G4Media.ro

Coaliția, paralizată de lipsa reformelor. Moment critic la fix șase luni după…

Coaliția, paralizată de lipsa reformelor. Moment critic la fix șase luni după preluarea guvernării

Zero reforme structurale, blocaje pe linie la SIIJ, la pensiile speciale ori reforma administrației și bugetarilor. În afara performanței economice peste așteptări, bilanțul coaliției de guvernare după exact șase luni e dezamăgitor. El reflectă faliile dintre agenda USR PLUS și cea a PNL – UDMR, dar și tensiunile ce dau în clocot în interiorul PNL. Nervozitatea în coaliție e maximă, după cum arată ultimele ieșiri ale lui Florin Cîțu și Dan Barna, iar o ruptură majoră nu e deloc exclusă.

  • ”Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat. De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe, altă soluţie nu văd”, a spus Cîțu marți. Barna a întărit opțiunea: ”Înţeleg nemulţumirea premierului, o împărtăşesc şi eu. Până acum s-a dat vina că e perioadă electorală, e delicat, mă rog… Cred că nişte asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă”.

Revolta celor doi vine din bilanțul extrem de slab al primelor șase luni de guvernare, pe care o decontează masiv, după cum arată ultimele sondaje de opinie. Reforma educației, alegerea primarilor în două tururi, desființarea Secției Speciale, repararea legilor justiţiei și a codurilor penale, eliminarea pensiilor speciale, legea Romexpo, eliminarea cumulului pensie-salariu la stat, legea educaţiei sanitare – toate sunt blocate în Parlament, unde PNL-ul controlat de Ludovic Orban și UDMR vorbesc mai degrabă pe limba PSD (vezi cazul Romexpo) decât pe limba reformelor cerute de o parte semnificativă a electoratului lor.

Să nu uităm și de președintele Iohannis, care nici el n-a sprijinit prea mult reformele. Ba dimpotrivă, putem spune. Când ministrul Stelian Ion a propus aviz obligatoriu al CSM pentru numirea procurorilor șefi, așa cum scrie și în programul de guvernare, Iohannis l-a refuzat categoric. Când toată lumea de bună credință a criticat legea PSD prin care evazioniștii scapă de închisoare, Iohannis a promulgat-o fără să o mai întoarcă la Parlament. Când dezastrul din Justiție e evident, inclusiv cel făcut de oamenii numiți de el însuși la șefia DIICOT ori a Parchetului General, Iohannis nu suflă o vorbă. La fel, nu suflă o vorbă în cazurile strigătoare la cer ale suspiciunilor de plagiat ale unor Licu și Olaru, deși ”România educată” e proiectul lui de suflet.

În cazul lui Florin Cîțu, în spatele exasperării față de Parlament există și conflictul lui tot mai deschis cu Ludovic Orban. Miza luptei politice dintre cei doi e enormă: câștigătorul are șansa să conducă PNL și guvernul timp de două mandate, adică exact perioada în care România primește aproape 80 de miliarde de euro de la UE.

Realitatea e însă evidentă: pe lângă stângăciile guvernului în susținerea unor reforme structurale (în justiție, administrație, sistemul de pensii, salarizarea bugetarilor), Parlamentul a devenit o frână. Orice proiect care aduce o schimbare a status-quo-ului moștenit de la PSD moare lent în legislativ.

Iar când apar schimbări făcute de Parlament, unele amintesc de brutalitatea celor operate de PSD. Vezi doar cazul schimbării Avocatului Poporului – criticată de Comisia de la Veneția, și numirea șefilor interimari de la TVR și Radio România printr-o procedură neconstituțională, repetată apoi la limita moralității. Să nu mai vorbim despre propunerea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului a unui respectabil magistrat, tânăr pensionar de 49 de ani cu pensie de 10.000 de lei, care va fi dublată de salariul aferent funcției. Adică exact invers decât a promis coaliția, care din vorbe e o mare adversară a pensiilor speciale și a cumulului pensie-salariu la stat.

În aceste condiții, tensiunea crește zilnic.

În primul rând, tensiunea din interiorul PNL. Taberele Orban – Cîțu se luptă atât subteran, cât și la vedere, și ritmul confruntării va crește până la congresul din 25 septembrie. Până atunci, orice încercare de reformă e moartă din fașă, pentru că nici unul dintre competitori nu vrea să-și sperie electoratul intern. Va fi o nouă băltire până la finalul lunii septembrie, iar după congres va mai trece ceva timp până când învingătorul își va impune punctul de vedere în guvern.

Și în coaliție atmosfera e complet deteriorată. Barna & co au înțeles perfect jocul făcut de PNL și UDMR, care faultează pe rând orice tentativă de reformă. Comportamentul lor amintește de blocajul făcut de baronii PDL și colegii UDMR-iști la multe tentative de reformă împinsă de Băsescu în perioada guvernului Boc.

Pentru USR PLUS, bilanțul guvernării e cu adevărat alarmant. Aproape nici unul dintre marile angajamente de campanie nu a fost adoptat. Sondajele arată o tendință clară de scădere, iar partidul e și el în prag de alegeri, unde fiecare candidat – Barna și probabil Cioloș – va vrea să arate că e cel mai reformist și cel mai radical când vine vorba de aplicat promisiunile din campanie.

Dan Barna a vorbit în trei rânduri în doar două zile despre nemulțumirea față de ritmul coaliției. Nu e nimic jucat. Barna e vârful aisbergului de instatisfacție din USR PLUS, un partid care își joacă în aceste luni chiar existența. Încă un an la guvernare fără a face marile reforme promise în campanie se poate traduce într-un rezultat catastrofal la următoarele alegeri. Dan Tăpălagă avertiza încă din 22 decembrie 2020 că ”ministerele grele obținute de USR/PLUS îi pot sălta sau coborî”. Stângăciile unor miniștri USR PLUS se adaugă și ele frânelor din Parlament. Iar acum, pentru că a semnat noul protocol al coaliției, USR PLUS nu se mai poate plânge public prea tare – și-a asumat un alt tip de comportament în coaliție. Ceea ce înseamnă că USR PLUS trebuie să încerce să găsească soluții politice ca să-și treacă obiectivele. Iar dacă nu le găsește, dacă nu are sprijinu coaliției, prea multe soluții nu are.

