G4Media.ro

Comisia Europeană a lansat două noi proceduri juridice împotriva Marii Britanii, ca…

Sursa foto: Unsplash / Heidi Fin

Comisia Europeană a lansat două noi proceduri juridice împotriva Marii Britanii, ca reacţie la decizia premierului Johnson de a elimina unilateral părţi din Protocolul privind Irlanda de Nord

Comisia Europeană a lansat miercuri două noi proceduri juridice împotriva Marii Britanii, ca reacţie la decizia premierului Boris Johnson de a elimina unilateral părţi din Protocolul privind Irlanda de Nord, convenit în cadrul acordului cu Bruxellesul asupra Brexit-ului, relatează DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Procedurile ar putea duce la impunea de amenzi de către Curtea Europeană de Justiţie, deşi acest lucru va dura cel mai probabil cel puţin un an.

Comisia Europeană a precizat în acelaşi timp că vrea să reia negocierile cu Marea Britanie pentru a rezolva dificultăţile în legătură cu transportul produselor britanice în Irlanda de Nord.

Această provincie britanică face parte din piaţa unică europeană a bunurilor, ceea ce înseamnă că importurile din restul Regatului Unit sunt supuse declaraţiilor vamale şi uneori necesită controale la sosire.

Această înţelegere a fost stabilită pentru a se evita reinstalarea controalelor la frontieră între Irlanda de Nord şi Irlanda, membră a UE. Controalele au fost eliminate după acordul de pace din Vinerea Mare din 1998.

„Guvernul britanic şi-a anunţat încă o dată intenţia de a încălca legislaţia internaţională. Nu cred că este nevoie să fii avocat pentru a şti că schimbarea unilaterală a unui acord este ceva greşit”, a spus un oficial al UE.

Sursa foto: Unsplash / Heidi Fin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...