G4Media.ro

Cum să-i ajuți pe elevi să nu mai îngrașe porcul în ajun…

Cum să-i ajuți pe elevi să nu mai îngrașe porcul în ajun – 5 sfaturi bazate pe cercetări

Psihologii au identificat mai multe motive pentru care elevii și studenții au tendința să amâne până în ultima clipă o temă, un proiect sau învățatul unei lecții. Pornind de la aceste motive și de la cercetările realizate pe tema procrastinării, omniprezentă fie că e vorba de școală sau de locul de muncă, publicația de specialitate Edutopia.org propune, într-o sinteză, cinci modalități prin care elevii să fie ajutați să depășească această tendință de “a lăsa pe mâine”.

Analiza Edutopia pleacă de la impactul și răspândirea acestui fenomen, dând exemple precum un studiu realizat de un profesor al Universității din Calgary, potrivit căruia “se estimează că 80-95% dintre studenți procrastinează, 75% consideră că ei înșiși fac acest luru, iar 50% procrastinează constant, într-o măsură ce ridică probleme”.

Procrastinarea, arată sursa citată, este asociată în general cu notele slabe, iar cercetări medicale leagă fenomenul de probleme precum depresia, anxietatea sau nivelul ridicat de stres.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu e treaba profesorului român să-i pese de elevi.

    Sarcina lui e să linguşească pe cine trebuie, ca să obţină gradaţii mai mari, asta e tot ce contează.

    Ah, şi să aplaude pe oricine e ministru, indiferent de cât de proastă e.

  2. De acord cu cele scrise, dar profesorii, în majoritate, nu fac cinste profesiei. Da, acum culegem roadele educației comuniste. Dacă înainte de ‘ 89 se făcea carte aceasta se datorează profesorilor educați înainte de comunism.

  3. – Porcul nu se ingrasa in Ajun…
    – Da, dar cel putin moare satul! 🙂

  4. PROCRASTINATORS UNITE … TOMORROW:!: 😆 🙂

  5. Lipsa cronica a predictibilitatii,conduce,implicit,la procrastinare.La noi,nu numai ca se lasa realizarea unui obiectiv in ultima clipa,ci,mai nou,se foloseste si prorogarea,foarte frecvent.Este o caracteristica a natiei autohtone,si anume aceea de a zbura prin vazduh ca un fute-vant ( pasarea ) deghizat in soim!