G4Media.ro

Condiții pentru românii care călătoresc în Cehia: Imediat după intrarea în țară…

Condiții pentru românii care călătoresc în Cehia: Imediat după intrarea în țară trebuie să își anunțe sosirea Direcției de Sănătate Publică, pe raza căreia se află locul de reședință declarat, și să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-au modificat condițiile de intrare în Cehia, în funcție de statele de proveniență a persoanelor.

Românii care ajung în Republica Cehia pot intra pe teritoriul țării fără a justifica scopul călătoriei (spre deosebire de persoanele din statele terțe, aflate pe lista roșie), însă, imediat după intrare, trebuie să își notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, Direcției de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reședință declarat (hotel, locuință) și să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situația în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

Țările au fost clasificate pe două categorii: verde (risc scăzut de infectare) și roșu (risc înalt de infectare), iar România este inclusă, începând cu data de 3 august 2020, ora 00:00, pe lista roșie.

Clasificarea statelor în cele două categorii face obiectul unei reevaluări permanente, bazată pe evoluția situației epidemiologice din fiecare stat, transmite MAE.

Totodată, toate persoanele care au locuit mai mult de 12 ore, în ultimele 14 zile, pe teritoriul României trebuie să își notifice prezența autorităților sanitare, imediat după intrarea pe teritoriul Republicii Cehia, și să prezinte ulterior Direcției de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reședință declarat un test molecular privind infecția cu COVID-19.

Măsurile menționate nu se aplică următoarelor categorii de persoane:

-personalul din domeniul transportului internațional, dacă motivul de intrare este justificat prin documente corespunzătoare;
cetățenii statelor membre UE și străinii posesori ai unui permis de ședere de lungă durată sau permanent într-un stat membru UE care tranzitează Republica Cehă în termen de 12 ore.

Tranzitul este permis în următoarele condiții:

-Cetățenii români care tranzitează Republica Cehia pe cale aeriană nu trebuie să respecte măsuri speciale, cu condiția să nu părăsească zona de tranzit din aeroport.

-Cetățenii români care tranzitează pe cale rutieră Republica Cehia nu sunt supuși niciunei condiționări sau obligații, dacă durata tranzitului nu depășește 12 ore.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965; 00420 257 530426.

Este recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51905, http://praga.mae.ro/ și http://www.mae.ro/.

Foto: Praga, capitala Cehiei / Sursa: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cehia nu e tara in care acum cateva saptamani oamenii participau la petreceri publica cu mii de participanti in care se sarbatorea victoria impotriva virusului ucigas? :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.