De aici și promisiunea lui Cîțu și Barna că guvernul va începe să facă reforme prin OUG. Multe dintre aceste reforme sunt prinse în PNRR și guvernul Cîțu va folosi acest pretext pentru adoptarea de OUG-uri. Istoria recentă ne arată însă că, fără sprijinul Parlamentului, aceste reforme împinse exclusiv de guvern sunt fragile și reversibile.

OUG-urile nu sunt soluția magică. Fără un Parlament aliniat, care să răspundă rapid liderilor de partid pe marile direcții de reformă, guvernul va eșua garantat.

Alegerile din PNL sunt noul punct de plecare al guvernării. Până atunci nimeni nu mai are vreo așteptare de schimbare reală. Dacă reformele vor stagna însă și după alegerea viitorului președinte al PNL, cu greu va mai putea fi ținută sub capac presiunea internă din coaliție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

57 comentarii

  1. Ce reforme?
    Pai guvernul asta a fost pus tocmai pentru ca smecherii din umbra sa se asigure ca nu se va schimba nimic, nimic din ceea ce s-ar putea sa-i afecteze!
    Guvernul Catu a fost pus ca CERTITUDINE ca nu se va schimba nimic, ca nu vor pierde nimic din privilegiile, din salariile, din pensiile speciale militare, din pensiile din justitie, din varstele adolescentine de iesire la pensie, din tichete, sporuri, drepturi castigate ilegal!

    Guvernul Catu a fost pus ca inechitatea sociala sa persiste, ca NECONTRIBUTIVITATEA sa se mentina, ca diferentele sociale sa se accentueze !

    Guvernul Catu a fost pus pentru a ne indatora cu 35 de miliarde de euro intr-un an, bani pe care nu-i poate justifica! Zero investitii, zero echitate sociala!

    Guvernul Catu este guvernul securistilor, al tinerei generatii de securisti, care sunt pusi sa pastreze drepturile generatiilor anterioare si ale lor!

    Catu = faliment national nedeclarat, inechitate sociala, hotia a banului public !!!

    • Munca la Stat nu se compara cu nimic in special atunci cand e bine platita iar cei care incaseaza salariul lunar nu depind de acei bani pentru ca au afacerile lor private.

    • USR+au fost primii care au angajat o tânără pensionară în apararatul guvernamental.Și încă ceva cum încasează Barna și alți miniștrii salariul de la guvern și de la parlament? Măi sunt și prin CA sau alte slujbe private?Chiar mă gândesc cum se face că un salahor care muncește 10 ore pe șantier nu se gândește la a doua slujbă ,oare de ce că și miniștrii spun că muncesc 12 ore pe zi.

    • Coalitia este paralizata pentru ca se impiedica de grupul infractional organizat psd, la care au aderat majoritatea judecatorilor de la CCR, demisul Avocat al Poporului, majoritatea judecatorilor din CSM, Inspectia Judiciara, Sectia Speciala.
      Pentru apartenenta la un grup infractional organizat, pentru abuz in serviciu, pentru depasirea atributiunilor si pentru favorizarea infractorilor, judecatorii corupti de la CCR, CSM, ICCJ si Avocatul Poporului ar fi trebuit sa fie de mult trimisi in judecata, revocati din functii si arestati.

    • Guvernul Catu este catastrofal. Nici o promisiune electorala nu a îndeplinit, ba mai mult a continuat stilul guvernelor PSD: corupție cat cuprinde, cleptocratie din plin, impostura din belșug. Aroganta lui Catu o depașește pe cea a lui Orban, deși se vede clar că este un tip mediocru. Doar proasta României a mai condus la fel de „bine” ca actualul guvern.

  2. Nu știu ce se întâmplă dar nu văd în pnl nici cea mai mică dorință de a face ceva in țara asta, adică parcă sa vorbit cu psd :tura asta noi după care voi și tot așa încâ 30ani

    • si ce te miri? ne asteptam la asta. grav e ca nici la usr nu e mare scofala, cu cateva exceptii notabile. dar nu e suficient.

    • Se vor revansa fata de noi cand vor reusi sa treaca ANPC in subordinea Parlamentului.
      Trebuie sa va hotarati: vreti stabilitate sau nu?
      Nu pot sa strige public cei din coalitie unii la altii ca aia si ca ailalta. Doar Cîtu (re)actioneaza brusc pentru ca are cu ce.
      Restul e tacere…

  3. Am stiut din capul locului ca PNL este PSD. Stim asta din toata istoria post decembrista. Nu vad unde e problema. Asta au votat romanii. Sa le fie de bine, mai ales majoritatii care sta pe margine si nu participa la vot. Cu 38-39% prezenta nu ai cum sa schimbi clasa politica.

    • @lol: Comentariu scurt și cuprinzător. Subscriu. În țara nesimțirii și a trândăviei proverbiale, ar trebui introdusă obligativitatea votului.

    • @ Marchi,
      Obligativitatea votului acordat PNL si USR?

  4. Când am zis ca anul ăsta e pierdut, mai țineți minte?!
    Oricum, după presiunea internă a partidelor din coaliție urmează imediat presiunea externă lor!
    Am făcut căcatul praf cu aceasta coaliție!

    • Evident ca nu mai tinem minte. Cum oamenii aici posteaza 90% pe langa subiect, sa isi verse frustrarile personale sau ca asta le e job-ul, doar nu te astepti sa-ti fie citite si retinute mesajele.

      In cazul tau particular , mai ales ca sunt prea multe

    • Prin februarie!
      O să fiu mai reținut!

    • „Am făcut căcatul praf cu aceasta coaliție!”

      Nu e raiul pe pamant, dar inca 4 ani cu PSD la putere era deja de nesuportat. Era singura alternativa.

      In plus, suntem dupa doar 6 luni de guvernare, chiar daca poate par mai multe. Cred ca de abia dupa un an vom avea o imagine mai clara despre directie. Trebuie neaparat sa treaca si alegerile interne din PNL si USRPlus.

