G4Media.ro

Cititor G4Media.ro: Suntem izolați la domiciliu cu o formă ușoară de Covid/…

Cititor G4Media.ro: Suntem izolați la domiciliu cu o formă ușoară de Covid/ Am cerut din timp urna mobilă, dar în ziua votului președinta secției de votare ne-a transmis că nu are pe cine să trimită

Mai mulți cititori G4Media au semnalat redacției faptul că, deși au făcut din timp solicitări pentru urna mobilă, din cauză că se află în carantină la domiciliu cu formă ușoară de Covid 19, autoritățile le-au transmis în ziua votului că nu au pe cine să trimită deși inițial răspunsul a fost favorabil.

Cristian Dumitru spune că locuiește în sectorul 5 împreună cu soția, fetița de 3 ani și păriții soției, cu toii izolați la domiciliu cu formă ușoară de coronavirus.

”Am făcut, în timp util, cerere de a ni se asigura urna mobilă. Astfel, am purtat pe email corespondență cu Oficiul Electoral sector 5 unde am trimis documentele solicitate. Vineri, 4 dec. 2020 am primit răspuns favorabil: „”Buna ziua,

Cererea dumneavoastra va fi inaintata, de Oficiul Electoral al Sectorului 5, catre Biroul Electoral al Sectiei de Votare nr. 879 pentru a va putea exercita votul, prin intermediul urnei speciale.

În ceea ce privește pe domnișoara Ștefănescu Ilinca, cererea a fost înaintă, de catre O.E.S.5, la DSP pentru emiterea Deciziei de carantinare/izolare, pentru a-și putea exercita votul. Mulțumim! Secretariat OES5”, spune Dumitru

El susține însă că duminică, în ziua votului, a luat legătura cu președinta secției 879 care le-ar fi transmis că ”nu are pe cine să trimită cu urna mobilă”.

Cititorul G4Media.ro susține că a făcut  sesizare la Biroul Electoral Central, dar de acolo ar fi fost îndrumat din nou către sectorul cinci iar de aici din nou la secția 879.

Context

Expert Forum a anunțat că, din sesizările primite de la observatori și alegători, problemele cel mai frecvent semnalate pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică au fost legate de dificultăți în a se înscrie pentru utilizarea urnei speciale, dar și neînțelegerea legislației electorale din perspectiva faptului că alegătorii trebuie să voteze în circumscripția unde sunt arondați cu domiciliul sau reședința.

”Din apelurile primite în preziua alegerilor parlamentare (5 decembrie 2020) rezultă că unii alegători au avut dificultăți în a solicita urna specială în condițiile pentru persoanele izolare sau carantinate. Pe de o parte, alegătorii din mai multe localități ne-au sesizat că nu au primit confirmări din partea birourilor electorale de circumscripție dacă vor putea vota duminică cu urna specială, iar unii au avut dificultăți în a contacta birourile electorale județene sâmbătă pentru a obține informații suplimentare. În acest context, deciziile Biroului Electoral Central privind acest fel de solicitări ar fi trebuit să fie mai specifice cu privire la confirmarea înscrierii. Mai mult, dat fiind faptul că această procedură a fost publicată cu scurt timp înainte de alegeri, nu este surprinzător că alegătorii afectați de virusul COVID-19 nu au luat cunoștință despre ea în mod corespunzător”, se mai arată în comunicatul EFOR.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 👎👎👎👎

 2. Daca ar fi sugerat ca sunt sustinatori ai lui Iohannis, venea si urna.

 3. Cei care sunt plătiți din banii statului căștiga la fel si daca fac si daca nu fac. Nu exista sanctiune reala pentru abateri. Președintele aecției e in general funcționar la stat.
  În fiecare sectie de votare sunt 8 reprezentanti ai partidelor si 2 trebuie sa fie disponibili sa mearga cu urna. Te uiți la fețele lor – mulți total nepregatiți, mai e și pandemia. Daca ăla mai harnic si mai pregatit pleaca cu urna zapacesc ăilalți voturile de nu le mai descâlcwști pânla 6 dimineața. Pentru aceeași bani.
  Vrei svotezi: te duci personal si aplici ștampila, nu aștepți să ți se dea! Lasă povestea cu pandemia…

  • Ce tare! O doamna doctor la Digi24 in direct a spus cam acasi lucru valabil pentru sistemul medical: nu exista constrângere pentru cineva angajat sa si faca ceva (nu doar sa stie ce are de facut și sa nu faca din diferite motive imaginare sau reale)

 4. La mine a venit urna la domiciliu. Am trimis pe mail documentele in data de 2 si in data de 3 am sunat sa intreb daca le-au primit si sa imi confirme ca sunt pe lista. Au zis ca nu au primit si le-am cerut sa stea cu mine in telefon ca trimit din nou. Au confirmat si azi au venit 4 persoane cu urna.

 5. dupa un asemenea jet in fata, in locul lor ma duceam si votam la sectie . cu masca cu tot ce trebuie. dreptul la vot nu se negociaza!