G4Media.ro

Cum va arăta România sub Mogul TV

Cum va arăta România sub Mogul TV

Decizia americanilor de la AT&T de a vinde toată afacerea de presă din Europa Centrală și de Est, inclusiv PRO TV-ul românesc, unui miliardar ceh cu o puternică orientare pro-rusă este o veste proastă pentru piața de televiziune din România.

Odată cu intrarea lui Petr Kellner în Pro TV și cu plecarea americanilor putem spune că toate televiziunile mari sunt conduse de moguli. Or ei, mogulii, au arătat deja ce pot și cum fac politica editorială, cum falsifică agenda publică, cum sufocă libertatea de exprimare și cum mutilează comportamentul jurnaliștilor.

Fie că sunt locali, fie de import, mogulii au în comun dorința de putere, pasiunea de a combina presa cu politica și cu afacerile care includ statul. Ei nu caută să obțină doar profit dintr-o afacere de presă, ceea ce este perfect legitim, ci mai ales să câștige influență pentru a le facilita accesul la resurse publice. Nu caută să slujească exclusiv interesul public, ci își urmăresc propria agendă de interese nelegitime.

Cel mai recent exemplu este Cozmin Gușă, patronul Realității TV, care s-a înscris în PSD. Altfel spus, a pus televiziunea la picioarele partidului. Greu de crezut că linia editorială nu va avea de suferit și că jurnaliștii de acolo vor fi lăsați să critice PSD la fel ca înainte. Gușă este un mogul mai mititel, dar cu o intensă dorință de putere și pretenții de geostrateg.

Zoltan Teszari de la Digi 24 combină afacerile din energie și telecomunicații cu presa, iar jurnaliștii de acolo cu respect față de meserie pleacă mai devreme sau mai târziu din cauza unei politici editoriale imprevizibile, dictată de interese schimbătoare.

Despre Sebastian Ghiță de la România TV sau Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, nu mai e cazul să elaborăm. Problemele lor în justiție i-au transformat în dușmanii direcți ai democrației, subminează metodic încrederea în instituții și în valorile occidentale.

Cât au fost prezenți în România, americanii de la CME au activat exclusiv în business-ul media. PRO TV s-a ținut ani de zile departe de politică, dar în momente – cheie a jucat de partea adevărului, prin anchete sau poziționări cu impact public semnificativ. Orientarea pro-occidentală a influentului post tv n-a putut fi pusă niciodată la îndoială. Dimpotriva, a fost unul dintre instrumentele principale de răspândire a valorilor democratice prin intermediul culturii pop și al showbizului de tip american.

Acum se creează toate premisele pentru asfixierea discursului de tip occidental. Pericolul este real și major. Cu Kellner, mare suporter al lui Putin, cu Gușă și legăturile lui obscure în Rusia, cu Voiculescu și Ghiță, de un naționalism primitiv, latent anti-UE și anti-americani, cu un Teszari oportunist, televiziunile pe care le controlează și domină practic micul ecran pot schimba peste noapte starea de spirit dintr-o țară încă dependentă de telecomandă.

Cu puțin efort și tenacitate, pot transforma mentalul colectiv dintr-unul pro-occidental, într-unul anti. Nu mai există contraponderi. Riscul unui dezechilibru major n-a fost niciodată mai puternic. Nu vorbim aici de temeri nejustificate, de drobul de sare, ci de precedente: sub moguli nu crește nici libertate de exprimare, nici presă curată, doar multă manipulare, minciună și fake.

Nu uitați că presa face parte din ceea ce se cheamă infrastructura vitală a unui stat, alături de sistemul energetic, infrastructură etc. Din acest motiv, este important pe mâna cui încape această armă letală care modelează mintea oaemnilor pe termen lung.