  5. Situatia e albastra pentru noi, in primul rand, nu neaparat in Coalitie. Cei din Coalitie poate ca sunt adeptii zicalei „sula si caciula”, adica interesul poarta fesul. De unde atatia „bratieni”, la urma urmei.
    Problema e alta. Nu cred ca va mai trece multa vreme pana ce unii dintre simpatizantii PSD, ai reformistilor din PNL si ai USR vor realiza ca sunt de aceeasi parte a baricadei si ca, de fapt, vor de la politicieni cam acelasi lucru. Atunci s-ar putea ca populatia sa respinga toate formulele de guvernare posibile, inclusiv solutia imorala dar considerata sigura a reincalzirii ciorbei USL, colaborarea dintre PSD „reformat” si PNL, aripa majoritara, fripturista (aici sunt inghesuiti la gramada si fostii uselisti din PNL si pedelistii spalati la izmene de duhoarea fostului lor lider).

    N-as vrea sa fiu in pielea liderilor PNL daca vor continua sa faca politica in aceeasi nota pesedista cu tricourile schimbate. Le-as reaminti ziua alegerilor de 26 Mai 2019, o zi cu adevarat istorica in care populatia s-a prezentat la urne in numar mare pentru a da un vot de blam nu numai lui Dragnea ci si intregii clase politice de aceeasi sorginte. Aceeasi votanti s-ar putea sa fie necrutatori cu actualul PNL si sustinatorii lui din partea sistemului.

    Nu cred o iota ca intre Citu si Orban ar fi cine stie ce conflict. Orban e epuizat complet dpdv politic iar Citu pare sa fie mult prea insignifiant ca sa conteze. Florin Citu a facut mai multe declaratii din care am retinut mai mult grija lui de a linisti populatia asistata, sistemul si pensionarii sai speciali decat grija de a ne linisti pe noi.
    Nu cred o iota din „amenintarea” lui ca va face reforma prin ordonante de urgenta daca parlamentul bate pasul pe loc. Dincolo de impolitetea fata de o institutie superioara constitutional lui, ca prim ministru, Citu a fost chiar comic cu mesajul sau: „tineti-ma ca praf ii fac, dar nu acum, mai pe la toamna”.

    Usor, usor, lumea evolueaza, majoritatea cetatenilor intra pe retele si schimba idei, altii emigreaza sau lucreaza pe afara, vazand realitatile din statele cu adevarat democratice, educandu-si copii in spirit occidental caracterizat, in primul rand, prin deplina libertate individuala in cadrul societatii si nu prin traiul asistat de la stat, pe datorie pe termen lung angajata de guverne trase de sfori pentru sustinerea pensionarimii speciale la 45 ani cu multe stele pe umar, influenta si bani legali in cont. Ca de la „stat”, adica de la cei care lucram pe branci, zi lumina.

    Iar Citu zice „pazea” ca la doi ani de la realegerea lui Iohannis ne apucam de reforme cu mine reformator.

  6. Un mic addendum la ”pensionarii” tineri ( și nu numai )
    Pe vremuri, la începutul anilor 2000, legea pensionării pentru muritorii de rând încă reglementa ”pensionarea cu reducerea vârstei de pensionare” ( 60 – 62 ani ) la vârsta de CEL MULT 50 de ani pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă ( Grupa I-a ) cel puțin 20 de ani ( munca în subteran / mineri, salariați din metalurgie, siderurgie etc . Acum am înțeles de ce au fost eliminate grupele de muncă : a fost singurul sistem care măsura obiectiv condițiile într-adevăr deosebite de muncă, prin lista meseriilor și funcțiilor din ramurile industriei grele. În prezent, acele industrii sunt o aminitire, deoarece au fost primele care au fost cedate de statul român să se ducă pe apele sâmbătei prin renumitul FPS și celebri ”investitori strategici”, lăsând în urmă zeci de mii de mineri și metalurgiști ( printre care NU există măcar UNUL care să aibă 10.000 pensie!! ).

    Afirm cu convingere că în sistemul relațiilor de muncă din România toate reglementările veniturilor ( salarii, sporuri și pensii ) au fost sistematic, intenționat și continuu legiferate – într-un acord transpartinic constant – astfel, încât în prezent aproape toate elementele și condițiile care stabileau în trecut salariile, sporurile și pensiile din sectorul productiv, se regăsesc în aparatul administrației de stat ( bugetari ) iar cei producători de PIB din sectorul privat ”negociază direct” . Acest lucru nu se putea realiza fără acordul sindicatelor, ale căror mulți ”lideri” au realizat că intrarea în politică poate schimba corvoada negocierilor. Dar nici fără acordul concertat al leguitorilor ( parlament ) , executorilor ( guvern ) și puterii juridice. Cine împarte, parte-și face.

    Astfel că, în prezent avem sporuri de condiții grele,speciale, de stress și câte altele, vârste de pensionare arbitrare, pensii speciale și – evident, ca o consecință directă – câte un buget al pensiilor și salariilor bugetare nesustenabile care stau să crape. Acest atentat la normalitate și bun simț mai are o consecință catastrofală : a creat un model de curiculum pentru tot felul de profitori, umflând birocrația. Demontarea acestui sistem – chiar dacă ( ar ) exista ”voință politică” – este mult mai greu de realizat, decât punerea lui la punct prin ani lungi de concordat, din partea acelora care ar trebui să-l abroge.

  7. As vrea sa vad reforme de imbunatatire si intarire a serviciilor publice
    As vrea sa vad reforme de reducere a saraciei

    As vrea sa vad reforme pentru oameni, in general

    Oamenii de rand nu au treaba cu SIIJ, cu Romexpo, cu codul penal si alte probleme politicianiste

    • ce vorbesti ba …d’aia sunt saraci ca NU au treaba cu dealde SIIJ ,Expo …
      SIIjul tau apara hotzimea si Expo ii mai saraceste cu 500 de milioana p aia saraci …de unde esti ba soparla n@zista ?

  8. Nu veti vedea niciun fel de reforma reala. Elitele corupte sunt decise sa-si apere interesele cu orie pret, iar votul nu schimba nimic. Asa ca, asteptati mult si bine: PNL, PSD, USR sau orice alt partid se vor comporta la fel. Zero reforme si furt masiv din banul public. A, si daca va revoltati, va fi ca-n 10 august sau mai rau.

