCR care distrug statul de drept si justitia. Si nu se poate spune ca nu stie exact ce a facut, pentru ca stie carte. Un ipocrit.

 12. Mare prost, cu alte cuvinte:”și-a dat arama pe față”, nu că n-am fi fost convinși de hramul pe care-l poartă…

 13. Băi, kkților, de asta a ajuns țara asta cum a ajuns, de ii fug copiii in toate zarile!
  Ați făcut politica și justiția un bordel infect, borfașilor!
  După ce ați făcut franjuri Constituția si ați devenit avocatul infractorilor, acum vreti sa faceți pe virginele, pușlamalelor!
  Nu a mers cu scrisoarea lui Tăriceanu, acum vine fecioara neprihănită sa renunțe la titlu
  F bine că o face, nu îl meriți!
  Renunțați toți la doctoratele false, diplomele false și dați înapoi poporului salariile și primele nemeritate, NESIMȚIȚILOR!
  Dar chiar așa, pe față? Cum puteți să aveți atâta”onoare”, cand voi apărați pe față niște hoți ? Dovediți voi de unde aveți averile uriașe și apoi faceți pe supărații!
  Călcați în picioare memoria deținuților adevărați , a celor care au suferit tot din cauza voastră, ordinarilor, că nu va crăpa obrazul de rușine!
  Trăiți într-o lumea paralelă cu a poporului! Nu aveai nicio limită, munca ajunge cât ați distrus!
  Să renunțați la toate diplomele, că nu le meritați! Cred că așa trebuie sa faceți cu toții, în sfârșit o decizie bună!

  • Ti-am marturisit pana acum vreodata ca sunt ferm convins ca vom reusi curand sa-i dam cu cracii in sus, tocmai pentru ca avem printre noi unii ca tine, care nu si-au…dezlipit nicio clipa @ochiidepeei ? Si sa stii ca nu glumesc de asta data, incerc doar s-o spun in felul meu…
   Seara buna !

  • nu e păcat?!? Țara asta are copii extraordinari și ne lăsăm călcați în picioare de niște ordinari care nici în agricultură nu si-ar găsi de lucru, în mod normal, că le-ar fi prea lene sa muncească cu adevărat ( apreciez agricultorii care muncesc cinstit, din pasiune, să castige un ban; probabil nu m-aș da in lături să fac asta daca ar fi nevoie, în loc să fur de la alții, ca borfașii ăștia nesătui, care și-au pierdut orice limită a bunului simț )
   Mor cu zile când văd că fosilele astea împuțite ne conduc, în timp ce oameni extraordinari pribegesc în cele 4 zări sau copiii noștri se sting și se distrug sub limbricii ăștia de la putere! Ai vazut ” Romania te iubesc”de duminică? Cum arata copilul lăsat pradă mizeriei in comparație cu același copil scos de acolo și educat? Cum poate cineva sa isi calce copiii în picioare pt 3 lei in plus la pensie sau la salariu? Mama mea s-a sacrificat pt copiii ei, a mâncat o felie de mămăligă numai să aibă copiii ei să mănânce sau sa se dezvolte, sa faca școală, fără niciun ajutor social, fără niciun ajutor de la nimeni!
   Și noi, renunțăm, de ce ? Ne e frică de cine, de niste impostori?
   Poporul trebuie sa ceară socoteală nesimtitilor astora pe care ii plateste cu bani grei! Nesimțiții ăștia, plătiți de popor, au fost lăsați să fure in liniste , iar acum au căpătat un tupeu fantastic! au impresia că sunt stăpânii noștri, când de fapt trebuie sa fie niște slugi ale poporului!
   Panaramele astea, gen soția lui Buzatu care se crede buricu’ Pământului, pe banii noștri, trebuie trase la socoteală! Niște lipitori ordinare!
   Ajunge, țăranii ăia de la 1907 au fost mai curajoși decât noi, cei care care avem mijloace moderne sa ii tragem la răspundere! De doi ani jumate stăm numai după problemele BORFAȘILOR, în loc să ne dezvoltăm și să ne ocupăm locul meritat in Europa! Cât am pierdut în acești ani, cât? Nu numai dpdv material?!? Se pot contoriza pierderile suferite? Nu cred că realizam încă! Și noi stăm după un interlop, milioane de oameni! Cât să mai stăm după el? Se mai și visează președinte! stupid! Daca asta e dus cu pluta, chiar trebuie sa acceptăm? Sibnenmainmiramnca unii l-au urmat pe Hitler…
   Adevărul că aveam pretenții de la oamenii din țară asta, din diverse instituții, să nu se lase călcați în picioare după ce au văzut ce s-a întâmplat în Teleorman! Cum sa te lași calcat în picioare de unul care a distrus județul Teleorman in halul ăla? Ce crezi că o să facă cu țara daca a făcut ce a făcut acolo.? Oameni buni, treziti-va odată pana nu e prea târziu!
   Scoateți-va copii peste 18 ani la vot, treziti-i că e vorba despre viitorul lor! Ăsta nu va pleca niciodată de la conducere, chiar daca scapă de dosare, asta e un dement ahtiat după putere ( și știu asta de la mai multe persoane din Teleorman, care au trecut deja prin stadiul prin care trecem noi acum și nu au crezut că va distruge tot pt putere, că nu are limite)!
   Ăsta e dement, nu are bun simț și nu se gândește ca afectează viața a milioane de români și chiar viitorul țării!

