G4Media.ro

Cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor, despre fostul deținut politic Marin Iancu: ”Victima” lui…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor, despre fostul deținut politic Marin Iancu: ”Victima” lui Augustin Lazăr, ”delegatul PSD-ului menit să îl umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul Călin F”

Istoricul Mădălin Hodor, cercetător în cadrul CNSAS, a făcut publice pe contul său de Facebook o serie de informații legate Iancu Marin, unul dintre cei doi bărbați trimiși de PSD la consultările cu președintele Klaus Iohannis, în calitate de foști deținuți politici.

Hodor susține că Iancu a fost recrutat de Direcția a IV-a, Penitenciarul Aiud pentru a colabora cu fosta Securitate și pentru a-și recruta un coleg de celulă.

Pe de altă parte, Marian Iancu are o decizie de necolaborare cu fosta Poliție Politică obținută în instanță, la Curtea de Apel București, obținută cu sprijinul a doi foști colegi de celulă care au spus că știau ce este forțat Iancu să declare la Securitate, dar și că era șantajat cu exmatricularea fiicei lui de la facultate.

 • ”Bun. Ce avem până aici? Iancu Marin, da acel Iancu Marin,” victima” lui Augustin Lazăr, delegatul PSD-ului menit să îl umilească pe președintele Iohannis, era de fapt informatorul „Călin F” din legătura lt.col. Lazăr Gheorghe de la CI Aiud și turna un coleg de celulă tocmai în legătură cu…. un decret de grațiere. În Sentința civila nr. 2935 din 29.09.2009, publicată în MO nr. 180/08.06.2011 se mai menționează ca Iancu Marin a furnizat în 3 ani și 6 luni un număr de 160 de note informative, la dosarul sau existând doar doua note olografe, restul fiind dactilo.

Două precizări pentru cei care vor dori sigur o nouă trimitere în Comisia de Disciplină.

1.Informația este publică pe site-ul instituției.
2.Cunosc lucrurile astea pentru că eu chiar știu cum să le caut” a postat Hodor pe contul său de Facebook.
Linkul indicat de Hodor arată că în anul 2009, Curtea de Apel București a tranșat o dispută între Marin Iancu și CNSAS, în favoarea acestuia. Iancu a obținut un verdict de necolaborare cu fosta Securitate grație mărturiei a doi colegi de celulă, care l-au susținut în instanță.

Unul dintre aceștia a spus într-o declarație dată instanței că a fost coleg de celulă cu Marian Iancu și că avea cunoștință despre relatările acestuia, ”când și ce note informative dădea, cunoscut fiind faptul că a acceptat acest lucru din cauza presiunilor la care a fost supus în legătură cu exmatricularea fiicei sale de la facultate”.
De asemenea, conform declarației acestuia, ”în timpul detenției a fost vădit împotriva regimului comunist, solidarizându-se cu ceilalți deținuți în acțiunile de obținere a unor drepturi”.

PSD a decis să trimită la consultările cu președintele Klaus Iohannis o delegație compusă din Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean.

„Domnul Marin Iancu a fost deținut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani și patru luni. Deși îndeplinea condițiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazăr, pe atunci președinte al Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată de la închisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea condiționată. Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de către Comisia lui Lazăr. Și de fiecare dată s-a considerat că acesta nu poate fi pus în libertate, fiind amânat până când deținutul politic și-a ispășit integral pedeapsa, deși îndeplinea condițiile legale pentru a putea fi eliberat” preciza un comunicat al PSD, transmis în ziua consultărilor.

Marian Iancu a fost deținut politic. Sentința de la Curtea de Apel București precizează că a fost căpitan de miliție la Miliția Municipiului București și a redactat ”două scrisori ce conțineau calomnii la adresa orânduirii socialiste din România, precum și la adresa unor persoane ce îndeplineau funcția de conducere pe linie de partid pe care le-a predat lui…. pentru a fi difuzate la Radio Europa Liberă”.