  9. Coalitia e paralizata de mafie si coruptie. Cum vorbesc de reforme, cum li se arata pisica. Conform principiului dreptatii „Cel care se stie fara pacat, sa arunce cu piatra”.

  10. Vorbim de un PNL cu 2 personalitati? Ok, fie… Vrea Catzu sa-si reformeze propriul partid? Daca da, unde sunt propunerile? Articolul e unul slab, deoarece porneste de la premisa unui PNL nou, care chiar nu exista.

    Decontul politic si calcule pe viitor? Hai sa vedem situatia intai la prezent si trecut. PNL e un partid vechi cu complicitati mafiote, exact ca PSD, partid de la care a luat mii de oameni.

    Deci despre ce vorbim aici? Normal ca nu exista reforme.

  11. Statul mafiot roman, nu-si doreste nici o reforma:
    – avem 1.5 mil de bugetari, cand cu 500.000 + digitalizare, s-ar rezolvat totul
    – avem 1 mil de pensionari speciali
    – avem salarii de 9000 ron net pt un rahat de subofiter de jandarmi
    – avem pensii de 6000 ron net pt acelasi rahat de subofiter de jandarmi
    – avem salarii de 25.000 ron pt procurori
    – avem pensii mai mari decat salariul pt procurori;
    – avem chirii decontate de 1000 euro net pt procurori
    – avem pensii speciale militare de peste 10.000 ron – 72.000 ron net
    – avem iesiri la pensie la 42 de ani cu 85% din brutul ultimului salariu;
    – avem cumulare de pensie salariu la bugetari
    – avem salarii multiple la bugetari + membri in CA
    – avem unii care nu dau pe la serviciu, la bugetari
    – avem milioane de diplome licenta si doctor, doar pentru a incasa sporul de salariu aferent la stat
    – n-avem EDUCATIE
    – n-avem SANATATE (avem lagare de exterminare)
    – n-avem INFRASTRUCTURA!

    AVEM UN STAT MAFIOT SECURIST ROMAN, care tine cu dintii de tot ce inseamna EI! EI si doar EI, EI pentru EI, astia micii, cei care platesc totul, nu conteaza, sunt sclavii lor!

    Duca-se, nu merita sa luptam pt un astfel de stat mafiot!

  12. @ Cozmin,
    Tu te speli pe dinti dupa ce iei pranzul la haznaua coalitiei?

  13. Cladirea parlamentului, cu angajatii statului dospiti prin birouri, cea mai falimentara "unitate" de pe pamant!

    Dupa ce draq mai votam parlamentarii daca acestia schimba brusc macazul si uita efectiv pentru ce au fost votati. Si prin intepegeri de casta infractionala saboteaza romania si viitorul ei. Iarasi parlamentarii! Este bataie de joc la adresa cetatenilor. Nspe mii de comisii si comitete, dospite prin cladirile parlamentului.

    Raportat la dimensiunea desfasurata si numarul de „personal” cladirea este o adevarata „RUSINE NATIONALA”. CEA MAI FALIMENTARA INSTITUTIE A STATULUI.
    TOTI PARLAMENTARII AR TREBUI O DATA LA DOI ANI SA PRIMEASCA UN VOT DE CONTINUITATE SAU NU A ACTIVITATII.
    Nivelup de frustrare in societate este foarte mare. Personal, daca as putea, mi.as retrage votul acordat. Atat guvernul, cat si parlamentul au fost mandatati de catre cetateni sa faca anumite lucruri, impreuna. Observ ca nu se fac. De ce? Pe cine pot eu sa sanctionez? Cum si cand?

    • 👍
      Ai donat pentru „Declic”?!

    • Exact pe asta se bazează politicienii, pe lipsa parghiilor cetățenilor timp de 4 ani! Din cauza asta singura soluție adevărată este protestul masiv în stradă, altfel ii doare la bască!

  14. Ceea ce au inteles politicienii, ar fi ca Comisia Europeana are incredere doar in Klaus Iohannis si in partidul sau coalitia care ii asigura guvernarea.
    Dacian Ciolos pare a fi omul care sa-i urmeze lui Iohannis insa, pana la urmatoarele alegeri prezidentiale, eu cred ca nu se va schimba nimic semnificativ.
    Iohannis l-a ales deja pe Florin Citu drept premier si sef al PNL, deci acesta va fi acolo, zic eu.
    Mai departe, cred ca PSD va fi exclus din randul socialistilor europeni si datorita celor 7 ceceristi.

  15. Bati campii cu cei 80 mld.euro!Nu pot atrage nici pe cei 14,nu sant in stare de nimic.Se imprumuta cu voiosie si isi fac opozitie unii altora pentru a avea motive sa -si arunce reciproc vina.Intre timp,smecherii profita iar unii propagandisti zic ca o ducem bine.Halal!

  16. Lucrurile vor reintra in normal cand CCR nu-si va mai baga nasul unde nu-i fierbe oala.
    Nu-i poti multumi pe toti ar trebui trecut un constitutie… acolo unde scrie si de „calitatea vietii”. Va explica Fanel de la RENAR

  17. !Cozmin

    bateti campii cu nonsalanta!

    Din articol reiese foarte clar ca guvernantii nu-si fac temele, nu ca ar fi impiedicati de CCR sau de Avocatul Poporului…

    poupincourismul genereaza orbire….nu vedeti politizarea tuturor functiilor publice ?

