G4Media.ro

Cum s-a ajuns la interzicerea exporturilor de cereale prin ordonanță militară: consumul…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Preturile la faina si malai din magazine tot vor creste. Cantiatile au fost contractate la preturile de anul trecut de la recolta. Dar din cauza ca oamenii au dat buzna in magazine si au cumparat tot, magazinele au epuizat aceste cantitati (pe pret de 2019).
    Acum trebuie sa re-contracteze cantitati care sa le ajunga pana la revolta noua, doar ca preturile nu mai sunt cele din iulie/august 2019. Ci cele la caee se tranzactioneaza azi. Adica cu 20-30% mai mari.

  2. Stocati cantitati mari de grau,porumb,orez,orz.
    Cumparati de pe piata libera si puneti in depozite.
    Rezultatul este 8 luni.
    Cerealele pot ajunge in rezerva statului si putem hrani populatia la pret decent.
    Oprirea exportului este o decizie buna.
    Uleiul,zaharul se gaseste.
    Rezolvati problema drojdiei prin producatori autohtoni.
    Ajutati initiativele din agricultura,solare,subventii.

  3. In ro exportul de cereale este controlat de multinationale, care ruleaza suma impresionante. Interzicerea exporturilor e super Ok.

  4. Masura este f buna, ma intreb insa cum o sa fie oprit exportul cerealelor care se vor recolta anul acesta si care au fost deja cumparate anul trecut si revandute la bursa. Mafia cerealelor va exploda. Romanii nu se gandesc decat la buzunarul propriu.

  5. Daca nu se gaseste vaccin medicament etc in 1-2 ani cand virusul va face ravagii in Africa , vin Foametea valuri imigranti Rationalizarea Hranei in parti ale planetei.

  6. Wow! Excelenta idee! Ia întrebați fermierii cu cât vindeau grâul ieri și cu cât îl vând azi. Când tot Românașul se pricepe la agricultura și pleacă la sparanghel in Germania ies astfel de “măsuri”. Guvernul nu a făcut altceva decât sa elimine competiția. Singurii cumpărători sunt acum morarii care dictează prețul, el va fi inevitabil, mai mic. Fermierii au inputuri de plătit care le-au sau le vor achiziționa la un anumit nivel de preț. Dacă nu vor face profit, nu vor înființa culturile, dacă nu vor reuși sa își achite datoriile pentru ca statul a prăbușit cu buna știință prețurile sau mai rău, va “rechizitiona” producția, nu vor mai înființa culturi. Simplu, nu? Atunci sa vezi foamete… dar bizonul se bucura ca “intervine statul și avem pâine in țara”. Ar trebui sa vedeti care sunt “comisioanele” plătite de industria moraritului pentru grâu ieftin… hai, sa aveți o zi frumoasa!

  7. Bine ca mai exista si comentarii ale unor oameni care gandesc.
    Cei mai multi merg ca oile.

  8. asigurati internul de toate produsele de panificatie , nu mai importati sticsuri si exportati plusul . Sigur pretul la grau va creste