Mai departe de acest statul de deținut politic este cel de-al doilea bărbat trimis la Cotroceni de PSD, Ioan Muntean despre care G4Media a scris că a fost condamnat pentru tâlhărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a atacat un grănicer și i-a luat acestuia pistolul mitralieră și 30 de cartușe. Mai mult, potrivit documentelor de la dosarul său, nu era la prima condamnare: și înainte de incidentul respectiv fusese condamnat la pedepse cuprinse între 7 luni și 4 ani, pentru abuz în serviciu, ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

 1. Oops! Alt candidat la premiul ”Smoala eterna”…!

 2. Hopaaaa ! pai asa??

 3. Astia sunt eroii de la latrina 3? :)))

  Ma intreb oare castiga acel turnator mai mult pe cap de roman turnat decat tatal lui tariceanu

  • Mel,
   Tocmai pentru ca am stiut ca esti un tip…bine si totodata preferatul meu ti-am aplicat…tratamentul bazat pe glumite si nu pe cel bazat pe…cornite…
   PS. Nu am sa fiu nicicand de acord cu cei care din motive de denadejde personala sau din greseala pot sa reduca nivelul moralului colectiv! Si incercarea de a tine moralul ridicat, NU ARE NICIO LEGATURA cu a fi sau a nu fi REALIST…!
   Seara buna…!

  • CE ne puteţi spune dvs. Sau alte persoane despre tatăl lui Tăriceanu ,şeful ALDE ?

  • Pe mine m-ati intrebat? Pentru ca eu va pot spune multe, doar la mine a fost repartizat.. .

 4. Sa nu indrazniti sa-i gasiti scuze apropo de santajul cu exmatricularea fiicei de la facultate! Pentru gestul de a merge ca o soparla in fata Presedintelui, nu cred ca l-a santajat nimeni cu exmatricularea vreunei nepoate…

  • Poate or fi si detinuti politici pe bune, da’ care si-au pierdut demnitatea intre timp.

  • Nu-i judec pentru ca n-au facut fata stresului, ii judec pentru ca s-au gasit sa iasa tocmai acum in fata…

  • Păi,desigur că şi pe dvs v-am întrebat.Spuneţi CE aveţi de spus şi…luminaţi-ne.

  • A turnat…! A turnat cat a putut de mult…! La un moment dat i-a aparut in vis o imagine si dupa acel incident s-a oprit din turnat…! Si s-a cait…! Atata de rau i-a parut pentru ceea ce a facut incat n-a mai rezistat si a dezvaluit lumii intregi ce canalie de fiu a crescut la usa casei…! Apoi a murit eliberat de povara si asta a fost tot…

  • Așa este, domnule Scaraoțki… Am avut rude extraordinar de apropiate în pușcăriile comuniste… Nici una, ABSOLUT NICI UNA, nu s-ar fi dus la Președintele României alături de Nicolicea ca să susțină minciunile lui Dragnea și ale roiului lui de lăcuste lacome și nesătule.

 5. Păi era de așteptat , nu ?
  Din ofițer la circulație înainte de a fi închis , ajunge in sri după revoluție …
  Judecați și voi …

 6. Ia citiți pe aici …
  De la fost ofițer la circulație la adjunctul lui Măgureanu …

 7. Ce nu îmi vine să cred este cum de au ajuns niște securiști de ultimă teapa precum Hodor sau Tăpălagă să emită judecati de valoare asupra cui a fost sau nu tunător. Ăștia doi au ales sa colaboreze cu satana după 90, când puteau bine merci să spele wc-uri, activitate care de altfel ar corespunde nivelului lor intelectual.

  • G eigerC, cunoaşteţi şi aveţi dovezi că Hodor şi Tăpălagă au fost sau sunt securişti ? În ce perioadă ? Prezentaţi dovezi .

  • Din disperare, cred ca-l veti acuza curand si pe Iepuras, ca securist fiind, nu v-a adus la toti jucariile mult visate…!
   PS. Tu ce ai visat ca iti va aduce Iepurasul, GeigerC ? O vacanta la Fortaleza, impreuna cu sefu’ sau vreo… amnistie si gratiere ?

  • Domnu’ Geiger, nu prea meriți acest nume! Ești departe de adevăr, poate datorită radiațiilor pe care nu le percepi cu mintea ta (aparatul tău, sic!!). Ar trebui să ai probe concrete când afirmi așa ceva, mai ales despre Dan Tăpălagă! Altfel, ești doar un răspândac pierdut în spațiul plin de radiații Gamma… Sărmanul de tine! Riști să dispari mai rapid decât îți închipui!