    una s-a sustinut in campaniile electorale, alta se fumeaza acum…

  18. 1. Pai, chiar mai crede careva ca daca Zombie Vasilica Citu vine in fruntea PNL, PNLeii se vor SCHIMBA la comanda si vor DORI cu ardoare maretele reforme care le-ar ameninta PRIVILEGIILE(privilegii de care a vorbit in 2019 chiar Florin Citu!), daca Zombie chiar ar FACE Reformele necesare, asa cum trancaneste la DIGI 24 la Prelipceanu?!
    NU le va face deloc, PNLeii din structurile profunde ale PNL sunt fix aia pe care acum se bazeaza Orban si carora nu vrea sa le atinga privilegiile, fara ei Orban NU exista!
    Zombie pe cine se va baza sa aiba SUSTINERE, ca sa faca acele marete reforme cu care ne abureste azi, iar maine se razgandeste!?
    Sustinerea in partid tot de la PNLul asta profund ANTI-REFORMIST o va cere!!
    Care sa NU cumva sa credeti ca vrea REFORME profunde!
    NU, PNleii vor mentinerea privilegiilor de azi, ca oricare politruc de la oricare partid!!!!
    Uite o dovada ultima ca Zombie asta minte fara rusine,(am scris destule pe forum aproape zilnic!), uite dupa interviul de marti seara de la TVR(interviu marca Prelipceanu-DIGI 24!), unde Zombie s-a facut ca raspunde, iar parasuta TVR s-a facut ca-l intreaba!
    Senator PNL, premierul Florin Cîțu s-a declarat „foarte supărat” după votul care scoate educația sexuală din școli, declarând la TVR chiar că el ar fi votat ALTFEL decât colegii săi liberali.
    Cu toate acestea, Lista cu votul înregistrat la Senat arată că, inclusiv el, a votat PENTRU Respingerea cererii de reexaminare a președintelui Iohannis care ceruse reintroducerea orelor de educație sexuală.
    Votul fiecărui senator poate fi consultat pe site-ul Senatului.
    Halucinant, asa-i?!
    Despre ce „reforme” vrea Zombie sa ne convinga ca arde de nerabdare sa le faca?!
    Tot nu inteleg cum de mai are careva vreo asteptare, vreo speranta ca acest mincinos va schimba ceva in tara asta!
    2. Barna e fix la fel, un trombonista egal cu ZERO la realizari: pana la scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu, Barna la fiecare aparitie publice ridica in slavi mareata coalitie: „coalitia fucntioneaza foarte bine, nu sunt probleme, problemele le inventeaza Presa”, spunea Barna la fiecare aparitie!
    NICIODATA Barna NU a spus ca ar fi neintelegeri in coalitie pe Reformele promise in Programul de guvernare, NICIODATA!
    Mai mult, la scandalul demiterii lui Vlad voiculescu, Barna si Ciolos au CERUT SCHIMBAREA Premierului Florin Citu cu Ludovic Orban!!!
    Orban ala, de care azi, sa intelegem ca Barna ar fi nemultumit ca nu vrea reforme!?
    Despre ce vorbim, cum sa vina acum Barna asta si sa spuna ca Florin Citu e marele reformator, cand la scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu, Barna si Ciolos au spus CLAR ca NU mai au INCREDERE in Premierul Florin Citu si au cerut SCHIMBAREA lui cu Orban!!
    Ce spuneau dupa scandalul demiterii lui VV liderii celor 3 partide, in 20.04.2021:
    – Liderul liberal Ludovic Orban consideră că alianţa funcţionează.
    „Formaţiunile politice care au constituit această coaliţie sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au, de a asigura o bună guvernare României şi de a pune în practică programul de guvernare, pentru care ne-am angajat în faţa Parlamentului şi, de asemenea, să urmărim atingerea obiectivelor acestui program de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Suntem o coaliţie care cooperează, care este într-un dialog bazat pe RESPECT reciproc, pe INCREDERE , pe solidaritate şi suntem preocupaţi în primul rând de o guvernare care să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a vieţii cetăţenilor români”, a precizat Ludovic Orban.
    – „Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am GASIT. Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au INVESTIT şi ele cu aceste sSOLUTII. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS.(Ciolos avea COVID 19!)
    – Dan Barna: „Am agreat câteva principii foarte importante legate de funcţionarea Guvernului, legate de funcţionarea noastră ca şi COALITIE la nivelul Parlamentului şi AGENDEI parlamentare şi legate de câteva PRIORITATI care există în Programul de guvernare şi pe care IMPREUNA le vom SUSTINE în perioada următoare tocmai pentru ca cetăţenii României să vadă că această coaliţie şi acest Guvern au şi resursele şi energia şi competenţa necesară să ducă România mai departe şi să depăşim acest moment delicat legat de pandemie.”

    Cititi cu atentie bazaconiile lui Dragod Tudorache!!!
    Despre ce vorbim?!
    Despre vorbele goale de la TV, promisiunile uitate dupa ce au ajuns la osul de ros, despre PRVILEGIILE neatinse ale celor privilegiati?!
    Florin Citu si Dan barna sunt 2 trombonisti de nivel maxim!
    Spun vorbe goale, arunca pisica maorta la altii,d ar EI sunt RESPONSABILII cre zi de zi ne mint ca e bine, bine, e foarte bine, duduie Romnaia de bine!!!
    Uitati-va in Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024, la Pagina 166/269 sunt PROMISE „10 Spitale, inclusiv maternitati, in suma de 4 Miliarde Lei- CONSTRUIRE”.
    Adica,, la final de 2024 Romnaia va avea 10 Spitale, inclusiv maternitati NOI NOUTE Construite!!!
    Crede careva asa ceva?!
    TOT programul de guvernare e plin de asemenea vorbe goale, iar IERI a explodat una dintre ele: Infiintarea acelei Agentii care sa gestioneze Investititile in Infrastructura din Sanatate, e prevazuta in Programul de guvernare al lliantei 2020-2024 la Pagina 166/269, iar in PNRR are 10 PAGINI in care e descrisa cu lux de amanunte si mai mult: infiintarea acestei Agentii a fost CONDITIE a Comisiei Euroepene ca sa aloce BANI prin PNRR pentru Sanatate!
    Altfel, data fiind experienta dezastruoasa a Romaniei in cheltuirea Banilor europeni in Sanatate, Comisia Europeana ar fi REFUZAT!
    A spus asta direct Cristian Ghinea!!
    Aceasta Agentie e garantia pentru Comisia Europeana ca BANII alocati vor fi gestionati asa cum trebuie si cum pana acum Romania nU a demosntrat ca STIE sa faca.
    Ce face coalitia cu aceasta Agentie?!
    Vor sa o infiinteze, „ca are finantare prin PNRR”, a spus Orban, dar CHELTUIREA Banilor alocati sa fie facuta ca si pana acum de Ministerul Sanatatiii sau de autoritatile locale!
    Care de 30 de ani si-au dovedit INCOMPETENTA si CORUPTIA generalizata!!!

