G4Media.ro

Concerte, ateliere şi spectacole, în weekend la Grădina Botanică din București, la…

Sursa foto: Pixabay

Concerte, ateliere şi spectacole, în weekend la Grădina Botanică din București, la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Strada Armenească

Concertele live ale unor artişti din Armenia şi România, un târg meşteşugăresc, spectacolele de teatru de păpuşi pentru cei mici sunt doar câteva dintre evenimentele pe care organizatorii le-au pregătit la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Strada Armenească, ce se va desfăşura la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, pe 26 şi 27 august.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Armenilor din România transmis, luni, Agerpres, cultura şi tradiţiile armeneşti vor fi sărbătorite în mijlocul naturii urbane, la un picnic festiv, unde publicul se va putea bucura de concerte ale unor artişti armeni, români şi aparţinând minorităţilor etnice din România.

Grădina Botanică din Bucureşti va găzdui, în cadrul festivalului, zece concerte de muzică live ale unor artişti din Armenia şi România, două DJ sets, un târg meşteşugăresc, iar participanţii se vor bucura de gastronomii internaţionale, cafea la nisip, expoziţii, o bibliotecă în natură, realizată de Editura Ararat şi ateliere de dansuri armeneşti, sculptură tradiţională în piatră (Khachkar).

Cei mici vor avea o zonă dedicată, unde se vor putea juca în natura urbană, iar între orele 12,00-14,00 vor putea asculta poveşti armeneşti, sau participa la spectacole de teatru de păpuşi şi ateliere susţinute de Mark Twain International School (între orele 13,00 şi 19,00, în fiecare zi), anunţă organizatorii.

Festivalul îşi deschide porţile pe 26 şi 27 august, între orele 12,00 şi 22,45.

În deschidere, de la ora 12,00, cei interesaţi vor putea participa la un atelier de sculptat în piatră – Hacikar, susţinut de Narine Poladian, iar copiii vor putea viziona, de la aceeaşi oră, spectacolul de păpuşi „Trio Puppet”.

Alte ateliere pregătite pentru vizitatori sunt: un atelier de brodat şi pictat textile cu motive armeneşti, susţinut de Centrul Cultural Teryan, un atelier de dansuri tradiţionale armeneşti, susţinut de Karin Folk Dance and Song Group şi Ansamblul Vartavar, un alt atelier de brodat şi pictat textile cu motive armeneşti, susţinut de Centrul Cultural Teryan, un atelier de sculptat în piatră – Hacikar, susţinut de Narine Poladian, dar şi o serie de ateliere pentru copii susţinute de Mark Twain International School.

Din oferta festivalului nu vor lipsi concerte susţinute de Taraf Flamenco, Mahala Rai Banda, Via Dacă, Hayk Karoyi & Susanna Najarian, Tarup Trio by Miqayel Voskanyan, Bogdan Simion şi Lăutarii de mătase sau Karin Folk Dance & Song Group, spectacolul de dans susţinut de Ansamblul Vartavar, un spectacol susţinut de Ionuţ Galani şi Ansamblul Asteria al Uniunii Elene din România & Antonia Cojocaru, dar şi un spectacol oferit de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Intrarea este liberă. Pentru a ajunge în perimetrul festivalului, accesul în Grădina Botanică se realizează după achitarea unei taxe de 10 lei, la intrare sau online pe https://events.unibuc.ro/gradina-botanica/intrare-22/.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează