G4Media.ro

CNCAV anunță că va organiza evenimente de informare privind vaccinarea anti-COVID a…

CNCAV anunță că va organiza evenimente de informare privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat joi, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat administrarea serului Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, că va anunţa în timp util asupra datei la care acest proces va debuta în România, iar în perioada următoare vor fi organizate evenimente de informare care să ofere răspunsurile necesare la principalele preocupări şi întrebări primite, relatează Agerpres.

„CNCAV manifestă preocupare pentru pregătirea cabinetelor de vaccinare, optimizarea platformei de programare şi a Registrului Electronic Naţional de Vaccinare (RENV). Totodată, vor fi elaborate procedurile şi instrucţiunile necesare, astfel încât procesul de vaccinare în rândul celor mici să se deruleze într-un mediu favorabil şi sigur”, a transmis comitetul.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

„În cazul vaccinării cu Comirnaty, beneficiile depăşesc riscurile, mai ales la copiii cu comorbidităţi care ar putea dezvolta forme severe de boală”, se arată în analiza efectuată de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman al EMA, citată în comunicat.

CNCAV precizează că, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 micrograme comparativ cu 30 micrograme).

„Potrivit CHMP, vaccinul pentru copii ar putea fi disponibil după data de 20 decembrie a.c. Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 micrograme) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 micrograme) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2)”, conform comunicatului.

Eficacitatea Comirnaty a fost calculată la aproape 2.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, care nu prezentau semne de infecţie anterioară, arată CNCAV. „Aceşti copii au primit fie vaccinul, fie placebo. Din cei 1.305 de copii care au primit vaccin, trei au dezvoltat COVID-19, comparativ cu 16 din cei 663 de copii care au primit placebo. Aceasta înseamnă că, în acest studiu, vaccinul a avut eficienţă de 90,7% în prevenirea COVID-19. Siguranţa şi eficacitatea vaccinului, atât la copii, cât şi la adulţi, vor continua să fie monitorizate îndeaproape, vaccinul fiind utilizat în campaniile de vaccinare din statele membre UE, prin sistemul de farmacovigilenţă al UE şi prin studiile în curs şi suplimentare efectuate de compania producătoare şi de autorităţile europene”, se arată în comunicatul citat.

Citește și

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 11 ani

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Perfect, dar nu-i mai dați cuvântul lui Gheorghița, ca scade iarăși intenția de vaccinare.

 2. Sa înceapă prin a explica de ce sa vaccinezi un copil sănătos care are probabilitatea foarte mica (aproape zero) sa facă o forma grava de covid cu un vaccin care este ineficient împotriva transmisiei.

 3. Trebuie sa fii bolnav la cap sa vaccinezi copii complet sanatosi.

  Propaganda fara informare, un parlament fara opinie si culoare politica, doctorilor le este interzis prin lege sa vb despre efectele adverse ale vacinurilor, si au doar voie sa faca propaganda.

  • Am ținut cont de opinia ta. Am reușit să o printez pe hârtie igienică si țin cont de ce ai in cap de fiecare dată cand mă cxc!

 4. „În cazul vaccinării cu Comirnaty, beneficiile depăşesc riscurile, mai ales la copiii cu comorbidităţi care ar putea dezvolta forme severe de boală”, se arată în analiza efectuată de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman al EMA, citată în comunicat.

  Deci fraza conține e o recomandare de vaccinare doar pentru copii cu comorbidități, nu și pentru cei sănătoși!

 5. O dau din vrajeala in vrajeala cu vaccinarea asta prosteasca

 6. ȘI SE LUCREAZĂ DE ZOR ȘI PENTRU INJECTAREA BEBEȘUȘILOR MAI MARI DE 6 LUNI!!!!

  Tot ce mișcă trebuie infestat cu spike. Trebuie să devină dependenți de waxxuri, ce nu vă este clar?

 7. deriva totala, ticalosi.

 8. Doamne fa liniste si pace, intre tradatori de neam.
  Amin!

 9. Nu va atingeți de copii!!

 10. Evenimente de spalare pe creier ar trebui sa se numeasca. Si vor sa insinueze asa discret ca statul ar putea sa ia dreptul parintilor de a decide pentru copii lor minori.