  • Daca cineva are impresia ca ăsta se va retrage după ce vă scăpa de dosare, se înșeală!
   Pt el totul sau nimic! Teleormanizarea României sau modelul lui Comana, asta e prea laș să răspundă pt faptele lui la închisoare! Pt că i-a mers in Trei, se vede Dumnezeu peste tot!
   In timp ce alții zboară în spațiu sau fac inimi artificiale, noi ne zbatem in mocirla infractorilor! Până când îi mai suportam?
   Stăm ca prostii de 3 ani după promisiunile lor de spitale, autostrăzi, stadioane, după ceea ce e normal sa se facă în anul ăsta după Hristos! Și culmea, avem și miliarde de euro la dispoziție, în timp ce impostorii ăștia ne înglodează copiii în datorii! Culmea tupeului, mai si vin sa se plângă că sunt hăituiți tot la noi, victimele lor ! Că noi nu putem sa îi dam in judecată că ne fură, că murim pe drumurile patriei, în spitale și școli, fugim in lumea larga din propria țară și propria casă! Ne abandonăm casa și părinții în singurătate ca sa prospere lipitorile astea care sunt viteze doar pt că noi suntem fricoși! Simțit noi sa îi plângem in timp ce stăm să ne uităm la latrine ( conduse de securiștii adevărați, pe care îi blamează acesta Individ care vrea sa dea jucăria înapoi pt că, vezi Doamne, a primit-o și gigel, celălalt copil cu care s-a bătut odată cu pietrele)
   Apropo, mai intra pe RISEPROJECT, daca nu ai făcut-o deja…

  • @cuochiipeei,
   Esti idolul meu, frate! Sper să nu se interpreteze. Ce dacă sunt cine sunt, tot atât de bine,câteodată, pot avea și sentimente umane !
   Noapte bună!

  • Am intrat pe RISEPROJECT.
   Oare povestea cu Cătălina Ștefănescu o fi ajuns la urechile Irinucăi Tănase sau careva ar face bine sa o informeze? Sunt tare curios ce ar putea sa iasa din toata treaba asta? Daca femeia ar ajunge indeajuns de furioasa, poate ca ne-ar putea face vreo surpriza placuta…

  • @Scaraoțchi
   Păi se poate, Scaraoțchi? La una ca asta chiar nu mă așteptam din partea dumitale! Că cea Irinucă o să se-nfurie cu-adevărat abia atunci cînd la milioanele din conturi accesul îi ca fi tăiat. În rest, poa’ să steie-al ei Dragnea-bărbat și cu D. Viorica, Carmen D. în pat! Ba și cu Olguța, că tot nu-i pasă…

 14. 1. Stimabilul zice ca Lazar stia la ce sa se astepte de la meseria de procuror atunci cand a ales-o si ca e vinovat.
  2. Tot stimabilul zice ca el nu e vinovat, ca la revolutie abia iesea din facultate, alegandu-si aceeasi meserie ca Lazar.
  Ce sa intelegem, stimabile, ca iti pare rau ca nu ai mai apucat sa iti exerciti meseria cu practicile ei de dinainte de 89, pt care te pregatisei atata amar de vreme? Ca ala e vinovat ca stia ce isi alege, dar matale esti Mafalda si stiai ca vine revolutia si nu o sa fii „vinovat” la fel ca ceilalti…
  Si mai lasa-ne cu vrajeala ca macar cativa ani pana s-a mai cizelat lumea si s-a mai indepartat momentul ’89 tot aceleasi metode ai folosit ca si restul colegilor mai in varsta, ca nu oi fi iesit tu din scoala cu alt mod de lucru complet diferit..
  Ipocrizie.

