G4Media.ro

Compania aeriană Aeroflot din Rusia a trimis unul dintre avioane în Iran…

Sursa Foto: Facebook/ Azzam Ameen

Compania aeriană Aeroflot din Rusia a trimis unul dintre avioane în Iran pentru reparații

Cel mai mare transportator aerian rus Aeroflot, ale cărui capacități de întreținere a aeronavelor sunt paralizate de sancțiunile occidentale, a trimis unul dintre avioanele sale Airbus în Iran pentru reparații, a anunțat marți compania, scrie Reuters.

Potrivit sistemului de urmărire a zborurilor Flightradar24, avionul Airbus A330-300 a zburat spre Teheran pe 5 aprilie și a rămas acolo până în prezent.

„Întreținerea aeronavei Airbus A330 (în Iran) va fi implementată de un furnizor pentru o gamă largă de lucrări”, a precizat Aeroflot într-un comunicat.

Publicația RBC a relatat prima despre întreținerea în Iran.

„Firma are toate resursele materiale necesare, certificate și o experiență vastă, (în timp ce) furnizorul efectuează întreținerea cu un nivel ridicat de calitate”, a precizat compania aeriană.

Aeroflot a refuzat să comenteze detaliile și nu a numit operatorul care va efectua reparația.

Sancțiunile impuse Rusiei după ce aceasta și-a trimis trupele în Ucraina în februarie anul trecut au împiedicat companiile sale aeriene să obțină aeronave și piese de schimb sau să efectueze lucrări de întreținere în Occident. Companiile aeriene rusești continuă să opereze avioane occidentale, dar are dificultăți să importe piese de schimb.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La intoarcere intra direct in Kremlin. 9/11 rusesc. Fain.