G4Media.ro

Covid, Corona şi Lockdown, prenume în vogă în Asia

Covid, Corona şi Lockdown, prenume în vogă în Asia

La început s-a aflat de un Corona Kumar, apoi de o Covid Marie: pe măsură ce zilele au trecut, din ce în ce mai mulţi  au dat nou-născuţilor lor prenume care fac aluzie la noul coronavirus, vizibil indiferenţi la consecinţele pe termen lung ale alegerii lor, notează AFP, preluată de Agerpres.

Când Colline Tabesa a născut pe 13 aprilie o fetiţă în Bacolod, Filipine, a decis de comun acord cu tatăl, John Tupas, să-şi exprime recunoştinţa după această naştere care a decurs fără incidente.

„Acest COVID-19 a cauzat suferinţe imense pe întreaga planetă”, a declarat proaspătul tătic, în vârstă de 23 de ani, care şi-a dorit ca fiica sa să poarte un nume care să le amintească că noul coronavirus i-a cruţat. Din acest motiv, micuţa a primit numele de Covid Marie.

Cu câteva săptămâni mai devreme, două mame din sud-estul Indiei au avut aceeaşi idee, în urma sugestiei unui  de spitalul în care au născut. Rezultatul? Unul dintre  se numeşte acum Corona Kumar, iar celălalt, Corona Kumari.

„Le-am spus că aceste nume vor ajuta la conştientizarea cu privire la această boală şi la eliminarea prejudecăţilor care o înconjoară”, a explicat medicul S.F. Basha.

„Spre surprinderea mea, (mamele) au fost de acord”, a adăugat el.

O idee similară i-a venit şi unui cuplu de lucrători migranţi din nord-estul Indiei, care a rămas blocat la mii de kilometri distanţă de casa lor din statul Rajasthan. Cei doi au ales să-şi numească fiul „Lockdown”.

„L-am numit Lockdown, pentru a ne aminti de toate problemele cu care ne-am confruntat în această perioadă dificilă”, a precizat tatăl pentru mass-media.

Tupas, tatăl micuţei Covid Marie, a mărturisit că fost criticat pe reţelele de socializare pentru alegerea sa inedită, pe care nu pare însă să o regrete.

„Ar putea fi victima intimidărilor, dar o voi învăţa pe fiica mea să fie o persoană bună”, a dat asigurări el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.