  • Buna remarca ! Eu am trecut cu vederea peste amintirea evocata.

   Poate ca visa si Daniel Morar sa oprime si sa participe la aparatul represiv, prea povesteste cu multe detalii ce „se stia”

 15. Daniel Morar – slugoiul lui dragnea

 16. Jegul asta,facut om de basescu ,pentru care s-a luptat sa-i rezolve problemele cu casa,cu dosarele fratelui si al lui ginerica ,cu banii stransi de udrea pt.ca fiica-sa sa ajunga europarlamentara inca de cand a fost pus sef la DNA si apoi procutor general,omul asta isi permite sa dea lectii de moralitate??? DA PREMIUL INAPOI,ESTI DOAR O SLUGA BUNA SI PENTRU PSD,NU MERITI NIMIC ALTCEVA DECAT OPROBIUL PUBLIC PENTRU IN CE HAL DE OBEDIENTA A AJUNS CCR,CU AJUTORUL TAU,MAI ALES CU AJUTORUL TAU!

 17. ce ticalos ! si mai avem asteptari de la CCR…. Se inflameaza impotriva lui Lazar un tip care l-a sprijinit activ pe dragnea sa distruga o tara intreaga. Rusine, Morar ! trebuia macar sa taci

 18. ce penibil, adica tu la 19 de ani iti alesesi facultatea aia ca sa fii avocat, nu vroiai sa fii magistrat.
  acum ca s-a intamplat ca la 23 sa vina revolutia, sigur a fost meritul tau si faptul ca ai fost procuror 15 ani in sistemul Iliescu-nastase inseamna ca esti imaculat.
  perversitatea umbla dezbracata printre noi
  Si pentur ca baeatu’ asta e mare prieten ce ciorba cu Ciordache, pronosticul meu e ca CCR il ca scapa pe cariat

 19. Ma intreb cam cum s-o raporta dinsul la activitatea CCR din care cu „onor” face parte ?
  De la CCR nu se poate demisiona ?
  Sau CCR-ul isi face treaba cum trebuie in opinia domnului Morar ?

  Sau raspunsul este ca Daniel Morar este un mediocru infatuat , numit de politic cam prin toate functiile pe care le-a avut ?

  Un fel de Ciorbea , mai tinar…

  • Acest individ nu își dă seama că, peste ani sau mai devreme, acest CCR vândut, care face jocul infractorilor, va fi judecat la fel de aspru ca și tortionarii comuniști care au sprijinit dictatorul Ceaușescu!
   Indivizii ăștia cred că fac doar niste manevre și combinații ca până acum, pt scăparea unuia sau altuia, nu își dau seama că influențează dramatic situația țării , nu doar scapă pe șesteche niște infractori ( cum i-a scăpat până acum pe cei care au jefuit țara de 30 ani încoace)
   Pe 26 mai, toți la VOT!

 20. Procuror sef decent si profesionist!
  Daca lui Lazaroiu i a prelungit mandatul cu atat mai mult ,ar rebui prelungit si mandatul d ului Lazar!

 21. ”Morar, zici ca te cheama, si Daniel ?! Ia loc pe capacul ala din alama pus deoparte ! Chiar daca esti venit aici ca sa-ti primesti pedeapsa, nu e cazul sa te tin in picioare, trebuie sa-ti menajez fortele pentru spectacolul oferit de contactul cu smoala fierbinte!
  Sa vedem ce spune catastiful: Ai fost toata viata ta o pramatie, te-ai dat doar dupa cel aflat la putere; Ai nesocotit sfaturile prietenilor si te-ai vandut pe arginti; Ai mintit din condei, atunci cand ti s-a cerut sa dai verdicte; Ai pus umarul la debarcarea eroinei natiei.
  Baiete, n-am ce-ti face, esti plin de pacate ca gaina de paduchi! Treci la cazan, si sa nu cumva sa versi smoala pretioasa pe de laturi, ca nu suntem obligati sa facem curatenie dupa fiecare pacatos intrat in panica…!”

 22. „Procurorii și judecătorii acestor regimuri politice erau cei care, potrivit legii, dispuneau trimiterea în judecată a oponenților regimului și, respectiv, dispuneau condamnarea și încarcerarea acestora” scrise Morar. Să luăm de bună afirmația – ce ne deranjează?! Păi astea: de ce nu a protestat cînd fuse pus ditai ministru peste justițiție un procuror activist comunist? Da’ cînd însăși Curtea Constituțională este condusă de un alt fost activist comunist?
  Jalnic ai devenit, Daniel Morar! Iar eu, ca om de rînd ce sunt, între un om cîndva strîmb dar devenit acum drept și un altul cîndva drept dar acum numai strîmbătăți făcînd, îl aleg pe primul.