    • Dracu mai înțelege ceva! Toată coaliția în frunte cu al din deal e de Balaceanca!

    • Uite un exemplu: Eliminarea Pensiilor speciale ale alesilor locali(Primari si Presedinti de consilii judetene!), desi in coalitie exista discutii de 6 LUNI, la cererea USR PLUS(spune Barna), nici azi PNL-Orban NU vrea sa auda si nici NU le vor ELIMINA!(Zombie tace chitic pe subiect!)
      Pentru ca Primarii sunt baza lui Ludovic Orban, cum sa legifereze el acum inaintea Congresului PNL ELIMINAREA Pensiilor speciale ale Primarilor!?
      Cine va decisde asta, va PIERDE imediat sustinerea in PNL!
      G4media: „USR PLUS acuză partenerii de coaliție, PNL și UDMR, de ”ipocrizie nerușinată” în legătură cu pensiile speciale ale primarilor
      3 Iunie 2021
      Partidul USR PLUS acuză PNL și UDMR, alături de PSD, de ”ipocrizie nerușinată” în cazul votului pentru proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.
      USR PLUS arată într-un comunicat de presă că, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, proiectul a primit aviz negativ, cu 6 voturi „pentru”, din care 4 de la USR PLUS, și 18 abțineri de la PSD, PNL și UDMR.
      ”Ipocrizie nerușinată! În fața camerelor de filmat, parlamentarii PSD, PNL, UDMR spun că vor echitate pentru pensionari, dar când e vorba de măsuri concrete pentru eliminarea pensiilor speciale, fac pasul înapoi. Noi nu renunțăm, însă, până când nu terminăm cu acest sistem rușinos care împarte românii în speciali și ne-speciali”, arată USR PLUS comunicatul de presă citat.
      Ce a raspuns Ludovic Orban:
      „Președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, 7 iunie, că NU există o presiune în prezent legată de pensiile speciale ale aleșilor locali, întrucât plata acestor privilegii a fost prorogată de Guvernul României. De asemenea, Ludovic Orban a precizat că tăierea tuturor pensiilor speciale nu reprezintă o chestiune simplă, modificările legislative trebuind să treacă și testul de constituționalitate.
      Reporter: Despre pensiile speciale ale primarilor ați discutat?
      Ludovic Orban: NU s-a discutat asupra acestui subiect. NU sunt în plată pensiile speciale (ale primarilor – n.red.). Noi lucrăm la un proiect de lege care vizează toate categoriile de pensii, ocupaționale, indemnizații de diferite tipuri. Deocamdată nu este o presiune legată de pensiile speciale pentru că ele nu sunt în plată. Sunt abrogate prevederile din Codrul Administrativ. Le-am prorogat și eu, când eram premier, dar și Guvernul de coaliție condus de premierul Cîțu.”

      Crede careva ca daca Zombie va ajunge seful PNL, el se va atinge de Pensiile speciale ale alesilor locali, adica ale Promarilor si ale Presedintilor de Consilii judetene?!
      NU!
      Acolo e partidul, in toata Romania profunda, aia multi, NU in birourile de la Bucuresti!
      Zombie nu se va atinge de privilegiile bugetarimii, tineti minte, spun asta de 6 luni ca NU vor face mai nimci din ce au PROMIS, cum sa-l credeti pe Zombie asta?!
      Definitie PARTID politic= o asociatie cu caracter politic a unor oameni cu INTERESE comune, adica, de interes PRIVAT, respectand Legea partidelor politice si legislatia Tarii(cat o respecta!!!)!

    • @lili, așa este! Sunt curios după Congres ce poziție va avea noul Președinte PNL.

  19. Am citit și recitit articolul că să înțeleg dacă titlul: „Coaliția, paralizată de lipsa reformelor. Moment critic la fix șase luni după preluarea guvernării” , are vreo logică.
    În mod evident nu există decât păreri adunate de pe diverse „canale” și vărsate pe canalizarea g4media.ro.
    Că să ce?
    Ca să aflăm ce știam deja.
    Că gunoaiele de 30 de ani ale PSD nu pot fi neutralizate în 6 luni.
    Putem reproșa foarte multe coaliției și fiecărui partid în parte, dar să fim serioși și să nu părem idioți, lucrurile nu sunt deloc simple.
    Este adevărat că cei care au avut tupeul să promită lucrurile de care nu sunt capabili trebuie să-și facă griji dar 6 luni într-o coaliție atât de complicată e puțin.
    Această băgare a bățului prin gardul coaliției poate este o anticipare, dar premisele ei sunt destul de artificial formulate.
    … că să iasă „momentul critic” și „pareza”
    Până la urmă este vorba doar de prostia, ambițiile și interesele unor lideri politici fără experiență.
    Știm deja cine sunt.
    Domnu Pantazi scoateti-va singur domiciliul din buletin poate ajutați coaliția.

    • Nu vrei vreo 10 ani, așa…! Voința unei coaliții, cât de complicată ar fi ea, se manifestă în primul an de guvernare și cu atât mai mult în primele 6 luni, că după aceea fiecare partid începe să-și facă socoteli pentru următoarele alegeri iar acțiunile fiecăruia vor fi subordonate acelei strategii electorale! Nu mai vinde gogoși!

  20. La dracu’ cu congresul vostru fixat tocmai în septembrie. Mutați-l mă mai repede, să nu mai aștepte toată țara după voi. Cretinilor.

  21. !Obi One

    nu poti fi subiect daca nu urmaresti adevarul, nu poti urmari adevarul daca nu esti subiect!

    daca suntem onesti si numaram anii de guvernare o sa ne iasa:
    1. la nivel de parlamant, guvern, jumate stanga, jumate dreapta
    2. la nivel de presedentie, douazeci de ani dreapta, zece ani stanga

    domnia-voastra este o persoana simpatica, dar cam fara caracter…si cam aroganta!

    • Îți dau doar trei nume:
      – Emil Constantinescu
      – Victor Ciorbea
      – Calin Popescu Tăriceanu
      Și sunt mult mai multe exemple
      Pe aceștia i-ai încadrat în calculele tale la puterile care au reprezentat dreapta.
      E clar că nu ai priceput nimic și că nici nu vrei să-ți dai o șansă.