Singura consolare ar fi că nu poți așeza niciodată cinci moguli la aceeași masă. Fiecare vrea să conducă el iar ceilalți patru să asculte. Din acest motiv s-au și luptat mereu între ei la sânge, dar am văzut cu toții cum s-au unit, de pildă, în războiul lor împotriva justiției. Când au avut o cauză comună s-au aliat de conjunctură. Prin urmare, nu putem conta până la capăt pe rivalitatea dintre ei sau pe lupta lor pentru supremație.

În acest peisaj mediatic dominat de moguli, rolul presei independente devine și mai important, vital pentru respirația unei țări. Sigur că site-uri ca G4Media.ro, HotNews.ro, Newsweek.ro, Recorder, Ziare.com, Dela0.ro, Libertatea (deținută de grupul elvețian Ringier) și alte câteva redacții independente, postul de radio Europa Liberă, Deutsche Welle sau Radio France International nu vor putea concura deocamdată cu forța televiziunii, cu trusturile mogulilor foarte active și pe internet.

Totuși, influența televiziunilor este în scădere, publicul cărora li se adresează tot mai puțin relevant. Din spate vine o generație născută și crescută în rețelele de socializare, care nu sunt o sursă neapărat mai bună sau lipsită de riscul dezinformării, dimpotrivă.

Cele câteva site-uri și redacții independente pot oferi gura de aer atât de necesară într-o atmosferă sufocată de moguli. Să nu uităm că în epoca Dragnea câțiva ziariști au reușit să țină totuși aprinsă flacăra democrației și să mobilizeze strada în momente critice. Publicul s-a schimbat enorm, în momente dificile s-a arătat gata să sprijine presa liberă și jurnalismul de calitate.

Prin urmare, chiar dacă televiziunile intră azi în totalitate pe mâna mogulilor, există totuși soluții alternative. Oricât s-ar carteliza, deși le este dificil să o facă din motivele expuse deja, tot nu vor putea monopoliza informația. Riscurile sunt mari, dar rareori minciuna a reușit să învingă adevărul până la capăt.

Citește și:

Noul proprietar al PRO TV, miliardarul ceh Petr Kellner, are legături puternice cu Rusia. Apare în telegramele Wikileaks plângându-se că Cehia i-a trădat pe frații slavi din Rusia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

65 comentarii

  • Pe mine ma anunta youtube cand mai publica Bot o stire. Mălin Bot.

  • stirea zilei: cloudfare bate campii.

  • Am ras totusi la asta: „răspândire a valorilor democratice prin intermediul culturii pop și al showbizului de tip american.”

   Si daca am pune mana pe o carte, domnule Tapalaga? Sau si mai bine, pe o intreaga biblioteca. Niste carti donate si niste ore dedicate voluntariatului cu cei care stau toata ziua cu ochii in cutia prostului sa invete ciungo-cultura consumerista, ce ziceti?

   Nu am televizor de 23 de ani, si uite ca am reusit totusi sa ma adaptez foarte bine valorilor democratice din occident. Sau poate aveti impresia ca le-a inventat Chuck Norris?

  • De ce trist?
   Asta aduce pe Arabella si pe Rumburak inapoi. Nu iti era dor sa ii revezi la TV?
   Apoi „Romania te iubesc” va deveni „Rusia te iubesc”….
   Karel Gott…
   Etc.

  • Si mai trist este ca NU stim de ce au decis americanii sa vanda. Ce sta in spatele deciziei lor?

  • @mara. Nu. O prefer pe Kvitova.

  • Da asa este, toate vor fi rusofile, printr-un silogism facut de nea Tapalaga.
   Nu a mai continuat sa ne spuna ca de fapt singurii care vor mai ramane impartiali vor fi cei de la G4media.

   Soparlatic mai esti si manipulator, iti promit totusi ca te citesc si pe fine si pe altii in continuare si nu iti inghit manipularile astea securistice. Tot timpul trebuie citit din toate partile, ca sa vedem toate „fatetele adevarului”, ca intr-o sala de judecata, nu sa ne enclavizam ca prostii pe un singur site, cum propun unii postaci pe aici…
   Ca sa fii corect pana la capat spune-mi sau spune-ne cine te-a finantat jurnalistic pana la G4media, sau mai exact cine era in spate?

 1. Fapt este că nimeni nu este forțat cu pistol la tâmplă să lucreze pentru publicațiile mogulilor, așa că răspunderea morală le revine în întregime celor care o fac totuși.
  Şi nici telespectatorii nu sunt forțați. Şi în cazul lor, tot aşa, răspunderea morală le revine în întregime celor care o fac totuși.

  • Ai perfectă dreptate, Alex, dar nu pot să nu mărturisesc că pt mine si apropiații mei a fost o lovitură în plex. Ce altă opțiune, în domeniul TV, avem noi ăștia care ne bazăm pe Realitatea TV, PRO TV și Digi24?! Adică, adio Legile puterii, stiri imparțiale, comentarii/critici competente, interviuri cu personalități autentice, România te iubesc?! Vizualului i se pune pumnul în gură, clar!

  • Ce spui tu e ca si cum un medic nemultumit de sistem ar trebui sa evite in spitale si clinici fie ele private sau de stat… Nu prea se poate. Cand vine Sputnik si cumpara tot ce alternativa mai ai??? Ca au si ei niste guri de hranit acasa…

  • De acord cu AlexL. Nu te forteaza sa-ti iei stirile de la TV, le poti lua de pe net.

  • @Mihai,
   Păi cam asta-i problema noastră, de mai bine de șaptej’ de ani încoace: renunțăm la demnitate pentru mămăligă, nu?!
   Cînd Tudorel Toader s-a întors în jilțul lui cel mai ‘nalt de la U.A.I.C. Iași, zecile de profesori și universitari și doctori care-i ceruseră demisia cît fuse ministru i s-au prosternat. Afară de doi, Lungu Vasile și Olar Cornel, despre care presa a scris că au demisionat. Nu cumva și aceștia aveau guri de hrănit? Sau tu vrei să ne vinzi nouă că cît e de mișto să-l pupi în cur pe șef?

  • @ofCAER: cum ar fi sa-i dai exemple cu unii care au rezistat la Pitesti … unde „o gura de hranit” ar fi fost ultima dintre probleme.

   Ce este dezamagitor la oamenii lui Mihai nu este ca fac compromisuri morale de 2 lei, ci ca dupa ce le fac mai au si pretentie la demnitate! 🙁

  • VikiC:
   Mihai:
   ofCAER:

   Pentru început: nimeni nu ne este OBLIGAT să ne furnizeze posturi TV care să fie pe gustul nostru. În acest domeniu, singura obligație strictă pe care o are cineva este statul, iar obligația lui constă în a nu împiedica pe oricine vrea să se lanseze în businessul TV. Asta rezultă din obligația constituționala pe care o are statul de a respecta libertatea cuvântului şi a presei. Cu acest principiu în minte, să vedem detaliile:

   VikiC:
   „Ce altă opțiune avem noi ăștia care ne bazăm pe Realitatea TV… Vizualului i se pune pumnul în gură, clar!”

   Cf. celor de mai sus, nimeni nu ne este obligat cu opțiuni. Apoi: CINE pune audiovizualului pumnul în gură cu adevărat? Numai statul o poate face cu adevărat, instaurând cenzura sau monopolul său propriu asupra mass-mediei. O face? Eu nu văd un asemenea fenomen, dar sunt gata să examinez dovezi.

   Mihai:
   „Ce spui tu e ca si cum un medic nemultumit de sistem ar trebui sa evite in spitale si clinici fie ele private sau de stat”
   „Cand vine Sputnik si cumpara tot ce alternativa mai ai???”

   Nu știu ce înțelegi prin „nemulțumit de SISTEM”… Şi nu, analogia ta este greșita: trebuie să eviți acele spitale, clinici şi medici în care ai motive să nu ai încredere – dacă ţii la viață şi sănătatea ta !! Nu există asemenea spitale etc.? Atunci vezi DE CE nu există ! Într-un sistem liber este puțin probabil să nu existe medicină de calitate.

