G4Media.ro

Condamnat pe viață pentru uciderea soției și fiului, fostul avocat Alex Murdaugh…

sursa foto: Captură video

Condamnat pe viață pentru uciderea soției și fiului, fostul avocat Alex Murdaugh a mai primit 40 de ani de închisoare pentru fraudă și spălare de bani

Criminalul condamnat Alex Murdaugh a primit luni o nouă sentință la închisoare, de data aceasta la un tribunal federal, unde un judecător l-a condamnat la 40 de ani după ce anul trecut a pledat vinovat la aproape două duzini de acuzații de conspirație, fraudă și spălare de bani, transmite CNN.

Sentința federală – care include un ordin prin care Murdaugh va plăti peste 8,7 milioane de dolari ca despăgubire victimelor sale – va fi aplicată concomitent cu cei 27 de ani pe care îi ispășește deja în urma pledoariei de vinovăție în instanța de stat pentru infracțiuni similare.

Atât dosarul federal, cât și cel statal, au pornit de la o conduită financiară necorespunzătoare despre care procurorii spun că avocatul, acum radiat din barou, a fraudat cu milioane de dolari clienții săi și firma de avocatură pentru vătămări corporale.

Acest lucru se adaugă la cele două sentințe consecutive pe viață pe care le-a primit în urmă cu un an pentru condamnarea sa pentru uciderea, în iunie 2021, a soției sale, Maggie, și a fiului său de 22 de ani, Paul – crime pe care procurorii statului le-au prezentat ca o încercare disperată de a distrage atenția și de a întârzia investigațiile privind schemele sale financiare în curs de destrămare.

În timp ce Murdaugh insistă că este nevinovat de crime, el a recunoscut crimele financiare, spunând că întreținea o dependență de opioide de un an de zile.

Murdaugh a pledat vinovat în septembrie anul trecut la 22 de acuzații federale, inclusiv conspirație pentru fraudă electronică și fraudă bancară, fraudă electronică, fraudă bancară și spălare de bani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...