 23. Prin acest gest D. Morar dovedește că e santajabil, răspunde la comenzile pezdistilor, să nu o mai dam pe după plop, e corupt.

 24. mai sa fie, dle ccr-ist! sa vedem cum veti atunci cu dintr-o data descoperitele exigente etice dupa previzibila decizie ccr de vineri! cum puteti sa-i reprosati dlui lazar ca nu a fost disident intr-o legislatia totalitara si mai putin etica, rolul lui fiind unul mai degraba tehnic, cand dvs participati direct la niste decizii constitutionale usturatoare pt justitia independenta tocmai intr-un mediu democratic si european?

 25. Alt „profesionist” atacat de sindromul Caprei Râioase. Să ții coada sus după mizeriile făcute la CCR, e cel puțin ruşinos, dacă nu mizerabil. Prea mulți oameni din Justiție fără pic de caracter.

 26. Unii telespectatori şi postaci visează alte măriri şi că, după ce se termină cu subordonarea justiţiei, se vor desfiinţa şi grupurile incomode.

 27. D-le Morar, prin gestul făcut va desființați CV-ul, lăsând un gust amar celor care au avut încredere în dvs. Un gest impardonabil!!!!!!

 28. Esti incredibil, omule! Pe bune?
  Cu ce mizerie te pot santaja, incit sa decazi in halul asta ?!

 29. Fabulati sau nu ati prins perioada respectiva.Lazar sa demisioneze pt ca a fost procuror militar ,dar Iliescu pe care l-ati votat de n ori sau Stanoiu sunt ingerasii din aceias perioada? Morar chiar esti o deceptie !

 30. La o zi dupa ce Basescu a tras un partz, Daniel s-a grabit sa miroasa. Daniele la cata lipsa de coloana vertebrala ai, si la cat de mult ai stat tu la masa cu PSD si cu toti infractorii care distrug justitia ar fi mai onest sa nu emiti judecati.

  Oare de ce a fost premiat Danutz-unul din marii corigenti ai CCR, de catre GDS? Nu aveau alte optiuni?

 31. Zbang! Morar care staprin restaurante cu Ciordache; Morar, care era sef la PNA-ul care nu a ingropat dosarele de coruptie! Morar care la CCR da de gard cot la cot cu pesedistii tot! Ce rusine!!!! Dar vorba voastra, celor de mai sus, si-a dat arama pe fata total!

 32. Cam pretentios dl Morar.

 33. Vă stă in coaste, borfașilor, nu? Cine s-a găsit sa ii purice moralitatea lui A. Lazar, care la acel moment de abia absolvise facultatea, avea 20 și ceva de ani…voi , nu?!? Noii torționari și dictatori ai poporului, acum in 2019… va bateți joc de oamenii amărâți care nu știu să discearnă- sunt ațâțați să arunce cu piatra de către niște borfași foști securiști mai mari decât Lazar ( tartorul șef fiind turnătorul Dan Voiculescu)
  Pe cine aveți voi că model? Tot pe un securist?unul adevărat , nu?
  https://www.g4media.ro/cercetatorul-cnsas-madalin-hodor-despre-fostul-detinut-politic-marin-iancu-victima-lui-augustin-lazar-delegatul-psd-ului-menit-sa-il-umileasca-pe-presedintele-iohannis-e.html

 34. Daca A Lazar a greșit la vârsta aceea poate își spală pacatele acum și să faca ce e corect pt popor, să arate că a învățat ceva și știe să discearnă acum intre rău și bine!
  Voi, în schimb, nu ați învățat nimic, continuați să distrugeți oamenii, să distrugeți poporul! Sunteți noii lachei ai unui individ care se visează dictator!
  Daca până și frac’su nepoatei concubine, Irinuca, a ajuns unde a ajuns, îmi dau seama ce colcăială de viermi a înflorit în toate instituțiile statului sub oblăduirea ăstuia! Sunteți demenți! Nu v-ați mulțumit cu Teleormanul, nu mai aveați ce sa sugeți acolo, l-ați terminat! ați trecut acum la nivel national! S-a umplut Bucureștiul de BMW-uri , Mercedesuri și alte mașini „bengoase” toate nou nouțe! Incredibil ce repede a urcat județul in topul celor mai dezvoltate din țară!
  Apropo: poate cineva sa facă o listă cu toți copii și toate amantele ajunse în diversele instituții de stat în ultimii doi ani jumate ( fii și fiice de miniștri, amante,etc…
  Lăcomie fara margini, totul pe față și noi stăm ca prostii și va plătim impozite!

