G4Media.ro

Consiliul Local Timişoara a desemnat administratorul special al Colterm/ Acesta se va…

Consiliul Local Timişoara a desemnat administratorul special al Colterm/ Acesta se va ocupa de procedura de insolvenţă

Consiliul Local Timişoara a decis, marţi, să îl desemneze pe economistul Cristian Amza în funcţia de administrator special al Colterm S.A., acesta urmând să reprezinte interesele municipiului Timişoara în procedura insolvenţei pe care compania de termoficare o traversează.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi seara, al Primăriei Timişoara, Alexandru Cristian Amza are 40 de ani şi este de profesie economist/expert contabil. Este absolvent al Facultăţii de Contabilitate şi Informatica de Gestiune şi are un Master în Contabilitate Internaţională – Managementul Riscului în Afaceri Internaţionale.
„Administratorul special al Colterm S.A. are o experienţă de 17 ani în societăţi profesionale de contabilitate şi în consultanţa de afaceri şi management. El activează pe piaţa de energie regenerabilă din 2012, gestionând investiţii străine directe, dar şi unele autohtone”, se arată în comunicat.

În calitate de administrator special, Cristian Amza va avea printre atribuţii: reorganizarea societăţii, va administra activitatea societăţii, sub supravegherea administratorului judiciar, va informa Primăria Timişoara cu privire la toate acţiunile întreprinse de administratorul judiciar, va sesiza Primăria Timişoara asupra tuturor deficienţelor de natură a periclita funcţionarea societăţii şi va formula contestaţii în cadrul procedurii de insolvenţă.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, în 18 octombrie, într-o declaraţie de presă, intrarea în insolvenţă a companiei de termoficare Colterm. El a dat atunci asigurări că timişorenii vor avea apă caldă şi căldură, însă la scurt timp după acest anunţ, compania E.ON a sistat furnizarea de gaze naturale către Colterm, din cauza datoriilor. Timp de mai multe zile, timişorenii au rămas fără apă caldă şi căldură, până când edilul a reuşit să găsească un alt furnizor de gaze cu care a semnat contract pe perioadă determinată, cu posibilitate de prelungire şi cu plata în avans.
În 11 noiembrie, Guvernul României a alocat municipiului Timişoara aproape 54 de milioane de lei, pentru termoficare, însă primarul Dominic Fritz a anunţat că aceşti bani vor ajunge până la finalul acestui an.
Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, are datorii la furnizori de peste 300 de milioane de lei, iar în luna mai a fost şi amendată cu 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat certificatele de poluare impuse de Uniunea Europeană. Amenda a fost contestată de Primăria Timişoara.
sursa: News.ro, Sursă foto: Colterm / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Timișorenii trebuie să fie mulțumiți acum că o super mega ultra economistă de hiper top o să dizolve compania de termoficare. Cât despre gigacalorie: la dracu și cu atâta căldură, mai puneți niște cârpe pe voi …

  2. Domnule Fritz eu va platesc căldura,apă rece,apă caldă anticipat in tot cursul anului și alții mii de Timișoreni, așa că nu ne interesează de insolvență voastră,vrem sa ne fie livrate utilitățile pentru care plătim.