G4Media.ro

Consiliul Naţional al Elevilor: Modul în care va fi făcută rotaţia în…

Consiliul Naţional al Elevilor: Modul în care va fi făcută rotaţia în sistemul hibrid, dacă mai mult de jumătate din clasă alege prezența fizică, ar trebui explicitat cât de curând

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că Ministerul Educaţiei trebuie să revină cu clarificări după ordinul care permite elevilor din anii terminali prezenţa la şcoală, în scenariul roşu, astfel încât elevii, părinţii şi directorii unităţilor de învăţământ din scenariul roşu să cunoască toate procedurile adiacente acestei decizii.

CNE afirmă că „modul în care va fi făcută rotaţia în sistemul hibrid, în cazul în care numărul elevilor care doresc prezenţă fizică depăşeşte jumătate din efectivul clasei, ar trebui explicitat cât de curând, pentru a nu exista lacune în deciziile de la nivelul unităţilor de învăţământ”.

  • „Încă de când acest subiect a fost lansat în spaţiul public de către ministrul Educaţiei, Consiliului Naţional al Elevilor s-a poziţionat ferm şi a solicitat ca elevii din clasele terminale care vor susţine examene naţionale în acest an şcolar să aibă dreptul de a alege dacă vor să meargă la şcoală în format fizic sau online atunci când şcoala se află în scenariul roşu. Astfel, salutăm decizia ambelor ministere de a oferi această posibilitate propusă de Consiliul Naţional al Elevilor, în aşa fel încât dreptul la sănătate să nu fie în niciun fel afectat. Cu toate acestea, este absolut necesar ca Ministerul Educaţiei să revină cu clarificări în cel mai scurt timp, astfel încât să ne asigurăm că elevii, părinţii şi directorii unităţilor de învăţământ din scenariul roşu vor cunoaşte toate procedurile adiacente acestei decizii”, a arătat Consiliul Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Astfel, reprezentanţii elevilor au cerut transmiterea, în teritoriu, pe cale oficială, de către Ministerul Educaţiei, a posibilităţii părinţilor/elevilor majori de a opta pentru forma în care doresc să meargă la şcoală, atunci când unitatea de învăţământ este încadrată în scenariul roşu.

Ei consideră că modul în care va fi făcută rotaţia în sistemul hibrid, în cazul în care numărul elevilor care doresc prezenţă fizică depăşeşte jumătate din efectivul clasei, ar trebui explicitat cât de curând, pentru a nu exista lacune în deciziile de la nivelul unităţilor de învăţământ.

  • „Salutăm decizia ministrului educaţiei şi a ministrului sănătăţii de a le permite elevilor din clasele terminale aflaţi în scenariul roşu să opteze pentru cursurile în format fizic sau în format online. În acelaşi timp, considerăm că este necesar ca Ministerul Educaţiei să înceapă consultările alături de partenerii de dialog social, pentru a identifica cele mai bune metode prin care elevii din clasele terminale pot recupera decalajele pe care le-au acumulat în ultimele luni, fără a-şi pune sănătatea în pericol. Putem vorbi inclusiv despre realizarea unui orar modular, care să presupună prezenţa fizică la şcoală a elevilor din clasele terminale doar pentru materiile de examen. Cert este că noi toţi ne aflăm într-o cursă contratimp, al cărei capăt se afla în mai puţin de 4 luni, la examenele naţionale”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au finalizat ordinul care modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ. Documentul permite elevilor din anii terminali prezenţa la şcoală, în scenariul roşu. De asemenea, prevede că se pot organiza examenele naţionale cu prezenţă fizică la o incidenţă mai mică de 6 la mie. Totodată, spcieliştii au stabilit că masca nu mai este obligatorie la orele de sport în exterior.

  • ”Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3.459/280/06.03.2021 modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, sâmbătă seară, MInisterul Educaţiei.

Modificările incluse în noul ordin comun sunt:

1. Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

2. În situaţia în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezenţă fizică în unitatea de învăţământ pentru:

– toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar,

– elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale;â

3. La nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.

4. Este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:

– simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali;

– evaluărilor naţionale;

– orelor remediale pentru toate clasele.

5. Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare.

6. Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare.

Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Stiti ceea ce este o rotatie? Sau doar sa comentati? Vai de voi….