   Cu Sputnic este altceva: Sputnic este o entitate a unui stat străin şi dușmănos, şi trebuie tratată ca atare, adică interzisă. Pentru a o face există suficiente instrumente legislative. Lipsește curajul. Aceeași problemă o are şi UE şi alte state, deci s-ar putea organiza o decizie colectivă, care ar fi atunci mai puțin periculoasă. Dar… lipsește curajul!

   ofCAER:
   „asta-i problema noastră: renunțăm la demnitate pentru mămăligă”

   Depinde de noi. Sunt de acord: nu este simplu. Câteodată nu avem o opţiune simplă. Dar măcar să nu dăm apoi vina pe alţii!

  • @Sanitarul
   @ AlexL
   Încheieri cu adevăruri dureroase…

 2. Maine dimineata ma duc si-mi reziliez contractul de cablu pentru ca a devenit INUTIL. Nu mai am nicio televiziune la care sa ma mai pot uita cat de cat.

 3. Manipularile de presa au facut foarte rau Romaniei de 30 de ani. Nu va asteptati la integritate din partea jurnalistilor. Sunt doar cativa ziaristi in fiecare tara care risca aproape totul pt. adevar. Tineretul nu mai vrea sa se sacrifice pt. ca se traieste distractia la greu, „scumpa” costa, tentatiile sunt multe si serviciile secrete ostile asta asteapta.

 4. am trait s-o vad si p-asta: ce buna presa fac protv si libertatea…
  Cu generatia lor Pro au tampit o natiune intreaga. Televiziunea care a facut cel mai mult rau societatii romanesti in ultimii 30 de ani.
  Mi-as dori sa se desfiinteze toate. Era mai bun TVR-ul pe vremea lui Ceausescu, 2 ore pe zi, erau prea mult si alea…

 5. Depolitizarea televiziunii de stat! Asta este solutia.

  • Nu e posibil. Intreg statul roman e politizat si plin de gunoaie.

  • Nu, o TV de stat sau o publicație de stat nu pot fi cu adevărat depolitizate, deoarece statul însuși este politizat – în mod legitim (majoritate în parlament) -, el dă banii, iar tentația este prea mare ca să nu profite de asta. S-au încercat, în diferite țari, tot felul de mecanisme care să reducă influențele, dar este greu… iar pentru România este şi mai greu…
   Deci, în orice caz, nici NU TREBUIE SĂ EXISTE publicații/televiziuni de stat !!!

   Iar asupra celor private pot avea influență şi spectatorii, prin aceea că se uită sau nu la ele. Într-adevăr, (cel puțin) o parte din venitul publicațiilor vine de la publicitate, iar tarifele cerute de publicații depind de câți spectatori/cititori au. Dacă nici asta nu funcționează în direcția pe care o dorim, am avut ghinion 🙁

   Dar, atât timp cât piața este liberă, putem spera că se găsește un om cu capital care să-şi dea seama că ar exista o piață pentru un alt fel de jurnalism, şi să încerce…

 6. Totul sub dreptul la liberă exprimare! Dacă vine vreunul cu intenția bună ce-i drept să închidă o vidanja precum latrina3 sau guiță tv sare toate pulili din el sub tirul de acuze și invective din partea culmea: direct a instituțiilor publice care trebuie să protejeze cetățeanul de asemenea haznale. Deci……..? Cum se joacă asta?

 7. Toate asa-zisele puteri din Romania sunt de cacat (legislativa, executiva, judiciara, presa), de aceea si tara e de cacat si de aceea iti tot vine sa fugi din ea.

  • sponsorizati macar o data pe luna cu o suma mica un ziarist independent…si o sa ne fie mult mai bine!