  • Măi Geiger, așa v-a spus vouă Latrina 3 , că Hidir și Tapalagă au fost securiști ? De unde ai date despre cei doi, de la însemnările lui Felix Varanul ?
   Fire-ați ai dreaqu de ciripampoi pesedisti, ordinari.

 8. Alo, coloana nevertebrata, puțin bun simt.Nu poți sa fii și cu botu in latrina și între oameni.

 9. Diversiuni specifice golanilor de drept comun.

 10. Eu personal și orice om nespălat pe creier da crezare USA care l a declarat pe Muntean deținut politic i a acordat azil politic si un pic de cetățenie .Intre Hodor si USA aleg totuși sa cred USA.

 11. Sa-mi spuna mie cineva daca este ok sa stai 10 zile legat in lanțuri fara sa poti sa te misti. Sa-mi spuna cineva dintre voi daca au fost la munci agricole cum am fost eu(aveam 9 ani), culegeam rosii si eram siliti sa ne facem norma. Eram perchezitionati ca niste infractori, sa nu cumva sa furam din avutul tarii. Acelasi sentiment l-am avut cand tortinarii comunisti s-au transformat in profesori si educatori in democratie… fara pata,au fost doar victime ale comunismului. Ne bateau de nu mai stiam cum ne cheama. Mi-e scarba de mine pentru ca au murit oameni pentru ca eu sa pot scrie ce simt si comunistii primesc premii si madalii

 12. Gunoaielor, puteți să aruncați cu cât rahat doriți în foștii deținuți politici, pentru că pe Loazăr oricum nu îl faceți scăpat și nu îl va mai spăla nimeni.
  I-a ținut pe ăștia la Aiud sau nu i-a ținut? I-a ținut.
  Tot un torționar ordinar rămâne.

 13. Propunere de lege pentru reabilitarea victimelor torturii !

  Art. 22 din Constituția României – Nimeni nu poate fi supus torturii și nici
  unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant

  Magistrații nu sunt pedepsiți pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă și nu vor fi .
  Polițiștii nu sunt pedepsiți pentru tortura la care au supus cetățeni nevinovat-i .

  Reabilitarea victimelor torturii

  Statele trebuie să se asigure că victimele torturii pot obține despăgubiri. Victimele trebuie să aibă, de asemenea, un drept la o compensație echitabilă și adecvată, inclusiv mijloacele pentru ca o reabilitare completă posibil. Aceasta este o cerință în conformitate cu dreptul internațional.

  Redress atrage după sine restituirea, compensarea, reabilitarea, repararea, gradul de satisfacție și garanții de non-repetiție.

  Retrocedarea înseamnă să restabilească victima în situația sa , înainte de abuzul a fost comis.

  Despăgubiri înseamnă să răsplătească daune evaluabil economic care rezultă din abuz.

  Compensarea persoanei care se dovedește victima a torturii fizice și psihice ,în forma continuata prin abuz de putere săvârșit asupra sa , trebuie sa reprezinte despăgubiri financiare (pentru prejudicii materiale și morale) sub forma unei rente lunare pe parcursul vieții.

  Reabilitare înseamnă restabilirea și repararea prejudiciului suferit de victimă. Acest lucru ar trebui să recunoască faptul că efectul generalizat al torturii înseamnă viața victimei – inclusiv demnitatea, sănătatea și auto-suficiență – niciodată nu s – ar putea recupera pe deplin.

  Reparația trebuie să fie adecvate, eficiente și cuprinzătoare. Circumstanțele specifice ale fiecărui caz trebuie să fie luate în considerare și măsuri reparatorii adaptate la nevoile specifice ale victimei.

  Satisfacția include verificarea faptelor, sancțiunile judiciare și administrative împotriva autorilor abuzului, precum și o confirmare de fărădelegi. Aceasta poate include scuze publice victimei.

  Garanții de non-repetiție sunt măsuri de combatere a impunității autorilor și a reapariției abuzurilor. În funcție de context, astfel de măsuri variază de la mecanisme de supraveghere și monitorizare externă, la stabilirea unor căi de atac judiciare, consolidarea independenței sistemului judiciar, precum și o formare adecvată pentru funcționarii de aplicare a legii.

  Când dreptatea și adevărul se impune ,atunci legea trebuie respectată și de cei care nu sunt credincioși .

  Răul moral este falsitatea în acțiune după cum falsitatea este crimă în cuvinte .
  Nedreptatea este esența falsității și fiecare cuvânt mincinos este o nedreptate .
  Nedreptatea este moartea ființei morale ,după cum falsitatea este otrava inteligenței .
  penalreform.org
  Rehabilitation of torture victims – Penal Reform International
  Victims have a right to fair and adequate compensation, including the means for as full a rehabilitation as possible.

 14. Am fost umilit ,chinuit și torturat fizic mai rău ca pe un câine , din ordinul procurorului Herban Dorel n-am fost considerat om în această viață . După 20 de ani am demonstrat nevinovăția . Nu credeți ce vă spun ,e greu pentru voi să credeți adevărul meu scris în cuvinte prin ce am trecut în 20 de ani .Dacă voi ați fi fost în locul meu ați fi fugit din țară nu ați fi luptat pentru dreptate .

  În 1998 m-au arestat nevinovat ,polițiștii m-au bătut de mi-au spart dinții din gură ,m-au legat în lanțuri la mâini și la picioare și o bară de fier legată de lanțuri timp de 81 de zile ,colegi de celulă mă ștergeau cu hârtie la fund când mergeam la wc , m-au dus de șapte ori în lanțuri la picioare și cătușe la mâini în fața judecătoarei Rodica Ghilea la Tribunal Deva , am fost ținut într-o cameră de izolare două luni cu șoareci prin saltea și șobolani care săreau din wc cât mâna până la cot de mari .După 20 de ani am demonstrat nevinovăția cu sacrificiul foarte greu ,am ajuns bolnav de diabet cu tratament cu insulină .

  În data de 20 -03-1998 procurorul militar Colonel Cojocarul de la parchetul militar Craiova m-a văzut legat în lanțuri și la mâini și la picioare și bara de fier legată de lanțuri și a spus că așa e legea și trebuie să suport tortura .

  În două dosare la CEDO, România a fost pedepsită pe tortură fizică , rele tratamente .Dosar 1 nr 58478/2000 Rupa contra România și dosar 2 nr 37971/2002 Rupa contra România .

  În dosarul 2090/1/2010 am fost Achitat de Tribunalul Arad . În dosarul 6694/97/2014 am fost Achitat de Curtea de Apel Alba-Iulia ,nu am primit despăgubiri morale în acest dosar , arestat nevinovat și terorizat psihic și îmbolnăvit fizic de diabet ,nimic daune .

  Când dreptatea și adevărul se impune ,atunci legea trebuie respectată și de cei care nu sunt credincioși .

  Răul moral este falsitatea în acțiune după cum falsitatea este crimă în cuvinte .
  Nedreptatea este esența falsității și fiecare cuvânt mincinos este o nedreptate .
  Nedreptatea este moartea ființei morale ,după cum falsitatea este otrava inteligenței .

  Am dovedit că sunt persecutat de magistrați .

  Compensarea persoanei care se dovedește victima a torturii fizice și psihice ,în forma continuata prin abuz de putere săvârșit asupra sa , trebuie sa reprezinte despăgubiri financiare (pentru prejudicii materiale și morale) sub forma unei rente lunare pe parcursul vieții.

 15. Solicit public politicienilor vechi și cei noi !

  Dreptul meu la o îndemnizație ca victimă a infracțiunii .
  Dreptul meu la o rentă lunară ca victimă a torturii polițiștilor din ordinul magistraților .

  Regele Dreptății „”„

 16. D-le Vili Rupa,
  Internetul e aproape in totalitate spatiu public, dar nu de aici o sa auda politicienii ceea ce le solicitati ! PS. Legati-va cu lanturi de usa biroului lui Dragnea ! :))

 17. Pai tu nu ai inteles nimic? Iancu de fapt nu vroia sa plece, mai avea de turnat colegii de suferinta. Nu aud nimic despre victimele lui Iancu, cei turnati de el.