 35. Da, de Iliescu acuzat de crime împotriva umanității, care a omorât sute de copii de abia trecuți de pragul maturității, nu se împiedică deloc!
  De Draknea care a furat de la copiii amărâți nu se împiedică! De alți baroni, gen fam Buzatu, care nenorocește destinele copiilor și oamenilor în putere din zonele pe care la păstoresc, nu se împiedică!
  Se împiedică de un tânăr care verifica niște documente, fără a intra in contact cu deținuții! Care și-a recunoscut partea lui de vină din acele timpuri; și care acum vrea sa facă ce e corect ( normal, tocmai de aceea)
  E vânat tocmai de ei, fii de milițieni, procurori, securiști și torționari! Nu contează că Lazar face acum ce trebuie, că nu repeta greșelile de atunci, pt ei e dezastru ce ar fi făcut atunci….

 36. Muriti de oftica ca dansul este apreciat iar jegurile ,cozile de topor ale infractorului dragnea sunt deconspirate rand pe rand ca fiind adevaratii beneficiari ai regimului comunist!!Sa va stea in coaste ani buni de acum incolo,asta va doresc!

 37. Dl Morar trebuie sa returneze premiul GDS pt ceea ce a facut el insusi de cind apara la CCR toate faradeligile regimului Dragnea. Impreuna cu Dorneanu si compania a schimbat arhitectura constitutionala si echilibrul puterilor in statul roman fara nici un referendum. Mai mult, si-a distrus propria munca la DNA.
  /
  Dl Lazar este un ingeras pe linga dl. Morar. Si sa terminam odata cu ipocrizia asta: oricine a trecut de adolescenta in regimul comunist stie ca era f.greu sa faci un minimum gest de independenta daca nu aveai stofa de erou. Nu cunosc care erau atributiile procurorilor la acea vreme, nici ce a facut dl Lazar atunci, dar exista istorici care pot studia documentele si sa ne spuna. Deocamdata nu se spune decit ca dosarul sau CNSAS e curat.
  /
  Culmea, s-a gasit cine sa-l acuze: toti acei care in vremuri de libertate au facut rau la greu statului roman: Voiculescu (turnator la securitate, hot din banii statului), Tariceanu (profitor in vreamea comunismului, corupt la greu si suspect de mari hotii in anii libertatii), T.Toader si D.Morar care desi oameni care-si stapinesc profesia au folosit-o la distrugerea arhitecturii statului…

 38. S-a „trezit” marele procuror…… Carpa in fata pzd-istilor si paraditor in CCR. Marele luptator anticoruptie, asteapta acum un premiu de la pzd!!!

 39. Oare animalu’ asta, judecator ccr, e normal sa se pozitioneze asa, de partea psd-ului?

 40. Mai ZMEULE :
  am 3 intrtebari :
  1 De ce nu ai iesit public sa o sustii pe KOVESI ca procuror european daca ai asa muschi mari si corecti ?
  2 La CC ai fost partas la toate golaniile PSDragnea !! Asta nu DOARE ?
  E tolerabil sau vei spune : nu am avut ce face !! Macar sa iesi PUBLIC
  3 Acel „coleg” membru al CC cu mandat expirat nu te-a REVOLTAT ?

 41. RUSIAE domnule (tovarase) Daniel Morar.
  Puteti fi mandru de cariera dumneavoastra inceputa inca din studentie. In anii 80 nu erau primiti la Drept decat securistii, militienii si trogloditii (betivii) satelor si copiii lor. Categoria din care ati facut parte nici nu mai conteaza. Comportamentul dv. din ultima vreme se explica prin apartenenta la categoriile socio-profesionale mentinate. Esalonul secund comunist v-a activat si v-a obligat sa va faceti datoria actionand la comanda. Citind dialonul dv. cu Tapalaga am crezut ca sunteti o tanara speranta. M-am inselat. Sunteti o figura jalnica.
  De ce nu spuneti nimic despre fostii procurori: Tudorel Toader (fost sef de promotie care a ales sa lucreze la Procuratira din Panciu) sau despre procuroarea din Calarasi Norica Clinci Nicolai – europarlamentar, sau despre marele avocat spagar Mar ean Nazad – fost procuror securiat si inca multi altii ca ei. V-ati legat de Augustin Lazar fiindca asa v-au comandat papusarii. Cu ce va ameninta acestia sau o faceti asa din comvingere patriotoco-securista ? RUSINE.