  • Da, poate şi asta să fie o soluție – pentru cei mai tineri şi mai curajoși… Este trist, dar poate să fie singura soluţie…

 8. Daca imi aduc bine aminte, la alegerile prezidentiale din 2009 , toate cele 3 posturi de stiri , Latrina, Realitatea si rahatenia TV sustineau PSD-ul care, era in alianta cu LABEralii lui Crin.
  Cu toate acestea tot nu i-a ajutat deoarece desi aveau toate sansele de partea lor , si-au dat singuri cu tesla in c…e la modul cel mai hazliu cu putinta , si am asistat atunci la scenete idilice cu „Mihaela dragostea mea ” si terminand cu flacara violet care i-ar fi lovit atunci pe penali, in ceea ce voiau ei sa puna la cale.

  Sigur ca si acum e o atmosfera destul de apasatoare, dar sunt optimist si sper ca intodeauna se vor gasi ziaristi care vor alege sa lupte pentru aflarea adevarului chiar daca in marea lor majoritate se vor lasa cumparati sau intimidati !

 9. Auzi și d… ASTA! Răspândirea valorilor democratice prin show-uri pop. Taicutza te-a ros corectitudinea politica. Pro-TV, în afara de un uriașa gălăgie în care era specializat, în rest e nul.Mai știți, profețiile idiotului de mandruta, cu brucan. Toți și-au vândut sufletului fostei securități. Acum chirila urla pe acolo. Cu decăderea occidentala de acum, numita CP, nu veti face fata raului! Mai bine, Regan, M. Thathcer, imperiul raului, liberalism adevarat, etc….

  • Wer e sluga la securistul Dan Voiculescu. Numai astia viseaza sfarsitul occidentului.

  • Herr Direktor pot publica acest articol despre cele 6 case, sau stabilirea refugiatilor in Banat…Kein Sklave!außerhalb des Landes!

 10. Dane,
  Faceti-va si voi canal pe YouTube.

 11. „Sigur că site-uri ca G4Media.ro, HotNews.ro, Recorder, Ziare.com, Dela0.ro, Libertatea…”
  Sa inteleg ca Rise Project nu mai e? sau intra la „alte cateva”?

 12. Cum se citeste acest articol:
  – se deschide pagina web
  – se cauta in pagina „Soros”
  – se observa ca sunt „0 rezultate”
  – se inchide pagina web

  Sa faci o analiza despre cine trage sforile in media romaneasca si sa nu il mentionezi pe Soros, e propaganda pentru usristi.

 13. Oh, da! In afară de” Romania te iubesc”, ce dracu mai are Pro TV?! Știrile de la ora 5?! Doar ca avea patroni americani, dar au făcut ceva pt democrația din Romania in ultimii 15 ani?! Ne au terorizat cu ‘stiri’ de nivel de gazeta județeana , de genul alor de la ora 5. Nu că cele de la 19 ar fi mai breze. Ati uitat de prietenia Adrian Sarbu – Năstase, cand Pro avea datorii la stat?! Mai știți cum se comporta? Cat de americani erau patronii, Sarbu tot ii dadea limbi lui Năstase. E un post de televiziune de divertisment, nu altceva, cel mai rentabil post TV din România. Ma cam îndoiesc că va schimba ăla ceva, exact așa cum e(divertisment)… ii aduce bani. Il cam supra estimati pe Putin si interesele lui – in orice e Putin, de parca ar fi Dumnezeu.

 14. Băi Guşuliță m-ai dezamăgit! Am văzut că te tentează de o vreme asa că am impresia că ai vrut să te iei la întrecere cu Ponta, ba chiar i-ai luat-o înainte. Speri si tu să conduci pesedeu? Că pe Ponta nu-l mai vor pesedeii, dar pe tine te-au primit cu toate brațele deschise. Ce cocotă e politica asta, măi dragă! Ptiu ptiu …

 15. La cum a mutilat comportamentul jurnalistilor PRO TV nu cred ca exista concurent. Zbieratul-fals-mirat nu-l va mai egala nimeni, sa fim seriosi.

