G4Media.ro

Criză politică în Republica Moldova. Socialiștii i-au dat ultimatum premierului Maia Sandu…

Criză politică în Republica Moldova. Socialiștii i-au dat ultimatum premierului Maia Sandu să își retragă proiectul de asumare a răspunderii pentru numirea Procurorului General

Partidul Socialiștilor (pro-rus, parte a coaliției guvernamentale) i-a cerut vineri dimineață premierului Maia Sandu să retragă proiectul de asumare a răspunderii Guvernului privind modificarea Legii procuraturii, transmite Radio Chișinău. Dacă legea va fi modificată, premierul va fi cel care va numi șeful procurorilor.

Liderul grupului socialiștilor din Parlament a anunțat că i-a dat termen Maiei Sandu până la ora 15.00, când începe ședința Parlamentului, să retragă proiectul de asumare a răspunderii. El nu a precizat ce se va întâmpla dacă Maia Sandu va refuza. Ieri, însă, socialiștii au anunțat că elaborează proiectul unei moțiuni de cenzură.

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pe un proiect de modificare a Legi procuraturii, amintește Radio Chișinău. Noile prevederi îi acordă prim-ministrului dreptul de a selecta candidații pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor. Guvernul a luat această decizie după ce, în aceeași zi, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anulat un concurs de selectare a candidaților la funcția de procuror general.

Foto: Facebook / Maia Sandu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Votați Viorica Dăncilă!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

  2. ar fi trebui sa spuneti ca e vorba de al saselea concurs anulat de actuala guvernare dupa preluarea puterii in iunie: concursurile pentru judecatorii curtii constitutionale, cel pentru serviciul vamal, cel pentru fisc, cel pentru procuratura generala, cel pentru biroul relatii cu diaspora, cel pentru inspectoratul general de politie, la agentia de reglementare in energetica. apoi au pus peste tot interimari pe care ii controleaza politic.

    acum premierul vrea sa numeasca ea propunerile de procuror general. e clar ca se incalaca separatia puterilor in stat. consiliul superior al procurorilor e o institutie de forma in moldova.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.