  2. Din pacate, Marx a invins, si s-a implementat punctul 10 al manifestului sau. Anume, copiii sunt considerati incapabili de munca. Du-te si fa bastonase si bulinute, pana faci 18 ani si ne intereseaza parerea ta.

  3. Toată lumea crede că profesorul e din elastic, se poate întinde după cum vor să tragă de el. Nu, dragilor, și profesorul e om! Avem dreptul la un program de lucru clar, bine reglementat, precum și la timp liber pe care să-l folosim cum credem și avem nevoie.
    Toți trag de noi, ni se dau ordine peste ordine, dar și mașinile se pot bloca…

  4. HIBRIDUL traseistului Cimpeanu este cea mai oribila solutie dintre cele 3 posibile.
    Cimpeanu ipocritul si mincinosul declarase acum 3 saptamani acelasi lucru: hibridul nu merge.
    Mai declarase ca orarele din licee vor fi reorganizate, minciuna cat casa.
    68-70% dintre elevii de a 12 a din Bucuresti au facut rost de Adeverinte de stat online, pentru ca acest nemernic a redeschis liceele fara sa pregateasca nimic, doar sa bifeze si sa behaie la TV ca el e adeptul educatiei bla bla bla.
    Au ramas copiii care n-au adeverinte, iar acum, in Scenariul Rosu, nemernicul ii trimite tot pe ei la liceu, tot ca sa bifeze o tampenie.
    Se fac materii cde BAC online, sportul in clasa cu discutii generale, artele la fel, un singur laptop in fata clasei pentru orele de romana si matematica care sunt online, e un haos generalizat. Daca vrea educatie cu orice pret, de ce accepta ADEVERINTE FABRICATE, MINCINOASE, de ce ii invata pe copii imoralitatea descurcarelii romanesti? El si cu toata gasca lui de consilieri dilii sunt vaccinati bine mersi, cu rapel cu tot, ii doare la basca si in c.r.

  5. Atâtea comentarii…. Numai în tara asta se comentează cu nesimțire. Mai copile tu vezi de învățat ca are cine sa hotărască ce și cum. Atâta amar de oameni cu carte, multa nu 8-10 sau de loc clase, trebuie sa stea la cheremul unor copii care HABAR NU AU (UNII) CUM SA ÎȘI SCRIE NUMELE CORECT sau la cheremul unei vânzătoare de salam(respect pt dânsele DAR… NU SUNT IN MĂSURĂ SA IA HOTĂRÂRI DE ASEMENEA ANVERGURA!! fără supărare). Asa cum eu când cumpăr salamul stau la coada cuminte, plătesc și aștept sa fiu servit cu ceea ce trebuie, NU HOTĂRĂSC CU CE FEL DE CANTAR SA FIE CANTARITA MARFA, SAU CE CULOARE TREBUIE SA AIBĂ HALATUL DOAMNEI VANZATOARE, SAU PE CE MELODIE TREBUIE SA MA SERVEASCĂ.. ASA TREBUIE SA RESPECTAM FIECARUIA LOCUL DE MUNCA.. Dacă ne duce capul.. dacă NU.. Ne băgăm ca musca în.. știți voi ce, ne dam deștepți, cei care, (ex:uitam sa luam banana primita de copil la plecarea acasă de la gradi, timp de 4 LUNI din ghiozdanul copilului!! Poftim EDUCATIE!)…. CE AR FI SA VENIM DOAR CU OBSERVAȚII DECENTE, RESPECTUOASE, CARE VOR FI PRIMITE DECENT ȘI LUATE IN SEAMA DE CEI PUȘI ACOLO PT ASTA.. FĂRĂ URLETE, JIGNIRI, ȘI CEL MAI IMPORTANT.. SA NE VEDEM FIECARE LOCUL PE CARE ÎL OCUPAM IN SOCIETATE… NU E O RUȘINE SA AI 0 CLASE.. E O RUȘINE SA NU AI BUN SIMT, RESPECT… RESPECTA CA SA FII RESPECTAT!

  6. Organizatia asta a elevilor , sta mai mult pe televizor si ” organizeaza ” permanent invatamintul in Romania ! De fapt este vorba de o mina de pesedei , cu limba de lemn ! PS — Tot respectul pt. comentariul d.lui EU !

  7. Elevii sa isi vadă de învățătură și sa lase cadavrele didactice sa își distrugă psihicul și intelectul descifrand doleanțele și ambițiile ministrului educației