 16. Cat mai multe organizatii de presa, cu multiple opinii. Se numeste „free speech”. Este cu adevarat o problema grava faptul ca patronii de media intra in partide, vezi patronul NCN si cel al Realitatea. Dar, banii curg de la partide cam spre toate televiziunile, si nu cred ca se castiga alegerile doar pentru ca dai bani la un post sau la altul.

  • ba se pot castiga. daca procentele diferenta sunt pana in 5%, o televiziune poate inclina balanta catre celalalt partid.

 17. Dan, cred ca e pacat sa-i omiti pe cei de la EuropaFM.
  La Digi24 nu am sesizat deocamdata derapaje sau partinire in ciuda pierderii unor jurnalisti de calibru.

  • Digi24 si Europa FM nu sunt partinitor? Asta este gluma secolului. Ele s-au transformat intr-o mizerie cum rar vezi, i-au depasit pe cei de la Antena 3. Tavitule, faptul ca o televiziune iti ofera doar stirile pe care vrei sa le auzi, nu inseamna ca nu sunt partinitori sau ca nu derapeaza. Eu ma uit numai la Digi24 atata cat imi permite timpul si vreau sa-ti spun ca vad derapaje de care imi este levamite. Dar in fine, bovinele se lasa manipulate, nu este vreo noutate. Daca ma uit la presedintii Romaniei din ultimii 22 de ani, im este clar faptul ca romanul este cea mai retardata bovina posibila. In ultimii 30 de ani am avut numai mizerii in fruntea statului, Acum avem sansa sa alegem o somitate in persoana domnului THEODOR PALEOLOGU, dar bineinteles ca acest om, intr-o tara plina de analfabeti ca Romania, nu o sa stranga nici 10% din intentiile de vot, pentru ca noua, romanilor, ne plac hotii de case si analfabetele, sau furaciosii din fonduri europene, ca doar suntem PRO EUROPA. Cand o analfabeta, un vanzator de copii si totodata hot de case impreuna cu un ciorditor de fonduri europene aduna peste 75% din voturi, este clar faptul ca Romania este o tara pierduta, iar locuitorii ei sunt retardati. Somn Usor, dragi romani. Statul (paralel) va vrea prosti, multi si prosti.

  • @Alin. N-am mai vazut pe cineva sa bage pe banda rulanta asa multe judecati de valoare si generalizari fara a demonstra ceva. Da macar un exemplu , da macar un argument. Sau da-mi timpul inapoi pe care ti l-am dedicat.

  • Postac alin, iar ti-ai facut aparitia, vad, ai raport in seara asta de la mine!

 18. Datoria intelectualului e să-i înveţe pe cetăţeni să se informeze pe net.

 19. Da, domnule, doar Tăpălagă e corect și deontolog, restul sunt niște vânduți.
  Băi, Tăpălagă, tu ar fi trebuit să stai ascuns vreo 10 ani după ce aproape 10 ani ai slujit un turnător dovedit la Securitate. Care e diferența dintre tine și Gâdea sau Badea?

 20. Realitatea TV era un post care abia se taraia in 2004, dar faptul ca erau singurii care aveau cat de cat curaj sa fie contra lui Nastase i-a ridicat foarte mult. Mai ales ca Nastase a pierdut. Da, stiu, Vantu, dar fara realitatea nu stiu daca mai castiga Basescu. Daca Dan Diaconescu a reusit sa transmita OTV din amarata aia de garsoniera inseamna ca o pot face si altii (cu finantare de la diversi „oameni de bine”). Iar oamenii sunt mereu doritori de conspiratii si adevaruri alternative. Daca moguliziunile vor transmite cam aceleasi puncte de vedere, lumea va cauta alternativa. Ca studiourile nu arata „glamour” tot OTV ne spune ca nu conteaza f.mult.

