G4Media.ro

Comitetul Internațional Olimpic a anunţat că a început o investigaţie privind cazul…

Secțiune susținută de

Comitetul Internațional Olimpic a anunţat că a început o investigaţie privind cazul sportivei belaruse Kristina Ţimanuskaia

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că a început o investigaţie privind cazul sportivei belaruse Kristina Ţimanuskaia, relatează BBC.

„Trebuie să stabilim cu exactitate ce s-a petrecut. Este nevoie de timp”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

„Între timp, principala noastră grijă este sportiva”, a mai adăugat acesta.

Atleta Kristina Ţimanuskaia, în vârstă de 24 de ani, a primit o viză umanitară din partea Poloniei şi urmează să părăsească Japonia miercuri.

Sportiva belarusă a spus duminică faptul că antrenorul echipei sale a obligat-o să își suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înainte de a fi condusă la aeroport de către oficiali ai Comitetului Olimpic din Belarus, pentru a fi trimisă înapoi în țara natală.

Ţimanuskaia criticase cu câteva zile înainte Federația de Atletism din Belarus, susținând că a fost obligată să participe la ștafeta 4×400 de metri, când trebuia să alegere inițial 100 și 200 de metri, fiindcă alte două sportive belaruse nu reușiră să îndeplinească numărului suficient de controale antidoping.

Atleta a mai afirmat că îi este „frică” de faptul că va ajunge la închisoare dacă se va întoarce înapoi în Belarus.

Incidentul vine în contextul în care regimul președintelui din Belarus, Alexander Lukașenko, urmărește o represiune continuă a opozanților politici, jurnaliștilor și activiștilor, în încercarea sa de pune capăt protestelor istorice din 2020, după ce acesta a fost reales pentru un al cincilea mandat de președinte.

Sursa foto: Twitter/ @tutby

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter