G4Media.ro

Coronavirus: Condițiile pe care trebuie să le respecte persoanele în autoizolare/ Măsurile…

A little girl sitting in protective mask

Coronavirus: Condițiile pe care trebuie să le respecte persoanele în autoizolare/ Măsurile de prevenție care trebuie luate la domiciliu

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un document în care sunt prevăzute obligațiile care revin persoanelor care sunt în izolare la domiciliu, precum și măsurile de prevenție care sunt recomandate acestora în perioada de claustrare. Una dintre ele este ca persoana suspectată să se izoleze pe cât posibil și față de ceilalți membri ai familiei aflați în locuință.

”Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei și persoanelor care locuiesc la același domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică/confirmată. Toți au obligația de a NU părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării. Dacă restul familiei nu dorește să intre în izolare alături de persoana care a călătorit, atunci se solicită către Direcția de Sănătate Publică intrarea acesteia în carantină instituționalizată. Această opțiune este posibilă numai în cazul în care persoana NU a avut anterior contact cu familia!”, se prevede în documentul Grupului de Comunicare Strategică.

În ce privește aprovizionarea cu alimente sau  alte bunuri a familiilor aflate în izolare, Grupul precizează că aceasta poate fi făcută de către rude sau prieteni cu respectarea unor proceduri speciale.

”Persoanele autoizolate le vor prelua fără a intra în contact cu personalul care face aprovizionarea, păstrând o distanță de minimum 2 metri față de acesta. Practic, alimentele și bunurile sunt lăsate la intrarea în domiciliu (ușa apartamentului/poarta casei) și sunt preluate de către persoana aflată în izolare doar după ce cealaltă persoană s-a retras. Este recomandat ca atenționarea asupra furnizării alimentelor sau produselor să se facă pe cale telefonică, și nu prin atingerea ușii/clanței/soneriei”, recomandă autoritățile.

Citiți integral recomandările autorităților AICI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Deci!
    Autoritatile mi-au comunicat prin mass-media acum ceva timp ca, daca mi-am umplut frigiderul, congelatorul si camara sa am rezerve vre 3-4 saptamani sunt panicard! Multumesc.
    Tot autoritatile mi-au comunicat initial, mie panicardul, ca vor avea grija sa ma aprovizionezeautoritatile locale cu alimente medicamente samd. Ha! In Romania?
    Iar acum mi se spune ca va trebui sa apelez la rude si prieteni, in caz de ceva….
    Auziti bah, ia mai lasati-ma cu sfaturile voastre de rahat.

  2. Deci: Aprovizionare preventiva cu alimente pentru 14 zile este de bun simt, in momentul in care in localitatea de domiciliu se confirma cazuri.

    • Pentru 2 saptamani ma aprovizionez cu alimente de baza in mod normal. Ca nu bat mallurile de 3 ori pe saptamana sa iau cartofi.
      Pe de alta parte, cand se confirma cazurile e mult prea tarziu. Ce haos ar fi daca toti locuitorii unei localitati ar lua cu asalt magazinele abia cand se confirma primul caz in localitatea lor? Adica atunci cand cazurile sunt confirmate, exact atunci iesim buluc la piata, in aglomeratii? De ce, ca sa acceleram raspandirea sau care e logica, ca nu inteleg?
      Nu e mai logic sa facem cumparaturile din timp, treptat, astfel incat fiecare sa gaseasca ce-i trebuie iar magazinele sa aiba timp sa completeze stocurile? Asta ar trebui sa incurajeze ,,autoritatile” vietii mele…
      Iti poate confirma orice militar, unitatile militare au rezerva de alimente neperisabile pentru 6-12 luni, care se reinnoieste periodic, cele vechi se baga la consum. Ce-ar fi sa se-apuce armata sa-si faca stocuri de alimente abia cand declaratia de razboi e confirmata?