 21. Voi sinteti ziaristi? Ziaristi cu grade..

 22. Despre Gusa nimic nou, doar ca acum e pe fata, nu se mai ascunde. Pe de alta parte, exista un declin al ziarelor si televiziunilor traditionale. iar cei care le-au detinut se orienteaza si ei. Banii nu au culoare politica! Poate este momentul unei televiziuni independente care sa ia locul TVR !

 23. Nu e o mare pierdere faptul ca Pro TV devine membru al unui grup media cu puternice orientari pro-ruse.
  Viitorul media sta in vineo on demand, youtube etc. Televiziunile clasice sunt oricum pe cale de disparitie

 24. Articol pertinent.
  La urma urmei, dezbatem doua stiri diferite, vanzarea PRO Tv si oficializarea relatiei lui Guse cu PSD. Referitor la PRO Tv, acest post s-a mentinut in top tocmai pentru ca s-a tinut de-o parte de mizeriile din politica si a avut o atitudine marcant si uneori chiar obsesiv pro occidentala. Nu am nicio indoiala ca cehul va incerca sa o mentina. Altminteri, ar fi ca si cand ti-a cazut placinta in kkt, degeaba ai cumparat-o, degeaba a fost placinta iami iami.

  La Bucuresti se va schimba politica foarte curand si este de asteptat ca schimbarea sa dureze cel putin 9 ani, dupa calculele mele (alegerile parlamentare vor fi castigate de dreapta iar in perioada 2024-2028 e asteptata disparitia PSD din prim planul politicii, jocurile fiind facute intre altii, antagonizati intre timp. Nu ramane decat ca CNA sa-si intre in atributiuni. ANAF poate si trebuie sa execute silit „trustul” Realitatea si pe Voiculescu personal, iar serviciile si statul roman ar trebui sa se hotareasca in legatura cu Ghita al carui canal a devenit oricum neglijabil, ceva intre un fel de Taraf si Dan Diaconescu direct.
  Digi se mentine inca OK, dar problemele lor sunt legate de obsesia pentru sport si pentru muzica romaneasca proasta (la radio Dgi), de tip „pop corn”, un kitch musical total executat de tot felul de pizdute. Din pacate, presluat si de Europa FM in mare masura.

 25. Ce iz de SNSPA abuzat la @AlexL

 26. Asa cum spunea si Denzel Washington: „daca nu urmaresti stirile esti neinformat, daca le urmaresti esti dezinformat”.
  Si atunci ce e de facut?

 27. Foarte realist articolul . Adevarul cu cât încerci mai mult sa l ascunzi cu atât va ieși mai repede la suprafața . Cât despre cele 5 televiziuni la care faci referire , Dan Tapalaga si pentru ele funcționează legea cererii si ofertei . Nu pot supraviețui toate aplaudând si manipuland in favoarea sistemului bolșevico securist . Cât despre manipulările din social media aici intervenții voi cele câteva publicații oneste de pe online care puteți face reglajele de rigoare când constatați ca raspândacii sistemului “ își fac datoria “

 28. Teszari (Oradea)-Marius Vizer (Oradea & judo)- Cozmin gușă (judo) – Putin

 29. Cum ar fi sa mergi la o firma de cablu tv si sa iti poti alege ce canale tv vrei sa primesti? Asta selectie si concurenta loiala.

 30. Ce procent din populatie se uita la televizor?
  Ce audienta are fiecare televiziune?
  Din acest procent de populatie,telespectator, ce procent va merge la vot?
  Ce procent din populatie se informeaza din alte surse decat TV si cati din acestia vor merge la vot?
  Daca stim sa raspundem la aceste intrebari vom sti in ce fel de tara vom trai in viitorul nu prea indepartat.
  Cat de optimisti sunteti (si pregatiti) sa aflati crudul adevar?
  Dupa parerea mea televiziunea are inca o mare putere in tara noastra. Sper ca hotararea americanilor sa fie doar busines si nu o consecinta a miscarilor geopolitice din zona.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.