G4Media.ro

Curtea Constituțională a Sloveniei a decis că vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Curtea Constituțională a Sloveniei a decis că vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaților din sectorul public este neconstituțională

Curtea Constituţională a Sloveniei a decis luni că o măsură de a impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaţilor din sectorul public, dacă aceştia nu pot face dovada trecerii prin boală, nu este constituţională, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul sloven plănuise să impună această măsură începând cu 1 octombrie, însă Curtea Constituţională a blocat aplicarea ei până la o decizie definitivă.

„O asemenea condiţie este comparabilă cu vaccinarea obligatorie, care necesită mai întâi o modificare a legii privind bolile infecţioase”, a indicat Curtea, potrivit agenţiei naţionale de presă STA.

Slovenia a vaccinat până acum cu schema completă în jur de 55% din cei 2 milioane de locuitori, sub media din UE, iar guvernul încearcă să impulsioneze primirea vaccinului.

Măsuri ale unor state UE de a face obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor persoanelor – în frunte cu Austria, planuri similare fiind discutate şi în Germania – sau a angajaţilor care lucrează cu publicul, ori de a-i plasa în lockdown pe nevaccinaţi au declanşat proteste ale celor care consideră că li se încalcă libertăţile personale.

Începând din octombrie, Slovenia traversează o resurgenţă a infectărilor, deşi numărul de cazuri a scăzut în ultimele zile. Duminică au fost raportate 775 de cazuri noi, faţă de 1.116 sâmbătă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Încă o lovitură pentru comunismul european care astazi cuprinde toata Europa. Sunt vremuri foarte triste acestea pe care le trăim si nu stiu cum am putea sa le depășim. Cum putem să scăpăm de acesti neo comunisti de la conducerea UE ale căror politici si decizii amintesc de epoca stalinistă? Astăzi, orice protest este înăbușit cu gloanțe in numeroase țări UE. Despre ce vorbim? Varianta Omicron a devenit un virus slab, care nu provoacă efecte grave sau decese, insa cu toate astea agresivitatea acestor loaze europene întrece orice imaginație.

 2. Bai nene astia „nu vor sa salveze vieti”?

 3. Ursula suge …

 4. Cate bordeie, atâtea obiceie.

 5. Vaccinați, nevaccinați – si in Slovenia valul se apropie de vârf si urmează o scădere naturala odată ce s-a consumat bazinul celor ce iau virusul.

 6. Nu peste mult timp SF-ul cu cipul va deveni realitate dacă oamenii normali nu vor interveni brutal peste acești fascistoizi care ne vor pe toți vaccinați blonzi și cu ochi albaștri.Vor urma operații obligatorii și alte experiențe pentru a crea omul nou pe care nu l-a reușit comunismul.

  • Am auzit ca un coif de staniol oferă protectie maxima la UE. Ia încearca și revino.

  • cadoul perfect de Niculas pentru kinki: Faraday cage, desi el se astepta la un dildau

 7. Nu mai țin bine minte, Slovenia era țară democratică sau nu? Analfabetism funcțional mai mare sau mai mic? Stai, n-are cum să fie mai mare, că la noi e cel mai mare.

 8. Iar Finlanda a decis ca nu e recomandat sa intepi copiii sub 18 ani,s-a alaturat tarilor nordice cu asta si nu numai lor!

 9. Bravo, inca o oaza de normalitate !
  Ca.te.aua in calduri ursula va trimite „comisarii” sa ii puna la punct !

  • Da da mario da-ti arama pe fata. UE rau Rusia si putin bun. Hai ca poti tati.

  • Slovenia 2557 de morti Covid la un milion de locuitori, Germania 1233 de morti la un milion de locuitori.
   E normal sa moara de doua ori mai multi sloveni decat nemti. O oaza de normalitate…
   Romania are 3000 de morti la milion… Cu actiunile Sosoacai… Noi suntem chiar culmea normalitatii am putea spune!

 10. Feuda toașului Janez Jansa, fratele de cruce al portocaliului.

  Ce ți-e și cu conservătaurii ăștia anti-vaxxeri.

 11. Felicitari.Nimeni nu poate dispune de organismul altuia decat in dictaturi!