G4Media.ro

Coreea de Nord spune că va desfăşura de anul acesta un nou…

Photo by Mikhail Metzel / POOL / AFP

Coreea de Nord spune că va desfăşura de anul acesta un nou lansator de rachete multiple

Coreea de Nord îşi va dota începând de anul acesta forţele armate cu un nou lansator de rachete multiple de calibrul 240 mm, a informat sâmbătă agenţia de presă oficială KCNA, preluată de AFP, transmite Agerpres.

Noua armă va fi desfăşurată până în 2026.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat vineri testarea lansatorului cu un proiectil real. Sistemul a fost modificat tehnic după un prim test care a avut loc la sfârşitul lui aprilie.

Conducătorul de la Phenian a afirmat că doreşte ca producţia lansatoarelor respective să fie adusă „la cel mai înalt nivel”. El a anunţat totodată, fără a da alte detalii, o „schimbare importantă” pentru „întărirea capacităţii de luptă a artileriei”.

Conform sursei citate, opt proiectile lansate de noul sistem au lovit ţinta, dovedind astfel „puterea de distrugere” a armei modificate.

Ministerul apărării din Coreea de Sud nu a fost în măsură să confirme testele nord-coreene, menţionează AFP. Unii analişti bănuiesc însă că Phenianul testează arme noi şi creşte producţia de echipamente de artilerie şi rachete de croazieră înainte de a le trimite Rusiei, pentru războiul din Ucraina, în ciuda sancţiunilor ONU care interzic Coreei de Nord furnizarea de armament.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...