G4Media.ro

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu anunță reforme majore: ”Avem două direcții esențiale –…

Secțiune susținută de
Concordia

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu anunță reforme majore: ”Avem două direcții esențiale – fondurile europene și reformele structurale”

Cosmin Marinescu, consilierul prezidențial pe probleme economice, anunță într-un articol pe blog că România trebuie să se concentreze pe două direcții esențiale pentru a depăși criza provocată de pandemie – reformele structurale și atragerea fondurilor europene pe proiecte de infrastructură.

El arată că, în plină pandemie, România a plecat din postura țării cu cel mai mare deficit bugetar la sfârșit de 2019, motiv pentru care Comisia Europeană a și lansat procedura de deficit excesiv.

”Dacă luăm în considerare abaterea deficitul bugetar în raport cu 2019, se poate observa că România se plasează, alături de Bulgaria și Suedia, în extremitatea pozitivă a clasamentului, printr-o creștere a deficitului bugetar de circa 4,7 puncte procentuale față de ponderea deficitului în PIB din anul anterior”, scrie el în legătură cu creșterea deficitelor bugetare în toată Uniunea Europeană.

Marinescu face o trecere în revistă a măsurilor guvernamentale pentru sprijinirea economiei și rezultatele macroeconomice din trimestrul trei și arată că ”dacă estimările actuale se confirmă, fie și cu o anumită marjă de abatere, putem spune că România a traversat 2020, anul crizei-corona, cu o scădere economică moderată, dar și cu o deteriorare moderată a soldului bugetar. Un asemenea scenariu conturează, astfel, premisele raționale de la care pornim în consolidarea economiei și a finanțelor publice în anii următori”.

Citește tot articolul pe blogul lui Cosmin Marinescu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Toată administrația prezidențială este în campanie cu tot cu molăul, spre amuzamentul meu PSD să câștige alegerile parlamentare și vor intra la guvernare iar după alegeri sa meargă la Cotroceni cu o propunere de premier să vedem fața la Ficus atunci.

 2. Trebuie sa manance si el o bucata de paine.Zii inainte!

 3. Vor face reforme ample, vor eradica mafia si coruptia, numai dupa ce parasesc guvernarea.

 4. De ce nu s-a apucat de reforme în 2014, când a devenit președinte? Dacă prin parlament s-au format majorități cu ajutorul PNL-ul pentru a trece legi toxice, se puteau trece și reforme.

  Aș înțelege ca unii care n-au mai fost la putere să promită marea cu sarea, dar unii care au fost ar trebui să ceară voturi pe baza a ceea ce au făcut, nu tot pe promisiuni. Cine îi face strategia lui Iohannis e paralel cu societatea secolului 21.

 5. De fapt, vrea să spună „ce bine a gestionat guvernul PNL țara și economia în condiții de pandemie!”
  Am citit articolul de pe blog sperând că găsesc ceva și pentru ce va sa vină și nimic!!
  De interpretări ale fenomenelor trecute suntem satui, dragi consilieri, analiști, specialiști, etc!

 6. marca REFERENDUM?

 7. Cam seamana cu a vinde pielea ursului din padure…

 8. Oare ce o intelege dl. consilier prezidential prin „avem doua directii esentiale”? Mai exact cum putem avea vreo dovada ca are vreo referinta pentru expresia pe care o foloseste? Unde, mai exact le are …?

  Domnu Marinescu, ziceti-i lu’ şefu’ sa o ia incet, pas cu pas, ca si asa e depasit rau. Sa termine intai cu dezastrul din „România Educata” si dup’aia sa isi sumeata pantalonii si sa treaca la alte proiecte marete.

  Hai, ca va lasa pe toamna si un student modest de la ASE la cum va prezentati, dl. Marinescu …
  Ia ziceti-ne, unde anume se aplica atributiile presedintelui in problema fondurilor europene si a reformelor structurale?!
  Jos, ne vedem la toamna cealalta. Sa veniti cu taxa platita, ca altfel nu intrati in restanta! 😎

 9. Cosmine, lasa-ne cu „directiile esentiale”…
  Acum cativa ANI ati promis Educatia ca „directia esentiala”, s-a ales praful si pulberea de-atunci, din 2014…
  „Directii” in prag de alegeri, asta stiti.. dupa aia „potopul”….

 10. Cr fata de reformat are asta,!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.