G4Media.ro

Ciobanii din Bangladesh nu prind în Sibiu: ”Nu poți conduce stâna cu…

Sursa: Facebook/ Ghița Ciobanul

Ciobanii din Bangladesh nu prind în Sibiu: ”Nu poți conduce stâna cu Google translate”

Gheorghe Dănulețiu, cunoscut la Ghiță Ciobanu, în urma reclamelor pe care le-a făcut la mai multe servicii de telefonie mobilă, spune că în Sibiu nu au intrat pe piața muncii ciobani aduși din Asia din cauza salariilor și a lipsei de comunicare, relatează Turnul Sfatului.

”Nu ne putem baza nici pe ai noștri, d-apăi cu unii cu care nu te poți înțelege în nicio limbă. Chiar am avut o discuție cu un fermier din Bihor care a lucrat cu telefonul, să traducă. Nu poți conduce stâna cu Google translate. E foarte greu. Au adus de dincolo și spun că nu rezistă la ceea ce avem noi. Noi mai avem o problemă, pentru că nu mai avem de unde da salarii mai mari pentru că efectiv nu ai din ce”, spune Dănulețiu pentru Turnul Sfatului.

Ionică Nechifor, preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de ovine Moldovovis şi director al Staţiunii de Cercetare Popăuţi din Botoşani, spunea săptămâna trecută că această criză a ciobanilor a devenit critică și că unii fermieri preferă să aducă ciobani din străinătate. „Un coleg de la Piatra Neamţ a făcut un contract cu patru cioabani din Bangladesh“, susţinea Ionică Nechifor.

Sursa: Facebook / Ghiță Ciobanul

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Eu nu inteleg de ce zic ca nu au bani, carnea de oaie e scumpa, branza, la fel. Ce fac cu banii obtinuti? Totul e scump, toate preturile cresc, dar cei care vand se plang de lipsa banilor. Unde se duc banii astia?

  • Probabil plătesc salarii, impozite la stat, chirii pe mesele din piață, își cresc copiii și poate dacă mai rămâne, pun deoparte la un fond de pensie privată că doar toți știm că n-o să primim nimic de la stat după ani de cotizare.
   Totul e scump, și pt cei ce vând și pt cei ce cumpără, numai pt d’alde Ciucă-Câțu-Ciolacu-Firea și eternii UDMR-iști, care și-au rezolvat bătrânețile cu pensii speciale plătite de noi ăștia nespecialii care muncim ca idioții până murim de boli netratate, că doar n-ai unde să le tratezi, că și spitalele-s subfinanțate și furate ca să poată Ciucă-Câțu-Ciolacu-Firea și eternii UDMR-iști să dea bir-juterii la amante.
   Trai neneacă!

  • Isi cumpara droguri ciobanii, ca se plictisesc in varf de munte.

 2. Chiar și din Bangladesh, ciobanul trebuie să stea la dispoziția stăpânului turmei 24/24, pentru același amărât de salariu (minim). Cu o educație (în marea lor majoritate) limitată, proprietarii turmelor tratează ciobanii angajați ca pe câini; le aruncă mâncare, eventual tutun, iar aceștia trebuie să fie la dispoziția stăpânului oilor non-stop. Chiar și în apevismul (armata slugilor) lui ceașcă aveai timp de odihnă, timp liber…

 3. Ciobanii romani prin in europa ca sunt poligloti

 4. m-aş baga la ciobanie high-tech. stau in cabana mea, pun dronele la munca.
  gluma-gluma dar se gasesc unii, mai ales in vest, sa preia stane, oi si alte acareturi si se trezesc la o realitate mult mai dura decat in visele lor poetice, unde natura magnifica si aerul de munte te vrajesc, iti vine sa doinesti ca un Grigorie Leşe. „oraşean pierdut la oi” .

 5. Ghita Ciobanul, acest Godina al ciobanilor din Romania…