  22. Nu putem transa simplist – alb sau negru. Situatia e complicata.
    Pnl este fratiorul mic al psd ului din usl si oricat si-ar dori sa demonstreze ca sunt altfel nu prea reusesc, asta se vede la nivel de guvern, in relatia guvern-parlament, la nivel local (sector 1 Bucuresti, Timisoara, Iasi si alte localitati).
    Totusi exista o minoritate in pnl care doreste ca lucrurile sa se schimbe, ceea ce n-am observat niciodata la monolitul psd.
    Faptul ca sunt intr-o alianta cu USRPLUS (care doreste cu adevarat reforme) si in acelasi timp intr-o competitie, este un lucru bun pt pnl.
    USRPLUS mentin directia si fac tot ce pot, votantii lor sunt constienti de asta.
    Pnl ar trebui sa fie constient ca are sansa sa se reformeze, pt asta ar trebui sa impinga in fata oamenii care pot s-o faca ; ar fi mult mai util pt viitorul partidului decat luptele intestine intre aripa Catu si aripa Orban.
    Eu cred ca viitorul aliantei de guvernare depinde de atitudinea pnl ului, pt ca USRPLUS nu vor schimba directia asa cum probabil visau unii.

    PS sa nu fim alarmisti la numai 6 luni de guvernare. E adevarat ca nu s-au facut reforme, dar cel putin exista zbateri si dezbateri, ceea ce era de neconceput pe vremae psd ului.
    Avem doar 2 alternative : PSD + AUR si PNL +USRPLUS. Ar mai fi si a 3-a de care ma tem cel mai mult (pt ca ar fragiliza iremediabil dreapta) – PNL + PSD.

  23. !Obi One

    in conformitate cu principiile filosofiei politice, consideram un partid reprezentand dreapta in functie de scorurile din parlament si de constructia guvernamentala…

    la nivel de presedentie acelasi lucru, te uiti sa vezi structura ideologica a partidelor care au sustinut candidatii in cauza!

    in situatia lui Emil Constantinescu, vorbim de o platforma de dreapta, CDR , in cazul lui Traian Basescu vorbim de Alianta DA, iar in cazul lui Iohnnis de PNL…aliantele si partide de dreapta..

    deci Ion Iliescu a fost reprezentantul stangii, intre 1990-1996 si 2000-2004, deci stanga a fost 10 ani la putere

    in rest, Emil Constantinescu ( 1996-2000), Traian Basescu ( 2005-2014) si K.Iohannis ( 21, decembrie 2014-2021) sunt reprezentantii dreptei la nivel prezidential! adica 21 de ani

    la nivel de guvern exista datele pe https://guvernare.net/2020/11/04/guvernele-romaniei-din-ultimii-30-de-ani/

    dreapta 16 si stanga 13 ani si jumatate..

    vorbiti nu doar in nestiinta de cauza, dar si cu aroganta… de parca nu erau suficiente limitele cognitive…

    • Nu cred că mai am răbdare să-ti explic ce înseamnă democrația originală a lui Iliescu în care nu există în mod real stânga sau dreapta ci o infestare a întregii societăți cu ciuma roșie de care în mod evident suferi.
      Țara asta a fost prădată de 30 de ani (de o nomenclatură securisto-comunistă) sub privirile galeșe ale unor tâmpiți ca tine.

    • Așa ca fapt divers… poate ți se mai trezește un neuron!
      – CDR a fost infestat complet înainte de alegerile din 1996. Totul a fost minuțios pregătit dinainte (planul ”alternanța la guvernare”). Cele mai mari tunuri PDSR-iste au fost date între 1996-2000 .
      – Alianța DA a fost ”vândută” de Patriciu lui Voiculescu cu puțin timp înaintea alegerilor. Apoi PNL a fost dezmembrat si infestat cu conservele lui Voiculescu.

  24. !Obi One

    cand lipsesc conceptele, le dam cu stereotipii crezand ca producem cunoastere!

    iar una din stereotipii este sintagma asta cu ciuma rosie! prin stereotipii scapi de efortul de a mai gandi! de aceea spun unora ca domnia-voastra ca aveti sansa sa invatati ceva mergand la biblioteca si citind carti de istorie economica…pentru a va pune la punct cu conceptele

    deci suntem in 1990 si se produce *privatizarea* bogatiei nationale! pentru a o realiza este nevoie de capital! de unde capital?

    pai unul din mijloace, Caritasul, Geraldul, FNI, adica sa vanturi speranta ca se pot imbogati fara munca! si asa banii din societate au fost aspirati in maini putine!

    alta formula, devalizarea bancilor, Bancorex, Banca internationala a religiilor, Banccoop etc

    alta a fost sistemul de suveica, vinderea de actiuni,

    alta a fost vinderea de copii…existenta valutistilor, vinderea de armament, traficul de persoane ( prostitutia), traficul de tigari, etc..retrocedarile ilegale prin fabricarea de mostenitori ( avocati, notari, oficialitati publice), disparitia flotei, taierea padurilor

    noi am repetat aceleasi proceduri oneroase care au insotit acumularea primitiva a capitalului in Occident, fara insa a ocupa teritorii ( colonialism), fara pune populatii intregi de negri in corabii si a-i vinde pe piata americana, fara pirateria lui Francis Drake si fara traficul de stupefiante…

    Deosebirea este ca in toate tarile occidentale a existat o productie economica proprie, prin transformarea breslelor in manufacturi…fara deci trecerea prin etapa *economiei de stat*, cum s-a intamplat la noi..

    tot acest fenomen economic poarta un nume, el se numeste acumularea primitiva a capitalului si a urmarit formarea capitalului romanesc privat in favoarea burgheziei autohtone……

    burghejii erau si oameni politici si asa au aparut FSN-ul si PD-FSN

    FSN a devenit PSD iar PD-FSN s-a unit cu partidul lui Magureanu si a dat PD, a intrat in Internationala Socialista si apoi a virat-o la dreapta, intrand la partidul popular european, acum fiind nucleul PNL

    sintetic vorbind de partide de stanga (PSD), pentru ca in dorinta de a castiga alegeri i-a avut in vedere pe alegatorii din clasa mijlocie si clasa saraca a societatii, in timp ce PNL reprezinta dreapta, el imi apare alcatuit din reprezentanti ai capitalului privat romanesc ( aripa Orban) si reprezentanti ai capitalului strain in Romania ( aripa Citu)…

    evident ca este mult mai usor sa spui *ciuma rosie* si *ciuma galbena* si sa nu vezi structura grupurilor cu interese economice care se bate pe a pune mana pe putere pentru a beneficia de contracte cu statul, faptul ilustrand o alta faza economica, aceea a reproducerii de capital!

