G4Media.ro

Daniel Funeriu: Există o minciună gogonată referitoare la performanța ‘liceelor bune’. Principala…

Daniel Funeriu: Există o minciună gogonată referitoare la performanța ‘liceelor bune’. Principala sursă de dezvoltare a IQ-ului național stă în ridicarea nivelului elevilor cu performanțe slabe

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu atrage atenția că ridicarea nivelului elevilor cu performanțe slabe acum este “principala sursă de dezvoltare a IQ-ului național, acolo e resursa de dezvoltare majoră a României, pe care azi o risipim cu nonșalanță”. Într-un text publicat pe Facebook, Funeriu acuză existența unei mari minciuni “referitoare la performanța ‘liceelor bune’: nu e nicio performanță să iei elevi cu medii de peste 9:50 și să îi duci la bac cu medii de peste 9. Aceste licee performează mai ales grație calității elevilor care intră”.

“Da, ‘echitatea’ e mai ‘bună’ acum ca în urmă cu 30 de ani. Dar s-a ajuns acolo prin scăderea nivelului celor de sus în loc să se ajungă prin ridicarea nivelului celor de jos”, acuză fostul ministru al Educației.

Funeriu precizează că, în opinia sa, “supralicitarea ‘echității’, într-o butucănoasă limbă de lemn, eludează esența. Dacă am fi cinstiți am înlocui ‘echitate’ cu ‘ridicarea nivelului elevilor cu performanțe slabe’. Acolo e principala sursă de dezvoltare a IQ-ului național, acolo e resursa de dezvoltare majoră a României, pe care azi o risipim cu nonșalanță”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. ridicarea nivelului celor cu IQ slab ? Invataminit de mase ? A fost si este posibil pina la un anumit nivel numit 8 clase .

 2. O scoala buna este aceea care ii ridica IQ-ul elevului inscris la fiecare trei luni .
  In Invatamintul public romanesc existea foarte multi profesori facuti la norma , la apelul bocancilor .

  • Și eu am gândit-o.
   Din păcate, de mirajul liceelor bune sunt atrași și tot felul de profesori sau directori dubioși, cu comportament abuziv, adesea fără urma de competență didactică.

  • Tu pregătești roboți ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.