G4Media.ro

Dan Tănasă: AUR solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanţa comasării…

Foto: George Simion și Tudor Ciuhodaru / Sursa: AUR

Dan Tănasă: AUR solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanţa comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale

PSD şi PNL oferă un 8 Martie de coşmar pentru democraţia din România, a precizat purtătorul de cuvânt al AUR, Dan Tanasă. „Au aşteptat o săptămână pentru a acţiona, aşa cum au făcut-o mereu de altfel, noaptea ca hoţii şi într-o zi de vineri pentru a călca în picioare ordinea constituţională din România şi toate normele unei democraţii”, a mai spus deputatul AUR. El a anunţat că partidul cere Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanţa comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, transmite News.ro.

„Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, într-o acţiune demnă de un adevărat grup infracţional organizat, au ales să meargă până la capăt cu demersul lor ilegal, neconstituţional şi antidemocratic de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Motivul? Să îşi salveze propriile scaune. Totul din cauza fricii lor faţă de AUR. Au ales metoda ordonanţei de urgenţă pentru a putea evita o contestaţie din partea partidelor din opoziţie la Curtea Constituţională. Le este teamă să stea faţă în faţă cu CCR, pentru că sunt şi ei conştienţi că actul pe care Guvernul Ciolacu l-a adoptat, sub atenta supervizare a lui Toni Greblă – actualul şef al AEP şi băiatul de casă al PSD bun în momentele cele mai dificile pentru partid, este unul profund neconstituţional”, a spus Dan Tanasă, potrivit unui comunicat de presă al partidului. 

AUR solicită public Avocatului Poporului, doamnei Renate Weber, să îşi exercite mandatul de apărător al drepturilor şi libertăţilor românilor, al Constituţiei acestei ţări, şi să conteste de îndată la Curtea Constituţională ordonanţa privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. conform sursei citate.

 „Orice urmă de ezitare din partea doamnei Weber înseamnă o încălcare a mandatului acestei de apărător al drepturilor românilor. Nu vom ceda, ci vom lupta pentru români până la capăt!”, a completat Tanasă. 

Executivul a adoptat vineri ordonanţa de urgenţă de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale pe data de 9 iunie şi un articol prevede că persoanele care deţin un mandat de ales local se pot înscrie în orice partid politic pentru a candida din partea acestuia la alegerile din 9 iunie, fără să le înceteze mandatul pe care deja în deţin. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Toni Greblă, a explicat că aleşii locali care vor dori să candideze din partea altui partid, la alegerile din 9 iunie, o vor putea face cu până 45 de zile înaintea scrutinului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Lăsați-o vă rog pe doamna renate weber să doarmă liniștită.
    Dânsa nu a reacționat public nici la măsura guvernului de a supraimpozita concediile medicale ale mămicilor sau ale bolnavilor cronici.

    • Astia din aur toti au ceva la masarda.sper sa nu ajunga astia vreodata la putere. As vota mai degraba dusmanii mei psd

  2. AUR ? :)))))))) Corect spus: gruparea afiliată statului terorist ruzz !!!!