    A intrat in Nato in 2002 gratie eforturilor depuse de presedintele Constantinescu, finalizarea s-a facut sub presedintele Iliescu. Romania a intrat in UE in 2007 gratie eforturilor facute de Adrian Nastase, beneficiar fiind presedintele Basescu. De altfel sloganul politico-electoral al presedintelui Basescu a fost axa Bucuresti-Londra-Washington, nici o vorba despre UE!

    UE nu este CAR si nici firma de asigurari. Acolo esti in competitie cu celelalte tari. Vedem firme poloneze pe piata romaneasca ? Vedem Profi? vedem firme maghiare pe piata romaneasca O gramada in secuime! Vedem si firme cehesti la noi!

    Capitalul national privat romanesc nu este pe nici una din pietele tarilor din UE, nici macar pe alea ale tarilor care au apartinu spatiului ex-sovietic. Capitalul national privat romanesc este inca slab.

    Cand citesc bazaconii ca Alianta DA a fost vanduta de Patriciu ma gandesc la faptul oare cum se face ca un om care,banuiesc ca are studii superioare, ajunge sa gandeasca ca un frizer… iesit la pensie!

    una din conditiile democratiei, la nivelul societatii civile este dialogul si sa-l respecti pe celalalt, care are alta opinie si sa-l respecti pentru ca votul dumitale este egal cu votul lui…

    cat priveste afirmatia ca sunt un tampit eu ma intreb de ce tineti sa faceti praf visul maicii dumitale care si-a dorit un copil care sa ajunga o persoana demna!

    ca sa nu spun ca dandu-mi seama de nivelul intelectual foarte scazut pe care-l posedati sa nu ma gandesc la Courteline care spunea ca nu exista o satisfactie mai mare decat aceea ca un idiot get-beget sa te faca tampit!

    • Va să zică așa crezi tu!
      ”Romania a intrat in UE in 2007 gratie eforturilor facute de Adrian Nastase, beneficiar fiind presedintele Basescu”.
      Între 2000 si 2004 Raportorii UE plecau la Bruxelles cu dureri de cap.
      În ciuda eforturilor de fi impresionați sau mituiți își făceau bine treaba.
      Am intrat în UE pentru că trebuia să scăpăm de ciuma roșie, nu datorită eforturilor lui Nastase ci pentru că trebuia să scăpăm de el.
      Probabil citeai presa care a fost cumpărată de ”cel mai bun premier” ca să-l elogieze pe ”cel mai bun premier”.
      Află tu că, toți raportorii de pe toate domeniile cunoșteau exact lucrurile pe care tu nici acum nu le-ai aflat!
      Poate ai auzit de MCV…
      Printre altele nici nu merită să te obosești prea tare … ești praf.

  25. E inevitabil, toate partidele au fost infiltrate de Servicii. Inca 6 luni fara succese notabile si vor fi nevoiti s-o dea la pace fiindca incep sa se adune stenograme, dosare penale etc… pana la urma o vor lua pe calea ALDE si vor candida pe liste comune cu PNL la alegerile urmatoare.

    PNL stie si are tot interesul sa temporizeze reformele fiindca ei nu sunt presati de electorat. Mai jos de 25% in intentie de vot n-o sa fie niciodata fiindca sunt partid mare cu aproape 200.000 de membri deci pot sa se culce daca vor si tot 25% o sa ia.

    Presiunea e pe USR care deja a scazut la 12% in sondaje si dupa congres sigur scade mai mult fiindca o aripa va pierde tot si se va dizolva ideologic. Si de la 10% nu mai conteaza politic, e ca si cum n-ar fi.

  26. !!Obi One

    cand nu ai conceptele clare in cap, folosesti stereotipuri, specific hahalerismului, vorbire fara cunoastere!

    ce treaba are MCV cu aderarea Romaniei la UE? confundati aderarea UE cu aderarea la spatiul Schengen!

    citim pe wikipedia * Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 și confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de țară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România și Bulgaria. Cele două țări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abația Neumünster din Luxemburg. *
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Integrarea_Rom%C3%A2niei_%C3%AEn_Uniunea_European%C4%83

    si apoi ar trebui sa cititi discursul lui C. Lalumiere in Parlamentul Romaniei care a atras atentia clasei politice din Romania ca in UE exista un cal troian american, nu mai este nevoie de al doilea

    UE a sustinut alegerea lui Nastase, SUA pe a lui Basescu!

    de altfel, privatizarile mari facute de Nastase au fost directionate catre entitati din UE, vezi Banca Agricola, vezi BCR, vezi BRD, vezi Engie…si cate or mai fi de nu-mi aduc aminte!

    Asta ca astia de la UE ne-au primit in UE sa ne scape de ciuma rosie este de tot hazul….adica nici vorba de interese economice, de piata unica, etc, de unitate in raport cu aparitia noii forte economice care este China….

    Parca ii si vad pe ai douazeci si nu stiu cati reprezentanti ai statelor cum ar fi stat ei si s-ar fi gandit cum sa influenteze alegerile din Romania….ce sfori sa traga…ca sa vina proamericanul Basescu….

    fiecare avem limitele noastre, dar va lipseste buna credinta, onestitatea intelectuala…

    nimic si nimeni nu v-a impiedicat sa cautati pe net sa aflati ce si cum…datul cu gura, mostenire a activistului de acum 30 de ani….

    sunteti pe *vechi*…

    ps. nu prea inteleg eu de ce acest text a fost cenzurat de G4Media…

  27. @ Cozmin,
    Nu mai posta nimic cand vii de la carciuma.