G4Media.ro

Companiile Petrotel Lukoil și Lukoil Olanda, achitate în dosarul de fraudă și…

Sursa: Petrotel.lukoil.com

Companiile Petrotel Lukoil și Lukoil Olanda, achitate în dosarul de fraudă și spălare de bani cu prejudiciu de aproape 1,7 miliarde de euro

Tribunalul Prahova a dispus achitarea, în rejudecare, a companiilor Petrotel Lukoil și Lukoil Olanda în dosarul de fraudă și spălare de bani instrumentat de procurorul Mircea Negulescu zis Portocală de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, potrivit deciziei instanței.

Fostul director general al Petrotel Lukoil, Andrey Iurevici Bogdanov, a fost achitat pentru folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani.

Și cetățenii ruși, Alexey Voinstev şi Olga Kuzina, directori generali adjuncţi ai Petrotel Lukoil, cetăţeanul moldovean Andrei Raţă, membru în Consiliul de Administraţie al rafinăriei, Dan Dănulescu, un alt director general adjunct la Petrotel Lukoil și Dorel Duţu, contabil şef al companiei, au fost achitați.

Tribunalul a decis revocarea măsurilor asigurătorii asupra rafinăriei Petrotel Lukoil în valoare de aproape 1,7 miliarde de euro.

Sentința nu e definitivă, putând fi atacată de procurori la Curtea de Apel Ploiești. Dosarul a fost trimis în judecată în 2015.

Foto: Rafinăria Lukoil Petrotel (Sursa: Site-ul oficial al companiei)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Doar sentințe dezamăgitoare pentru furturile de anvergură din România.

  2. Procurorul Negulescu? Iohanis ești un trădător, cu astfel de oameni ai vrut sa duci lupta anticorupție? Prejudiciul ar trebui recuperat din vânzare caselor lui Iohanis și Kovesi.

  3. Justitia din Romania nefunctionala. Se ocupa numai de prescriere si inchidere de dosare. Romania-i vandalizata , devalizata si jefuita in totalitate , iar justitia „se face ” ca lucreaza.

  4. Felicitări lui Putin și slugii lui, Predoiu.

  5. Ultimul TUN de Iarna … Redactia P*zdii, Asta-i Stire de HEADLINE !!

    • Vedeti ca v-am facut socoteala, pe rit francez, la articolul cu t*ganii. :*

  6. DE AICI I SE TRAGE LUI PORTOCALA ? DE LA „FRATII” DE LA RASARIT ?
    BRAVO dornene, BRAVO tuddorele ! I-AT REZOLVAT SI PE ASTIA!