G4Media.ro

Critici dure într-un raport al Parlamentului European la adresa regulilor din Legea…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Critici dure într-un raport al Parlamentului European la adresa regulilor din Legea Deca-Iohannis privind verificarea plagiatului și mandatele rectorilor / Monitorizarea dă exemplu cazurile Cîmpeanu, Ciucă, Bode

Influența politicului și abuzul de putere politică, precum și problema conducerii instituționale sunt principalele probleme cu care se confruntă România, când vine vorba despre mediul său academic, potrivit unui raport recent publicat sub egida Parlamentului European, citat de Edupedu.ro. Analiza consemnează o scădere a punctajului României la peste jumătate din criteriile pe baza cărora e evaluată libertatea academică în țară. Și enumeră cazurile răsunătoare de plagiat, și incapacitatea mediului academic de a ataca tentativele de încălcare a principiilor academice printre principalele probleme ale acestui sistem.

Analiza citată trece în revistă o serie de evaluări independente ale mediului academic din România, dintr-o serie de perspective. Și arată că, deși țara se menține în „top 20-30%” global din punct de vedere al respectării libertății academice, un indice al libertății academice arată că, în 2022, țara a înregistrat față de anul anterior o scădere ușoară la 4 din 6 indici luați în calcul: indicele general, cel referitor la libertatea de cercetare și predare, cel referitor la autonomie instituțională și cel referitor la expresia academică și culturală.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ei, iata inca un motiv pentru care tovarasii de la putere n-au cum sa sustina real, in fundul sufletului lor, valorile europene pe care le trambiteaza pe unde apuca!
    Ei chiar n-au nicio treaba cu valorile europene, ba chiar cred ca le urasc. Si atunci, de ce acest discurs fals? …simplu, pentru ca de acolo vin banii!… vin multi bani!…. daca sunt bani multi, poti fura mai mult! Iar daca nu poti fura, atunci lasi proiectele de finantare sa moara si dai vina pe PNRR.
    Cu siguranta ca, daca banii ar veni de la est si nu de la vest, automat tovarasii s-ar reorienta, mai ales ca de acolo se trag si radacinile lor culturale si de ideologie.
    Credeti ca bolsevismul se transforma peste noapte in europenism, asa cum s-au schimbat placutele cu ‘militie’ in ‘politie’!!!

  2. Ei, lasa ca a spus Comisia ca totul e in regula, ca sunte adevărați europeni, ca ii vor in continuare ca parteneri. Doar a fost congres PPE la București unde toată lumea s-a pupat cu toată lumea. Plagiatori, dar de ai noștri, cu valori europene.