G4Media.ro

Consiliul Județean Bihor anunță licitație pentru construirea unui hotel de șapte etaje…

Sursa foto: Primăria Oradea / Facebook

Consiliul Județean Bihor anunță licitație pentru construirea unui hotel de șapte etaje în centrul municipiului Oradea

Consiliul Judeţean (CJ) Bihor va demara, în prima săptămână a lunii octombrie, procedura pentru construirea unui hotel cu şapte etaje în centrul municipiului Oradea.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Bianca Firezar, a precizat marţi, pentru Agerpres, că se intenţionează anunţarea licitaţiei încă de la începutul lunii octombrie şi postarea pe SEAP, pentru găsirea unui investitor, Consiliul Județean, proprietarul terenului, propunând ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obţinerea autorizaţiei de construire.

Terenul se află în proprietatea CJ Bihor şi are o suprafaţă de 3.981 de metri pătraţi. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Ţării Crişurilor şi a viitorului Centru Cultural Multifuncţional, clădire destinată susţinerii unor activităţi culturale şi recreative.

„În acea zonă se poate edifica o construcţie parter+7 etaje, care nu poate depăşi înălţimea Muzeului Ţării Crişurilor. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul Municipiului Oradea şi că este în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesaţi, având în vedere creşterea numărului de turişti”, a precizat, în comunicat, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Investiţia va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafaţa totală a terenului), locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obţină o clasificare de minim 3 stele şi să dispună de cel puţin 120 de camere pentru cazare.

Condiţiile minime obligatorii pentru participarea la licitaţie a operatorilor economici sunt: (1) sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, (2) redevenţă de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) şi (3) grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcţii cu acoperiş şi platforme betonate.

CJ Bihor a aprobat recent, în şedinţa ordinară din 22 septembrie, concesionarea terenului pentru construirea unui hotel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Mare b.ou…numai USA poate avea parcuri centrale….În zona centrala ditamai parcul….la noi ditamai clădirea!

    • Reiterz comentariul pt. Marius. Zona este un camp gol ramas dupa desfiintarea garnizoanei oradea. Se afla aproape de centru doar datorita dezvoltarii urbane din ultimii 15 ani. E plin de parcuri langa ea.
      Hotelul va deservi stadionul, sala polivalenta, centrul multifunctional si o parte din turism. Terenul se da in concesiune pe baza de redeventa, constructia fiind privata. Verifica locatia pe google maps.

  2. Nu e treaba unii CJ sau a unei primării sa determine oportunitatea unei investiții într-un hotel!! Piața trebuie să hotărască ce trebuia se construiască acolo! Poate ar fi locul unui bloc de birouri sau al unui cazinou sau poate al unui hotel, dar nu este de capul unui CJ așa ceva!

    • E teren public. Ideea de hotel facut de stat e ridicola. In orice tara civilizata, un teren liber in centrul orasului inseamna mai mult spatiu redat locuitorilor : parc , spatiu verde, etc.

    • Treaba lor e să facă un proiect prin PNRR pentru energie green-sisteme de aducțiuni a apei termale de la 100 metri adâncime pentru încălzirea locuintelor-pentru tot județul.Stau pe ape termale la 90 grad e și plang că n-au bani de gaz…Rușine!

    • @marius
      Se vorbeste despre redeventa! Asta inseamna constructie privata pe teren de stat. La fel ca si in cazul parcurilor industriale.
      Zona este un camp mare si lat pe care se aflau cazarmi si terenuri ale fostei garnizoane militare. Pana acum 15 ani era periferie dar, odata cu dezvoltarea urbana a ramas un mare gol inconjurat de zone locuite. Parcuri sunt suficiente adiacent zonei. Vezi pe google maps intre muzeu si raul Peta.

    • @rydes
      In primul rand subiectul articolului este altul.
      In al doi/lea, orasul face proiectul de extindere a incalzirii pe geotermal. Acviferul de aub oras nu este suficient decat pt. O parte din el.
      In al treilea- acviferul nu se gaseste in tot judetul ci doar in cateva locuri unde orasele sau localitatile din zona pot accesa fonduri UE, norvegia sau pnrr. Beiusul este momentan cel mai avansat incalzindu-se pe geotermal.
      In al patru-lea rand, chiar daca ar fi inceput proiectele mai devreme tot nu ar fi fost gata pt. Aceasta iarna.

  3. Sper ca dupa ce il fac sa-l vanda pe bani buni. Nu e treaba primariei sa administreze hoteluri.

    • Nu cred ca ai inteles. Cj Bihor detine un teren in Oradea. Ca sa il valorifice, a scos la licitatie cesiunea (un fel de inchiriere a terenului), cu conditia ca pe acel teren sa fie contruit un hotel care sa respecte niste standarde. CJ Bihor nu o sa construiasca si nici nu o sa administreze hotelul, ci entitatea privata care va castiga licitatia. CJ nu va avea cum sa vanda hotelul caci nu il va detine din capul locului. Doar terenul ramane in proprietatea CJ, dar cum vorbim de cesiune, nu cred ca se va pune problema sa il vanda. Cel putin nu curand.

  4. Nu au unde duce amantele.